Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 20 Februari 2013

Khamis yang sempoi..settle semua agenda

Salam...

Mood malas pagi ni sebab teringat kat hero kecik yang teriak nak ikut gi kerja tadi..huha..arini tak dak hantar babysitter sebab mok tok ada kat umah..malam tadi tido kat umah kitaorang..petang ni dah nak gi rawang lakss umah abang ipar..gilir-gilir la sebab ahad ni dah nak balik kelantan..datang kejap je sebab nak tengok cucu yang baru lahir minggu lepas..Mr.hubby yang tak bagi hantar hero kecik sebab nak gi ziarah sedara kat hospital tengahari nanti..

Layan aktiviti khamis lepas,bertiga je ngan hero kecik sebab yang lagi 2 hero sekolah..malas nak hantar gi babysitter walaupon berbayor sebab nak spend time ngan dia..bukan senang nak dapat cuti ni..

Pagi lagi dah ke Cyberjaya, sarapan dulu kat bus stop cyber tu sebelum gi masukkan duit tabung haji hero-hero ni kat Bank Islam..nasib memang baik sebab tak dak orang pun kat bank..aku bertiga je kat situ..sangat memudahkan kerja aku..cepat dan jimat masa sebab banyak lagi agenda aku..hahaha..memang kat cyber ni selalu gini atau sebab cuti??..first time datang sini..

 
hurmmm len kali boleh dtg sini je plus dekat ngan umah

Dalam 5-10 minit je dah siap urusan aku,then nak ke JPN Putrajaya pulak sebab nak collect IC..buat hari sebelum tu tapi kena collect lepas 24 jam..kalau time gini tak amik kesempatan pergi tak tahu la bila lagi leh buat IC baru..ni pun kali kedua dah..yang pertama dulu sanggup amik AL tapi tak sanggup nak nunggu sebab ramai sangat orang..kalau takat sejam dua aku sanggup lagi..kalau lebih memang aku blah terus je..sini pun lucky jugak sebab orang tak ramai..hehe

 
kaunter pun banyak buka

tapi yang tak lucky ngan dapat surat saman sebab parkir tepi jalan..huhu..hari sebelum tu parkir tempat sama gak tapi tak kena pun..ni kejap je dalam10 minit gitu dah kena..hurmmm nasib badan..

Pastu gi 'bojeng' rambut hero kecik aku..rambut dah tebal dah..meraung nak suh duduk kat kerusi tu..takut ngan bangla yang gunting rambut tu sebenarnya..sebelum ni mr.hubby mesin sendiri je kat rumah tapi takde la fesyen bagai..kalu time balik kampung dapat la gunting kat kedai ngan tok abah sebab tok abah memang kerjanya gunting rambut kat bandar mache (machang)..

 
terpaksa la ayah duduk sekaki kat kerusi..tahan je bau ketiak bangla tu..haha

Pernah sekali masa aku umur 10tahun,tok abah punyala marah kat aku (sebab aku potong rambut yang asalnya panjang) diguntingnya rambut aku macam askar yang dalam kem latihan tu..warghhh memang malu giler aku..lepas peristiwa tu terus aku bertudung meuntup aurat tapi yang kelakarnya berskirt pendek pun aku bertudung..kekeke..malu punya pasal..tok abah memang tak suka anak pompuan dia rambut pendek..aku memula tu nak suh dia trim sikit je sebab 'asuh' kedai tu gunting tak cantik..mana tau kesudahan yang cam gitu..lepas tu aku tobat dah..tak nak gunting rambut lagi..tapi skang dah besor ikut suka la..bila dikenang balik rasa kelakar pun ada..garang benor abah aku ni..

Dah siap gunting rambut,gi amik along ngan angah balik dari school..

Wassalam..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

2 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

tak penah bawak syawal G gunting rambut kat kedai..selaloo abah dier yg sodokkan..

wan nurul hezrina abd halim berkata...

Nurulpun bruje pas amek ic.hehe