Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 15 Mei 2014

Santai Petang di Putrajaya

As-Salam (^-^)

Cuti wesak memang takde plan nak gi memana pon... dah set dalam minda konon nak kemas umah, basuh baju bajan bebudak, nak menguli doh and memacam lagi la... kol 9pagi hero2 dah kuar pi bakar lemak kat court bekbiten so senang skit keje ibu... ada dorang susah skit... sambil keje sambil mengomel tu yang keje lambat siap..

Siap uli doh donut, kemas skit terus kuar pi tesco... heaven soping sorang nih... belek la lama mana pon takde yang bising... carik hadiah tuk hari guru sekali walaupon hero2 tu tak mintak... balik umah gentel donut terus goreng... elok tengah goreng dorang dah balik pastu cuci segala lauk pauk basah, masak, balut hadiah dorang baru dapat rest... fuhhhh peluh ketiak... penat wey jadi surirumah..

Lepas zohor dapat la rest sejam... tu pon tido2 ayam jerk sebabnya si dik niq dok panjat tido kat betis... hahahha... pastu dok terjerit-jerit bergaduh ngan si angah... adoiii lagi senang bawak dorang keluar dari dok terperuk kat umah kalo cam gitu la gayanya... tu yang lepas asar terus ajak laki kuar jenjalan... lepak putrajaya pon boley la..

 
bergaduh boleh tahan jugak dah ni... yang tension sebab datang lompat2 atas ibu... dah la ibu ni kering, lompat lagi kalu patah riuk la dik..

 
yang ni plak ikut mood dier... kadang dier mengalah... kadang tu mengalahkan budak kecik jugak perangai..

 
yang ni paling win buat ibu stress... takde pasal memang dier sengaja pi cari pasal... nak marah pon tak daya dah.... elok adik dok diam dier pi kacau... biler adik melawan, dier yang paling kuat bunyik... geram sungguh... semalam komplot ngan adik pi gigit bontot si along... tak ke stress tahap kemuncak tu??

lepak petang kat presint 2... slalu dok atas jer tak pernah turun... biler makin petang makin ramai orang... best jugak layan angin petang..

 
ehhh kita turun bawah pon best jugak... banyak rupanya kedai2 kat bawah ni... sebelom ni memang tak pernah rasa nak turun... takat tengok dari atas jer... syiok tapi kena stanby poket..

 
sape nak merasa naik bot ni pusing2 tasik boley... satu bot dorang caj 50hengget tuk yang ada MyKad... takde MyKad double jadik 100hengget... pusing berapa lama aku tak sure plak... lupa nak tanya... ada jer dorang bagi flyers tapi paham la bebudak ni... main campak jer..

 
dah la jom... tak boleh lepak lama2 sangat... bahaya... hahahaha... risau kot napsu rapuh mau kena cukai gak ngan bebudak ni..

 
elok nak balik nampak playground... apelagi menyinggah la kiter..

 
suka hati korang la nak berlari ke, panjat ke bertumbuk ke... takde saper nak kisah... ibu kisahkan jugak sebab panas nunggu korang..

 
ayah cakap macam popeye dik..

 
menarik gak ler playground ni dalam kapal... boleh fefiling cam titanic..



 
sempat lagi menyinggah naik kete kuda... depan skit dataran putra... tak kuasa nak tempuh haihh... lagi berpinar bijik mata hero2 ni kang... banyak betol mainan... jem giler situ... ramai yang berpusu nak pi melepak kan?? best tu sambil layan angin petang... rasanya dah lama tak gi lepak malam kat situ..


Masuk kete bising2 lagi dorang ajak pi mandi kolam... ye la, dah mandi peloh gitu pi berendam dalam air memang heaven giler... nak tak nak kena layan... kena warning awal2... jangan nak berendam lama2 sangat... hari dah lewat petang..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

15 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

sue dah lama tak singgah sini..kikikiki..tp part komplot ngan dik niq geget bontot abg mmg kelakar abis.,.hahahhaha

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..
hihi.. tempat2 mcm ni anak2 la paling suka..
adoila.. cma sampai ke la ni tak sampai2 sana lagi.. hihihi.. :)

UmmuAidan-Arissa berkata...

Lamanya takpi putrajaya..dah banyak benda yg bertambah dah kan kat sana tuh zee..tuh yg dorang seronok lepak sakan tuh..

shalimar yusof berkata...

Assalamualaikum Zee
Sha tag zee kat liebster award

http://notashalimar.blogspot.com/2014/05/liebster-award-from-wafee.html

Nurul berkata...

Memang heaven kan Zee kalau kita ni dapat pi shopping sorang2... dapatle menilik lama sikit... tapi jarang dapat saat camni... hehe
Yang dik Nik tu, memang betul ada gaya popeye... curut je takde... comey je terjengul kat lubang tu... ;D

lieyalatif berkata...

tu le zee...kalo cuti tu, mmg lagi pulun kite buat kerja sebenanyekan....mane kerja2 yg tak siap time cuti le nak buat...tu pun zee bagus siap keluar gak petang2 ...kalo lieya selalunye dah tersadai penat tu yg jadinye en laki jek bawak pi taman hahahaaah lieya elok terbongkang layan tv hahaahahaha

lieya dah lame tak lepak kat dataran tu....dulu rajin gak....tapi kdg2 lalu gak naik kete tgk2 suasana meriah kat sane....kalo mlm lagi meriah zee...pastu siap sedia laa kene pau ngan budak2 ni sbb jualan byk wooo.... dgn sewa2 basikal nye lagi....botak pale mak hahahahah

Nafira usof berkata...

Macam2 xtvt jugak kat situ yer.
memang kena standby duit lebih kalo ke sana ngan anak2.
sebab dorang memang suka cukai kan makayah dorang.
hahahhahaa.

dalila berkata...

bestnyeee..lame dh xjalan kt dataran ni ptg2..kadang pegi mlm2 meriah..aiseyy..xpenah tgk pulak bot kaler merah tu..kak zee dok kt putrajaya jgk ke?presint brape?

Nafira usof berkata...

Zee.. pasal citer frozen tuh kan~
hubby zura copy dr laptop kawan dia.
memang versi bahasa melayu. tapi zura x reti nak sharekan video tuh.
selalunye mmg hubby yang buat. sebab dia transferkan citer tuh dr tepon dia ke note8 zura.
tapi pindah pakai memory kad tepon dia lah.
hehehehehe

Love Umi berkata...

Adoiiilawak tu pasal komplot nak gigit bontot tu...awak ni nakal yeh :)

Lieya Von Jay berkata...

bes melayan karenah budak2 ni kan kak .. ^_^

Masya berkata...

makin meriah putrajaya skrg ni...

hainom OKje berkata...

Lama dah tak pi Putrajaya Zee....kalau pegi pun gi Alamanda jer

aTieYusof Family berkata...

Pernah sampai ke Putrajaya, tapi tak menyempat nak meronda..hehe

Ibu Lala berkata...

Cam best je tempat ni. Tp sy x tau jalan. Kalau ajak en ayah macam macam alasab deme.