Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 5 Mei 2014

Pusat Sains Negara | Ticket Free

As-Salam (^-^)

Aritu dapat tiket free masuk pusat sains negara... ahad lepas dah last day... memula ingat tak nak pegi sebab petang tu si angah ada sukaneka tadika... pikir2 balik cam sayang la pulak tiket burn cam gitu jer... dan dan paksa gak laki cecepat siap... cepat pegi cepat la dapat balik... kesian gak kat bebudak ni nak berjalan... ari sabtu dah terkurung kat umah seharian... dorang dok paksa ayah bawak main basikal pon tak dapat2 pegi..

 
BiL yang kasik tiket ni... we'olls rembat 6 keping... siap ada nombor cabutan bertuah lagik..

 
voucher pizza hut pon dapat jugak..hehe

 
bukak pukul 9, we'olls sampai kol 10... full parking okey... puas dok pusing tak dapat2 gak... last2 parking jer tepi jalan..

 
bergambar itu penting... hahahaha... berkerut jer muka memasing..


 
merasa la angah 'drive' menda alah ni..


      
masuk2 jer jumpa wondersaprk ni dulu... boleh la... takde menarik mana pon kat area ni..

 
dah nampak tempat ni memang berdezup la memasing... layankan ajer dorang nak main... sementara tuh ayah pi masukkan nombor cabutan bertuah kat tingkat 3... kot2 la nak ada luck kan... dalam kol11 camtu dorang announce sape yang bertuah itu..

 
dapat melepas kat sini memang hepi la hero2 ni haa sebab banyak tempat menan..

      

 
bagi chance la kat dorang... tapi tak boleh la mak bapak nak meralit sangat... petang karang ada agenda lain lagi tu... kalo takde agenda dapat dah berlama-lamaan sikit..

 
khusyuk memasing haa dok dengar nombor mana yang disebut... nan hadoooo nak menang... hahahaa... payah benar nak sangkut..

 
dalam banyak2 no yang disebut, sipi2 pon nombor we'olls takde... sobs sobs sobs :(

      
ada gak booth2 pameran bebudak sekolah... more to sains punye pameran la... kreatip2 dorang nih... benda kecik2 ni pantang skit... haru nak handle hero aku tu... sumer benda nak dipegang..

 lupa plak yang ni dari sekolah mana..

      
gelak sengsorang tengok gambar ni... tetiba kemetot plak kat situ... ahahahaaa... boleh fefiling jadi orang kerdil jap..

Dah dah ler tu bergambar... nak kena balik cepat2 ni takot terlewat nak ke majlis sukaneka si angah... bagi we'olls yang tak berapa nak minat sains ni just okay la... alang2 ada tiket free... plak tu tak pernah sampai pon lagi... pon sebab terpengaruh ngan ChoZila jugak ni... hahahaha... rasanya kalo takde tempat menan tu memang agak boring la hero2 aku ni..

    
nak balik sempat tengok dorang kasik makan ikan dalam akuarium nih... ikan dah la besar2... ngeri plak menegoknya... ada sekor pari tu bapak besar... tu kalo kena duri dier memang menangisi la aku rasa... teringat plak kat host crocodile hunter tu (lupa nama dier)... bukan ke dier mati sebab kena duri ikan pari??



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

11 ulasan:

Falsya berkata...

Bestnye lahai..nak masuk berdua ngan somi skang nie bwk qisya, nmpk nau bukan anak yg nak gie..so kene tunggu qisya besau skit baru leh masuk pusat sains..hehehe..

aTieYusof Family berkata...

Salam Zee...
kalu dapat tiket free, kompom sy pun pegi Zee...hehe.. cuma tu lah, sy tak pernah pegi lagi...maklum duk sini..hahha..ini klu Pa'e dpt pergi mesti dia suka...:)

Mar Mansor berkata...

tempat yang bagus bawak anak-anak ni

dalila berkata...

menarik..
singgah tghari sini kak ;))

lieyalatif berkata...

uih rugi tak pergi kalo dah tiket free zee...kalo beli dah berape harga tiket tu kan...rezeki tuuu dpt free..siap ade voucher pizza lagi hah...syok2...byk leh jimat tuh....lagi pun gi tempat2 camni sonok...budak2 dlm ilmu kan...org kata bukan jalan sesaje laaa...dpt tambah pengetahuan lagi hah....lieya dah lame tak pi sane...last pegi tahun2 lepas lame dah jugak lah....


cakap pasal lucky number...lieya ni pun jarang betul luckynye...adoiii selalu kene mcm zee la...sipi2...dah excited dah tup2 nombor lain...frust menonggeng dibuatnyer! hahahahaha

Nafira usof berkata...

Memang rugi kalo x pergi..
wajib pergi sebab tiket free + x pernah masuk lagi kan~
bagus jugak tempat nih untuk perkembangan minda anak2 kan~
sekurang2nye dapat dorang belajar benda baru.

후마이라 리~ Humaira Lee (◕‿◕✿) berkata...

Bestnya dapat pergi pusat sains, last pergi masa tahun 2001 kalau tak silap la. Dah lama sangat tak pergi, mesti dah banyak beza.

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..
huhu..sampai juge kesana.
cma tak sampai2 lagi..nmpk cam menarik..sbb cma suka sains2 ni.. muahahaha...
:).

Liza Razak berkata...

dah lama betul saya tak pegi pusat sains negara ni..last sekali masa sekolah kot...hehe. mesti dah banyak perubahan kan?

Kakzakie berkata...

Alang-alang dah ada tiket tu rugi kan kalau tak pergi
Dapat pergi seronokkan bebudak oklah Zee..

Kakak gelihati tengok gambar Zee jadi kerdil hihi...

aTieYusof Family berkata...

Singgah pagi selasa zee :)