Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 27 Februari 2013

Tragedi tempat kerja

Salam..

Semalam bukan main terkejut lagi semua..tengah syok wat entri ni sambil sedut coconut shake, tiba2
"boommmmmm"
ingat ada barang jatuh ke hape kat stor bawah,rupa-rupanya satu tong chemical meletop...mak aihh terkejut monyet la sume kat atas ni..tengok cctv nampak cecair kuning mengalir..dah sume gi terjah kat tingkap nak tengok tapi takleh tengok lama sangat sebab bau dah menusuk hidung..bahaya hokey

 
tak leh nak zoom lebih dekat..tak tahan bau

Nasib takde berlaku sesuatu yang buruk..terpercik jugak la kat sorang staff yang dok berhampiran kat situ..baju yang merah tukar kaler hijau..

Benda gini la kitaorang paling takot..dorang wat kerja tak berhati-hati..rilek je..tau la dah lama kerja..dah expert bagai tapi masih nak kena alert..lagi-lagi bahan mudah terbakar dan mudah letup ni..kekadang tu seriau tengok dorang ni wat keje..selamba jer isap rokok kat stor..bila kita cakap je,ada la yang menjawab...
"ala,takde ape la"
then bila dah jadi,sape nak jawab??nasib semalam tak terbakar...syukur alhadulillah..

Wassalam


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

4 ulasan:

Riedaffya ibrahim berkata...

wah..bahaya kalo terkena ni..

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

bahaya tu..tkut kan

Ibu Lala berkata...

Nasib x de yang cedera. Len kali hati hati. Tq sudi dtg blog akk.

Mia Kassim berkata...

Bahaya tu...syukur tak apa2....