Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 22 Januari 2013

Harus lebih waspada dengan hero-hero aku

 

Aniq Mikail yang banyak akal..ni pic malam sabtu lepas nak keluar gi D.I.Y beli swimming suit untuk Along..dengan stokin yang dia pakai sendiri..dengan beg sandang and ada lagi spec hitam tapi aku dah ambik..mau tersadung jugak kat tangga tu nanti.seluar singsing sampai ke lutut sebab malam tu hujan..

Sekarang ni setiap pagi pun ikut ibu hantar along ke sekolah agama..setiap kali tu jugak la dia akan salam dan peluk cium si abang..touching plak ibu tengok..moga silaturahim dan hubungan korang adik beradik akan kekal erat hingga ke akhir hayat walaupun ibu dan ayah dah takde pada masa tu..

 

Amir Harith yang pandai berdikari..senang nak handle..harus la kena pandai sebab anak sulung ni..pas ni nak kena tolong ibu ngan ayah jaga adik-adik pulak..mesti jadi role model yang baik..baru je sambut besday yang ke-7 pada 5hb Januari ari tu..

 

Adib Raiyan yang memang 'notty'..sampai hari ni pun masih nangis lagi bila sampai kat tadika..setiap kali ibu balik rumah dan tanya belajar apa kat sekolah siang tadi,dia akan jawap...
 'ntah...tak tau lagi',
ehh camner plak tak tau lagi sebab dah belajar sian tadi..eee poning la ngan si angah ni..asalkan ada hati nak sekolah nangis pun nangis la..ibu tak kesah...haha


Hari ni lepas hantar along aku singgah jap beli nasi lemak..parking dekat je ngan gerai tapi suruh tunggu dalam kereta jap si angah ngan adik..mana tau tiba-tiba dah meluru si adik kat aku..ishhh tak leh jadi ni..dah tak boleh nak tinggal dorang camtu..walaupun sejengkal..walaupun seminit..memang bahaya..kesilapan begini lah yang menyebabkan berlakunya kes yang tidak diingini..siapa yang silap????diri sendiri..

Fobia sudah..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

1 ulasan: