Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 7 Mei 2014

WW # Exam Peksa Exam Peksa.......Stress

As-Salam (^-^)

Ibu yang stress... minggu ni minggu exam tuk dua hero kat umah tu... tadi intai FB tadika nampak gambar pak ngah tengah jawab soalan... hehehehe

 
steady ngah... awat dok gigit kertas tu... semalam balik tanya dier camner peksa?? boleh jawap ke idak??
 dier kata "senang kacang jer bu... cikgu tulis jawapan kat papan itam"... ehhh ye ke??

cikgu pon selonggok bagi pensil ngan warna kat dorang... patut la tiap kali ibu check beg sekolah ade jer pertambahan... tiap2 hari kaler pensil beranak... memula dok marah2 jugak takot dier amik barang kawan ... ye la risau kan... cer bayangkan kalo anak orang lain amik barang anak kita... mesti hangin... tapi dier kata amik dalam bakul cikgu... hahahaha... 

seee betul la ape dier kata... tu pon banyak yang soh dier pi pulangkan balik... ibu pon satu, tak percayakan anak... siap ugut tu kalo amik barang orang nak antar pi balai polis...


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

12 ulasan:

Amy J berkata...

haha... biasalah tu. budak-budak bila nampak barang dia suka. lagi-lagi kalau orang dah bagi. ^^

Tihara berkata...

owh rupanya dia ambik dlam bakul cikgu, hehe :)

aTieYusof Family berkata...

Memang nampak steady je angah jawab soalan... good luck cyg... minggu exam kan..
banyak plak bekalan pensel & colour tu..hihi

Nurul berkata...

Haa, tu diaa... sebakul cikgu letak pensil & kaler tu kat situ... patutpun beranak tiap2 hari ;D
Samalah Zee, nrl ni pun mggu ni dok pk peksa anak... anak relax je, mama yang dok pk lebih... huahua...
Maybe sbb diorang ni kecik lagi...

Farah Waheda Wahid berkata...

memang nampak steady, all the best yer.. he he he...

nurbijen berkata...

Ecece, steady jer angah jwp exam....
Bagus cikgu sedia pensil byk2 mcm tu.. Jimat parent x payah bekalkan pensel dah... Stail kat uk mcm tu la, semua pihak sekolah yg sediakan... Pagi2 boleh tgk cikgu duk asahkan pensel2 tu... Hihihi

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee
hihi..dah pekse ke..? seri baru bwk balik kertas pekse 2011..jenuh jgk la nk mengajar die jawab ketas soalan tu..
hihi..steady pakngah!

hainom OKje berkata...

hehe...kemungkinan jugak tu cikgu bagi jawapan...yelah anak anak dulu masa tadika markah bukan main lagi 100 memanjang...la...ni emmm...hehe

lieyalatif berkata...

siap senang mcm kacang tu zee kekekeekek...in sha Allah anak bujang zee ni bijak sure dpt jawab dgn betul semua heheheeh...siap sedia jek bawak jalan2 belanje makan kalo markah die cemerlang yeak zee heheeheh

sekolah miamija pun musim pekse gak ni zee...dah nak cuti sekolah kan ....so senang cikgu leh mark paper time cuti2....

Kakzakie berkata...

Musim periksa sekarang ni.
Anak-anak periksa mak-ayah kena belajar sama kan Zee..

LydSunshine berkata...

hahaha.. lawak je ibu dia ugut anak nak htr gi balai polis.

nik ros berkata...

ambik pensil cikgu rupanya.maybe dia anggap cikgu bagi la tu.sebab tu ambik letak dlm beg..haha