Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 11 Februari 2014

Menonton Buat Pertama Kali @ Jangan Pandang Belakang Boleh??

As-Salam (^-^)

Opkos bukan aku la yang pestime... sumer ni gara-gara si along sebenarnya... dier dok tengok iklan robocop kat tv pastu sibok kata nak tengok... kalo ikutkan ibu memang tak la nak pegi... lagipon seumur idup dorang memang tak pernah lagi aku bawak gi tengok wayang kat panggung... masa ibu dok bercinta dulu ada la pegi jarang2... tak suka sebab bunyi kuat sangat... heheheee... pastu mikir nak kawal dorang lagi kat situ ahhh baik tak payah la... kang ibu jugak yang sakit hati..

Tup tup laki cakap bawak la dorang pegi dari takde ape benda buat cuti2 tu kan... aku pon ok kan jer la tapi kalo berempat jer sorry... mana tau kang ada yang nak kencing nak berak camaner plak?? mau aku kena angkut sumer skali gi tandas... langsung takde feel tengok wayang cam gitu..

At last, tanpa dirancang pagi ahad tu terus ajak dorang pi mandangkan laki cuti... tu pon last minit plan... check dulu kat umah tayangan start kol bape belah pagi tu... wokeyyy cun ada yang kol 11.30am... kalo malam risau kot dorang tidor jer sebab dah biasa tidor awal... siap2 sepantas kilat ngan sarapan pon ala kadar jer terus gerak gi TGV The Mines... kemain jauh gi tuju padahal yang dekat ade jer..

 
eksited memasing sebab tak pernah masuk panggung..

 
ingatkan awal pagi tak ramai yang tengok rupanya silap tapi tak teruk sangat pon... cumanya dari nak tengok robocop gi tengok jangan pandang belakang boleh?? bebudak ni kate nak tengok hantu pulak... ibu ni pon malas skit layan citer omputih ni..

 
jalan cerita sama jer ngan jangan pandang belakang yang intan ladyana,pierre andre tu cuma yang ni lawak... giler arr hantu pon lawak... langsung bebudak tu tak takut tengok... mak mah memang best... sakit2 perot gelak ngan aksi dier... sampai sekarang dik niq dok ikut ape dier cakap..

 
sementara ayah pi beli popcorn kita bergambar dulu..

          

 
tak jugak boleh masuk lagi... duduk dulu la makan..

 
asal minum air gas jer muka mesti nak kerut camtu..

amik seat tengah2, yang kelakarnya memula masuk tu aku lima beranak jer ada... pastu ada la sekumpulan indon masuk dok belakang kitaorang... kepoh mulut cam baru jumpa panggung... tu yang beralih gi dok seat belakang... dah kata panggung lengang suka ati jer la nak dok mana... yang laki sound dah sebab dierkan nak tengok robocop pastu tak jadi... 'haa tengok la ngan indon, orang sumer tengok robocop', hahahhaaa... ahhh tak kesah janji bebudak ni hepi... dah nak start ada la sefamily melayu masuk... lega skit... pastu ada lagi secouple masuk... okey tak rasa sangat cam dok indon... hahahaha

 
tak rasa nyesal ler tengok walaupon jalan serita sama..

 
tadi sempat bekpes light2 jerk kat umah... time ni perot memasing lapar tak menahan dah... sendal ngan popcorn gitu2 jer la bertahan... singgah makan kat food court... not bad gak food court the mines ni... banyak stall..

 
dik niq request nak mee sop so ayahnya kena layan... ibu tak bleh tahan nak ngap nasi jugak... tu pon perot dah sebu masuk angin... dok sapu minyak angin sehari tau... esoknya baru elok..

 
yang ni paling sibuk kata lapar tapi last2 tengok la ape dier makan... masuk kete jer bising lagi lapar lapar... adoiii leceh ngan dier ni tau... balik umah kena gak la masak skit tuk dier... memang pe'el selalu cam gitu... kat kedai paksa la camaner pon taknak makan... dier nak ke kedai jer tapi merapu lebih..

 
jalan2 sat pastu callooooo cabut... lelama takleh kat mall ni... kang ade jer yang tak kena... memasing dah start amukan sebab ngantuk... tapi tu la, dah ada anak ni kalo gi mall mesti nak ada tujuan... kalo sesaja nak gi cuci mata memang tak la pegi..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

14 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

janji anak happy... :)

Roha berkata...

sonok lah depo semua dapat tengok wayang..awat last minit tukaq channel ! ..
mau tak lapaq nyerr dah penat gelak sakan..bukan seram pon citer jangan pandang belakang ni kann..akak dok tengok kat astrofast ..:)
sesekali melayan anak2 pi panggung..sonok jugak yerr dak ! :)

aTieYusof Family berkata...

amboiii..seronoknya tgk wayang dengan family.. sesekali apa salahnya Zee.. hehe
sy suka gak tgk wayang masa muda2... cuma tu lah hubby plak tak minat..kang masuk je dia tido...haha..
boleh lah nak cari cerita ni nanti....:)

Masya berkata...

hihihi lain yg dirancang lain yg dirgknya yer. jadilah pengalaman utk dia org jgk hihihihi...

lia berkata...

he3 kalau lia, idak la masuk kalau cter hantu... x kuasa ai... nnt malam time laki outstation, sendiri meroyan bayang bukan2 ekekekekeeeee....

suka tgk kat mines dr alamanda sbb alamanda crowded sgt...

Fiza Rahman berkata...

Dah lama tak tengok wayang :-(

Lieya Von Jay berkata...

alahai kak hari tu saya pon nak g tengok wayang tapi tak jadi, best gak tgk ceta yg lawak cm ni tak dak la stress sgt kan

Nafira usof berkata...

Zura pon tak suka masuk panggung.
sound nye kuat sangat mcm bergegar dada. tak suka betol!

kalo anak2 happy, kita pon tumpang happy kan~
ikutkan jer lah kehendak anak2. kalo ajak masuk citer yg dorang tak suka pon x best gak. sbb nanti dorang buat hal dlm tuh.

Umi Qi berkata...

Bila baca entry ini...x sabar tunggu anak besar...nak kongsi moment semua dgn anak...seronok lah menonton wayang sekeluarga cm ni...heaven yer :D

(Lizz) http://haslizalizz.com/ berkata...

Seronok bwk anak sekali sekala pi tgk wayang nih..heppi dierang...wah tak sabo rasa nak nengok citer ni...klako abis yek..

Kakzakie berkata...

Oklah Zee.. kira dah boleh behave duduk panggung taklah susah. Sekurang-kurangnya dah pandai menikmati jalan cerita. Adik nik tu boleh tahan juga ye:)

Kelak dah bujang tak ada peluang lagi nak tengok dgn mereka. Mesti keluar dgn GF dia masa tu...

Mia Kassim berkata...

bestnya tengok gelagat anak2 masuk panggung 1st time....:-)

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam k.zee..
Ehehe..akhirnya ke panggung jgk 3 hero ni..cma mula2 dulu pong rase cm tak bolh je nk handle anak2 berdua tu..tp diorg okay…syiok la hero2 ni tgk citer hantuu..

Cho Zila berkata...

akak kalau gi wayang cerita kartunjjer dulu .. sekarangni dah pandai tengok cerita lain..
kalau behave gini bolehler pergi lagikan...
the mines memang best food courtnyer boleh tahanler jugak...