Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 7 Februari 2014

Orang Beraya Kita Menyoping

As-Salam (^-^)

Nasib semalam bukan entri WW... hahahaaa maklum la baru masuk keje rasa cam ari senin... last day aritu, elok lepas melantak kenny rogers, up entri jap terus callo balik umah... tak sempat pon nak tunggu 5.30pm... dalam kol 4.15pm sumer dah blah... rabu khamis takde pi memana pon... sekolah si along tak bercuti yoo..

Dah biasa keje ni kan, dok umah jer memang boring... nak plak umah sarang burung lagi la terasa... kalo landed syiok skit leh cucuk tanam, siram bunga, skodeng orang lalu lalang ke, ni ape pon tak boleh... ari jumaat tu tak bleh blah mood boring... ajak laki jenjalan IOI Mall lagi... dah takde tempat lain ke nak pegi... asal cuci mata mesti nak gi IOI... hahahahaa..

Before cuti tu dapat voucher Aeon seratus so ape lagi nak tunggu... shopingggg yok... asal ada duit laju jer nak menyoping... sebabkan ada orang tu merungut dah lama tak beli baju, moh ler kita pi beli... perabih duit angpow pon okey jugak... hehehee, kot merajuk plak..

 
syok soping during CNY... lengang jerk... bebudak tu siap berlari sana sini tolak troli cam main kete... amik la masa berapa lama pon nak memilih... aku plak jenis tak suka nak menilik lama2... berkenan jerk terus amik... yang laki plak suka memilih... jenuh nunggu dier pilih sampai naik boring aku... teliti sangat, tang ada rosak benang sesikit pon boleh nampak... haihhh, sampai membebel aku soh cepat skit... hahahaaa, ape arr terbalik laki bini ni... tu yang kalo time nak raya, baju anak2 memang aku soh laki pilih... aku tengok jer la sambil tolak troli..

   mata si angah tu ada merah skit... sebelum nak kuar umah tu ada la buat peel skit kat umah... ibu ni biasa arr garang, buat salah memang kena marah... dier kalo marah terus sentap... pastu meja makan kat umah tu kan jenis kaca atas bawah... dier merajuk pi dok situ... entah camaner dier buat, terus sekeping kaca berderai jatuh lantai... sib baik la tak hempap badan dier... berat gak tu aku kumpul nak buang ada la dalam 2,3kg... kalo tak aku pon takleh bayangkan ape jadi... lucky jugak dik niq ngan along dok atas sofa time tuh... yang kat mata tu tak tau la terkena skit ke ape sebab lepas tu memang merah... petang skit tengok dah okey... maybe halus kacanya, cam habuk..

 
bising nak tengok ikan... dah selalu tengok pon nak gak gi posing sini... sekarang dah pandai... asal nampak tempat cun jerk mesti soh ibu atau ayah amik gambar dier... tak amik kang sedepa muncung... kalo merajuk pon no.satu gak ni... siap dua2 tangan peluk tubuh, kepala tunduk bawah..

      
mengadu lapar... masa ayah dok soping lagi dok mintak eskrim... dorang nak yang sundae cone tu tapi ibu ni degil pi beli yang ni... bukan ape, malas nak berlengas-lengas... kang kalo makan yang tu mesti meleleh tu yang si angah muka tak puas hati... mengamuk jer dok makan tu... dik niq pon sama... tak sukanya dorang ngan rasa mango... last2 tak abis... pakat dok berebut along punya krusher plak... at last, pi food court jusco makan lagi senang... settle makan terus balik... ayah nak pi masjid plak..

Tak sampai 10minit dok umah dah merungut nak kuar jenjalan lagi... memang langsung tak leh melekat kat umah dorang ni... cepat sangat boringnya..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

17 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

wahh shopping sakan yee

Kisah Si Dairy berkata...

Amboi...sempat lagi shopping ye zee..

aTieYusof Family berkata...

amboiii shopping nooo.. hehe.. apa salahnya shopping Zee utk terapi... haha
budak2 boring duduk rumah, nak jalan ambil angin tu...hehe

Farah Waheda Wahid berkata...

bila tengok akuarium tu macam kenal jer kat mana tu...he he he...

Sue-Rya Qistina berkata...

amboi..seronok berjalan ye zee n anak2. x reti lekat kt rumah pulak tu ye. sama jugaklah ngan anak2 kami. asyik ajak jalan2 je. kita yg dok boring hari2 nak keluar. tapi x layankan sgt pun, nnt naik lemak. hehehe

Fiza Rahman berkata...

Anak²...klo berjalan memang tak penat. Tapo kita lah yg penat nak melayan ☺☺

Kakzakie berkata...

Aktiviti cuti manjang dlm shopping komplex memang sediakan ajelah duit Zee.
Biasa anak kalau apa yg tak berkenan memang tak habis Zee. Mereka mana ada fikir membazir ke tak.
Tapi kalau yg dia suka licin dibuatnya..

UmmuAidan-Arissa berkata...

Ok gak conquer shopping kompleks ms orang takder, blh tilik sampai puas ati..cam asben akak jugak, suka tetliti 1 persatu..bosan tul nunggu..
kalau cuti mmg anak2 cepat bosan kat dok umah

AnneRaini berkata...

seronok jugak shooping time xde org...relax je nak memilih.

Ibu Lala berkata...

Ok gak shopping time cny. Akk pun pi shopping gak time tu. X sesak.

Ibu Lala berkata...

Ok gak shopping time cny. Akk pun pi shopping gak time tu. X sesak.

Mia Kassim berkata...

dapat voucher harus pegi shopping....best3

Roha berkata...

wahh syokk nye dier pi shopping sokmo !!..
mmg best pi shopping time tak ramai orang ni kann zee..sonang nak pilih ye jugak..tak sesak tu yg penting :)
anak2 pon senang nak kawal..the best lah shopping time macam ni hehe..:D

dela berkata...

bestkan dpt voucher

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..amoih..menyoping sakan giteww..
hihi..kat umah ni anak2 dok request nk men layan2 jer tiap2 hari..
hancus layang2 dikejekannye,,,

Cho Zila berkata...

ni mak yang boringkan.. kan... IOI Malltu depan opis akakjer.. hari2 cutipun ke situ juga kalau nak jalan2... kalau jumpa jangan lupa tegur .. kot kenaller...
memang best yerk masa CNY gi shoppingni... kalau hari rayapun gitu gak...

nik ros berkata...

cuti cny ramai yg cuti.mall mesti tak ramai org.best la tuk shopping yea