Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 25 Februari 2013

Hero kecik ikut gi kerja

Salam..

My hero kecik terpaksa ikut ibu gi kerja but not today la..ni hari sabtu lepas..ingat dapat off tapi kena kerja..dah cuti seminggu CNY aritu mana nak dapat cuti lagi (huk aloh la bos ni)..disebabkan Mr.Hubby ada urusan kerajaan ckit,terpaksa dan dipaksa la..yang lagi 2 hero tu ikut ayah..mana larat nak jaga dorang bertiga kat opis..tunggang terbalik semuanya nanti..

 
berjimba-jimba la kita ye sayang..datang opis pun bukannya wat kerja..hahaha

Hari sabtu kerja macam tak kerja la..duk makan,goyang kaki and tengok youtube je(takut gak rezeki tak berkat)..bukan tak nak buat,dah memang takde kerja tapi terpaksa datang sebab ada barang nak kena deliver..

Balik kerja je terus ajak hubby gi JJCM kat Putrajaya..and sekali lagi we'olls ke Presint 16,Tmn Pertanian Warisan..first time datang beli roti john je..kali ni nak try yang lain plak tapi roti john tetap dibedal..hehe

 
Sup Tulang,sedap banget...RM6 je..

 
Nasi ayam,ni along punya..pun sedap..RM4 

Ni je yang sempat snap sebab dah kebulur dah memasing plus cuaca yang panas..nak cepat-cepat makan dan cepat la berambus...bagi aku harga standard la..mahal skit je dari pasar malam..hehe..

 
Pulut ikan kering..RM3

Haa pulut ni si Angah je yang habiskan..dah lama dah tak makan..kalau kat kg aku (kat kelate),selalu ada jual di waktu pagi..untuk sarapan..perrghhh makan plak waktu cuaca hujan ngan kopi o memang kebabommm..
alaa nak buat pulut ni senang je pun tapi disebabkan ada penyakit 'M' ni memang tak leh cakap ape dah..tunggu mood baek punyer baruk bleh bikin..kekeke

Orang key el asal sarapan je, balik-balik nasik lemak..roti canai..tekak pun dah muak dah nak telan..kalau kat kelate ade nasi kerabu,nasi berlauk,nasi tumpang,nasi dagang,nasi himpit dan macam-macam lagi..memang meriah giler beb..cakap je nak makan ape..

 
ni antaranya..cilok gambar dari google

Tengok gambar je dah meleleh..blom lagi bab kuih mueh..huwaa bertambah kerinduan aku nak balik kampung..huhuhu..dah full stop..tak nak citer lagi..sedih... :(

Habis makan je trus balik rumah and tido dalam kekenyangan..ahaks..bangun tido sambung makan roti john lak..and malam sesi homemade food..lalala..terpaksa merajinkan diri memasak demi my luv's..

 
nyum nyum

Bye..bye..selamat menjamu mata yer...wassalam..

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

6 ulasan:

mrpolie berkata...

Lapar plak tgk sup tulang tu... isi tabung skali

Liza Razak berkata...

terliur tengok semua makanan ni :)

Ema Blog berkata...

feberet pulut ikan kering

Riedaffya ibrahim berkata...

salam kenal sis...teruja tengok sup tulang tu...sempat jjcm ye hari kerja..

nea lopah berkata...

org pantai timur panggil pulut cawangg!

Ibu Lala berkata...

Sup tulang...wow sedapnye