Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 11 Februari 2014

Annivesary Dinner kat Cyberjaya

As-Salam (^-^)

Semalam rasanya dah overdose makan... pepagi bangun perot dah kriuk kriuk, pi amik nasi dingin kat dapur panaskan sup ekor yang aku masak sebelum tu terus ngap ngan sambal belacan... tak sampai kol 10pg lapo lagi... nasib bawak roti hotdog inti sardin dari umah... buat tuk si along bawak bekal sebenarnya sebab dier dah pesan soh sedia sarapan... nanti ada perhimpunan baru tak pening ngan muntah katenya... okey la kena rajin gak ibu ni... hehehehee... masok kol 11lebih camtu ahhh start lagi lapo... kol doblas tapau lunch, bedal lagi nasik sebungkus... blom kol 5.30ptg buat hal lagi perot aku ni... amik dik niq terus balik umah rendam megi cup... licin semangkuk... hahahaaa dah macam ape makannya... rasanya biasa tak gini... and percayalah dalam aku dok makan tu setitik air masak pon tak masuk tekak... pagi minum ephyra segelas pastu masa lucnh tapau teh o ais limau tapi sampai balik separuh jer abis airnya... belen curah jer kat sinki... dah maunya tak kena sembelit teruk?? dah bertahun kena pon tak serik jugak tu... susah betol nak paksa telan air masak..

Konon nak carik kek bagi bebudak ni potong... laki pi cari tak jumpa... pastu takpe la, jom kita carik malam2 karang terus jer makan luar... mood malas nak masak pon ade jugak sesikit ni haaa... pas maghrib, abis ariana rose jer kuar melilau carik makan sambil carik kek sekali... pusing cyberjaya sudah... dekat skit plus kete pon tak banyak... nak menghala ke IOI aku tak sanggup... bebudak ni dah mula nak ngantuk pon ye jugak... puas pusing last2 makan kat SR shaftbury square..

 
ayah punya, Grilled Mushroom Chicken wt Rice

 
along Spageti la... tak yah tengok menu dah tau dah ape dier nak order..

 
angah punya Vietnam Beef Noodles... skang ni peberet baru dier... kalo makan kedai mesti nak mee or bihun sup... kadang abis kadang tak abis... cam semalam tak abis sebab portion besar kan... kena tang ibu pon tak abis..

 
Thai Fried Rice ibu punya..

 
dik niq request nak Fries aje... nasib ada yang single camni... pastu dier kaut angah punya fishball, ayah punya jagung... tersandar lepas tu kenyang... hahahaha

 
Ais Lemon Tea, Lemonade ngan Apple Kasturi..

Ni kira dinner annivesary la konon kononya... overall abis licin, tinggal angah punya mee jer tak mampu nak perabih walaupon sedap... memasing perut sendat giler sampai aku tengok kek yang tinggal secoet pon boleh kembang tekak... ekekekeke sampaikan ari ni kena puasa... laki den pon surender jadi bandaraya... tapi okey la berganti gak puasa aku kan... pasni nak kena plan puasa ganti dah... ada banyak ari lagi nih... nyesal gi amik Lemonade tu, giler masam kaw2..

 
Last but not least kek la... kate misi carik kek..

Masuk kete terus terbogkang jer hero2 tu haaa... memang dah time, perot plak kenyang laju jer la lena... pagi tadi kol 7pg si angah bangun terus pi dapur... ngamuk2 mintak nasik... memula ingatkan dier ngigau rupanya betul2 la... ehh ni bukan dugaan lagi ni... hahahhaaha, lapar katenya... dah tu semalam makan tak abis memang la... mana pulak ibu nak cekau nasik ni pak ngah oitt... malam tadi dapur umah kita tu tak berfungsi... kahkahkah... kena la janji nak pi tapau nasik lemak... soh dier bekpes kat skool jerk..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

20 ulasan:

Fiza Rahman berkata...

Lapaarrrr. Malas nak kluar lunch.

Farah Waheda Wahid berkata...

happy anniversary zee...semoga sehingga ke jannah yer...

syawalsimpsons berkata...

makan sungguh yee...takpe, sue dah ada geng dah...kikikikiki

Nafira usof berkata...

Happy Anniversary Zee n husband.
moga kekal sampai ke syurga.. Amin~

terliur pulak tengok spageti Along tuh. hehehe
nih teringin nak masak spageti nih. hahaha

aTieYusof Family berkata...

sedap2 semua nampak tu zee...
aduhh kek SR menjadi pujaan hati ku...hehe

lieyalatif berkata...

ALONG NI sebijik mcm mia....pegi la mane2 pun...die akan order spegeti jugak...hahahah tak yah pikir2 dah ...tau dah die nak order ape....

amboi zeei asik lapar jek tu...ke ade isi nieh...hahaahaha jeng jeng jeng....mane tau kan asek lapo jek tuh....auwwww!!!

anyway, hepi aniversari zee...moga kekal bahagia till jannah....moga sentiasa dalam rahmat dan lingungan Allah taala...amin

UmmuAidan-Arissa berkata...

Wah..ini cerita lapar yg melaparkan zee. makanbyk pun maintain jer zee ttp kuruh gitu..tuh yg bestnyer kan..hehe

lia berkata...

wahhhh menarik nyer sambut anibersari kat SR...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..
tu dia.. mood mkn kembali menyerang..klu bdn yg jenis tak kembng tak per kak.. cma ni, tak kontrol mkn, dari 58kg dah nek 70kg..menangis nk turunkan balik!hehe..janji sihat... ^^
happy annibersary buat akak n en husband ye..

rajin2 minum air masak.la ni musim panas..

Nurul berkata...

Happy anniversary, zee.. Semoga keka hingga ke jannah...

Salam kenal ^__^

izan mama mia berkata...

slmt ulgtahun mg bahagia sll..
wah makannya sedap belaka..

Kakzakie berkata...

SR juga salah satu tempat favourite keluarga kakak.
Kek SR memang tak menghampakan.

Apa pun selamat ulangtahun perkahwinan ucapan dari kakak.

Roha berkata...

haha ada someone kott kat dalam perut zee..:D tuu yg dok lapaq memanjang jekk..nasib baik still menten hehe..
SR..memang meruntum nafsu makan lerr kalau lepak kat sini..yummy yummy belake citerasanyerr..

Lieya Von Jay berkata...

wow. semua sedapp bikin perut bergendang ja hehe

Cho Zila berkata...

aniberseri berseri2 gitu gi bercuti berhadiah dan berdinner... isyh syioknyer....
kalau dinnertu berdua lagiler bestkan...
semoga kekal bahagia selamanyer ...
anak2 gituler kerenahnyer... mcam2...
akak selalunyer tak order banyak sebab tau ngat perangai anak..

BUNDA a.k.a KN berkata...

Vietnam Beef Noodles satu... nyumm..nyumm..

aTieYusof Family berkata...

Singgah petang rabu Zee....:)

Amanda Suria berkata...

x leh tahan tgok semua gambar2 ni..semua tu pun fav akak ni zee....apap pun tahniah..happy anniversary dear...

IntaNBerliaN berkata...

tgk entry makan2 anniversary ni, dan2 tingat yg saya punya thn lps.. tak buat entry sampai skrg.. hahahha

Nastyna berkata...

wahh secrret recipe, lamanya tak rasa. sedap kan nasi goreng tu my favourite dulu.