Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 16 Mei 2014

Tayangan Minggu Ini

As-Salam (^-^)

Lama tak upload gambar main masak-masak... upload selalu kang kot ada yang muntah... sekali sekala nak kena selang selikan jugak... bagi mata korang tak berpinar ngan gambar we'olls anak beranak... hehehe... kat umah pon memang dok ngulang menu yang sama... kadang naik buntu dok pikir nak masak ape... hari2 mulut nak kena suap..

Tayangan masakan minggu ini... kahkahkah... kot2 la boleh bagi idea kat korang yang nak masak :)

 
ikan merah masak kari by en.laki... kalo i'olls yang mengari memang takde biji sawi tuh... cukup ler tumis bawang, rempah kari, santan ngan sayur... daun kari pon belum tentu nak ada dalam periuk... pemalas punya style memang gitu... janji rasa kari cukup..

 
udang goreng kunyit ni kalo tapau kat kedai memang tak cukup... ciput sangat... semacam jerk sedapnya padahal sama jugak gaul garam kunyit... goreng sendiri lagi banyak boleh bedal tapi bebudak tu tak terliur pulak... tak sedap ehhh?? ibu ler gongong sorang2..

 
kailan ikan masin... tak berapa nak sedap sebab ikan masin dan hapak... padahal baru jer beli... sayang tu beli mahal2 pastu plak tak check dulu... main sauk masuk bakul jer... rasanya dah lama sangat kot dok tergantung kat kedai..

 
ikan goreng garing... nak kena share resepi jugak ker?? 

 
dah blur tak tau nak masak ape ngan sotong nih... alih2 wat sambal pastu ketuk serai... tetiba terpikir nak masak kicap... layan gak selera bebudak tu... sekali hadap licin... kalo sotong ni ada telor gemok lagi sedap..

 
nampak ikan parang murah kat pasaraya, sekilo 12hengget... saiz besar tapak tangan aku jer...memula amik sekor pi timbang... mak aihhh baru 1.80sen... terus pi rembat lagi sekor... rencah asam pedas yang ready made dah ade... balik terus lebur dalam periuk... jadila asam pedas tumis ikan parang... layan abis..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

18 ulasan:

lia berkata...

humangaiiiii murah tu ikan parang.... kari tu cicah roti pon sodap nmpk gayanyer...

Cik Puan Rara berkata...

alahaiiii pg pg dh lapo dh ni.

syawalsimpsons berkata...

adoi lapaq la pulok ni

Falsya berkata...

Vavavavava..meriahnye laukkkk..nyum nyum..;))

Lieya Von Jay berkata...

amboiiii saya dok tengok gambaq kat atas sambil dok telan ayaq liuq dah kak.. bila2 buat kenuri jangan lupa ajak saya nooo.. nak gak merasa ayaq tangan kak zie ^_^

UmmuAidan-Arissa berkata...

sedapnya menu minggu nie...kaknor pun kalo masak benci betul letak biji sawi...tp ade orng yg gemarkannya terpaksalah...heheheh
sotong masak air pun sedap zeee...kat sini sutong mahal n hampir tiada dijual dimana2...huhuhu

Sue-Rya Qistina berkata...

oh my!!! tetiba terasa lapar..dah la tgh berdiet ni. hehehe

Kakzakie berkata...

Memang nampak mantop kari en abe Zee tu.. boleh tahan pandai mengalahkan bini dia:)
Ikan goreng kalau tak tahu resepi masuk kepala dlm bakul aje Zee hahaha...

Masya berkata...

mmg dapat idea .. tp hujung minggu penuh jemputan.. x masaklah hahahah

ummiamni berkata...

Salam perkenalan..Sedapnya tengok menu tu..:)

Mar Mansor berkata...

masak asam pedas ikan mayong malam tadi..suami lak ada sebut ikan parang..ahahah..leh carik nanti

hainom OKje berkata...

Nampak sungguh menyelerakan ikan kari tu Zee...terliur mak. Untunglah laki pandai masak.....boleh cuti masak sambil makan hehe

lieyalatif berkata...

menu sedap2 semua laa zee....

lieya kan peminat kari..mmg selalu nooo buat kari heheheeheh tak ikan ayam tkapun sotong..sedap gak kari sotong....

ikan parang asam pedas tu peberet laki lieya laa zee...almaklum laaorg melaka mmg suke asam pedas...ikan parang lak tu....lieya tak suke sgt ikan parang...tulang byk..tak feel nak honggeh2...asek kene tgk tulang jek heheeheheheh

aTieYusof Family berkata...

waduhhh...sedap2 semua menu tu tayangan tu zee... menggoda selera ku...haha

Nurul berkata...

Adeh, sedap2nya menu semua... :)
Hehe, ptg ni kita masak kari ikan le nampaknya...

Ibu Lala berkata...

Sedapnya sume menu tu. Nak masak kena kreatif kan. Br anak anak makan.

Tp udang skrg ni mahai bebenor. Sekili paling murah pun rm30 lebih. Mak aii.

Cho Zila berkata...

ha... betoi kadang buntu nak masakper.. kalau terpandang blog kawan2 kadang2 bagi idea gaktu...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..
wah...meriahnye menu..
sedap2..cma pun kalo masak kari tak letak biji sawi tu.. hehehe