Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 22 Mei 2014

Hari 'Report Card' si Angah

As-Salam (^-^)

Minggu ni tak tau la kenapa lemau sangat... tiap pagi pon rasa cam malas jer nak pi keje... maybe sebab minggu depan dah start cuti sekolah kot... mood holiday datang padahal takde sangkut pon cuti sekolah ngan keje... hehehehe melebih sudu dari kuah... anak2 lek lek jer tak cakap ape pon lagi..

Arini lambat skit masuk keje... saje je nak 'nyibok' gi amik report kad pak ngah... selalu ayahnya pegi sorang jer, ibu takmo pi... sesekali kena gak arr pegi... tengok perkembangan anak camaner... pak ngah ni ibu risau skit sebab dier tak sama cam along... skang ni baru nampak skit perubahan... dah boleh baca, kenal huruf sumer tapi masalahnya buku yang dier boleh baca tu yang cikgu ajar kat tadika jer la... beli buku lain soh baca dah tak boleh... camaner tu nak buat..

      
ape apepon kita gi soru dulu... isi perot bagi ketat..

      
si kenit ikut sekaki... takpe, tahun depan turn awak plak dik niq... sekejap kata nak gi sekolah, sekejap kata tak nak.. tak tau la camaner pesen plak yang ni... lagi manja 'kededek'... dier nak pi sekolah umah mak jer takat ni..( mak a.k.a pengasuh)

 
licin sepinggan haa... dok request nak bungkus mee goreng lagi..

      
tunggu turn sat... muka dah start nak cuak budak ni... kemahin baik depan cikgu2... kepala tunduk bawah suara langsung tak bunyi... cuba kalo kat umah... takde der camtu... dier la champion... bab ngusik, bergaduh, berebut, nangis dannnn paling penting smart... pegi umah mak pon siap berstokin, berkasut... skang ni dah start pakai seluar kecik tiap masa... malam nak tidoq pon dier tibai... selalunyer pakai nak gi sekolah or jenjalan jer... hangin gak kekadang sebab dier pi sorok suar kepam tu takot aku kutip... hahahaha... ibu jenis pakai sekali terus amik basuh tu yang dier sorok... dier rasa sekali pakai tu elok lagi boleh ulang2 cam suar jeans... haishhh

      
adoiii tengok tulisan pak ngah ni dah pening... selalu ajer tulis terbalik tau... kadang  'a' jadi '9'... 'u' dengan 'y' dah takde beza... hehehe... dapat nombor 17 dari 26 orang murid kira okey la tu janji bukan nombor paling last..

Kena asah sekali ganda lagi ni kat umah... risau ujian penilaian kelas darjah satu nanti jer... at least boleh baca ngan lancar dah cukup bersyukur sangat dah... so far, memang tak leh compare la dier ngan along... takpe la, setiap orang ada kelebihan and kekurangan tersendiri..

Peace angah ^-*... nanti kita study hard yer..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

10 ulasan:

Nafira usof berkata...

Betol tu Zee.. setiap anak sangat berbeza.
so, kita kena latih dorang pon cara yang ber beza.
okeh dah tuh result dia.. boleh di pertingkatkan lagi.:)

AnneRaini berkata...

biasalah budak2 tak sama. Takpe boleh usaha lagi. Kecik lagipun..

Falsya berkata...

vavava...result power...keep it up okayh...;)

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..

alhamdulillah..cemerlang jgk keputusannye.. tulisan pakngah ni sama mcm tulisan seri..tp lagi terbalik tunggang.. eheh..

tahniah pk ngah :)

UmmuAidan-Arissa berkata...

Oklah tuh zee markah angah tinggi2 tuh...skrang nie sekolah tadika pun ade exam jugak ker? risau plak kalau ade exam tuh semua camanalah siaidan nanti yg tak tau berbahasa melayu nak belajar...huhuhu

kakyon berkata...

Alhamdhulillah..keputusan markah angah cemerlang..

aTieYusof Family berkata...

slow-slow kan Zee..insyaAllah nti angah improve lah tu... lain anak lain pencapaian nya kan.. Pa'e nti tak tau lah tu mcm mana... hehe

ummi hana berkata...

Akk singgah sini..http://cikpuanhanna.blogspot.com

LYAfrina berkata...

xpe..slow2.. kt xleh nk push sgt anak2..
asya pon adakalanya tbalik jugak tulis..
ok dah no 17.. kiranya ptenghan..
xkisah no dlm kelas tu, asalkan result semua gempak.
y penting skarang, fokus kpd bacaan..sbb naik darjah 1 nanti mmg kna dh pndai baca kan..

babYpose berkata...

Salam kenal, Alhamdulillah result bagus tu, suka bergaya ye angah ni.