Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 17 Februari 2014

Pasta Express @ Taman Putra Perdana

As-Salam (^-^)

Selamat bekerja erkkk... semalam dah sampai shah alam petang tu ingatkan nak la bawak bebudak ni pegi jenjalan, lepaking dan makan2... ada budak merungut lapar sekalinya dah ujan tak menjadi la... takpe, kita terus jer balik umah... makan kat area umah sudah... puchong ujan sekerat jalan, masuk taman perumahan langsung tak ujan..

Restoran ni lama dah buka tapi blom pernah cuba... biasa ler kan, kalo yang dekat2 ngan umah ni keterujaan tu kureng skit... cuba kalo yang jauh, sanggup tu meredah pegi... sekali try tak sedap terus nyesal... nak plak kalo masuk tv lagi gila nak try... kehkehkeh padan muka :(


 
open, boleh nampak chef dok masak kat belakang tu... bersih jerk dapur..

 
antara pilihan menu... rambang gak mata aku nak pilih..

 
biasa lah yang kata lapar sangat sangat moody... kat kete tadi lena sekejap tu yang muka camtu... satu ape pon taknak..



 
adeh, sumer pon jenis bergoreng ni kenapa?? memula order tu tak perasan... 

Yang tengah tu along punya chicken chop... memang besar portion... boleh makan 2 orang tu tapi along steady jerk abiskan sensorang... wallah ibu tabik springggg (toing toing toing)... tak lama perut kembung cam ayah la tu... ahahahahaaaa... kentang lenyek memang super sedap... lain rasanya dari mashed potato yang dok biasa makan... tak yah gravy pon yummy..

Aku punya yang bawah tu fish n chip... abiskan sekeping dah sendat... paksa laki soh abiskan lagi sekeping... fries memang tak kelician... no space already..

 penuh penghayatan mengunyah nyer pun... angah biasa main2, ayah cakap biarkan ajer... balik umah ngadu lagi lapar... sudahnya makan jerk la mee kosong belen yang lunch tadi... abis licin dikerjakan... dier kalo nak makan, nasik kosong pon jadi... tak susahkan ibu takpe... pagi ni goreng jugak la nasik kot dorang lapar..

 
nah bukti pinggan si along... ayahnya kate berbaloi bawak along gi makan... nak plak yang jenis western camni memang suka la dier... paling rugi bawak si tengah tu ngan ibu... hehehehe... dik niq so so jer takat ni... ikut gak mood makan dier... kena time nak makan tu memang mencekik manjang siap boleh sendawa cam orang tua..

         
kids below 5 years dapat free meal..

 
takde la sumer free... okey la ada dua jenis pasta boleh pilih... spageti bolognese ngan fettucini marinara... memula mintak tuk niq, sekalinya mood si tengah tu dah okey skit dier kata nak jugak so mintak tambah lagi satu..

 
hantu spageti ni memang tak la nak lepas peluang... dah angah ngan dik niq tak abis, memang jadik habuan dier la tolong melicinkan mangkuk... wohoiiii kenyang tak hengat lepas tu... masa lunch kat umah dah balun sepinggan mee udang kan along... ke bertambah??

 
ulat beluncas dah mula... posing ngan sudu pon jadi la..

 

 
patutla rasa familiar rupanya pernah masuk JJCM... lepas ni nak kena try yang qi suggest plak..

Food overall sumer yang diorder licin makanya sedap la tu... kalo nak repeat memang boleh sangat la... dekat pon dekat..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

11 ulasan:

lia berkata...

ktorg penah p... mungkin salah amik menu... rasa x nak p dah pas2 he3...

Cho Zila berkata...

kat bandar kinrarapun der .. tapi tak ramai orang datang.. makanan ok boleh tahan..
tapi dah lama akak tak ke sana.. sbb depan kedai dia construction susah nak parking...
Zee duk tunjuk kat sini baruler akak teringatkan kedaini...

Farah Waheda Wahid berkata...

nampak yummylicious juga ni.... kalau zee melencong ke setia city mall semalam, boleh kita jumpa kannn??? ^_*

Kakzakie berkata...

Along dah bear sikit memanglah makan lebih. Tunggulah angah besar macam along mungkin sama. Adik perut kecik lagi macam umi tak boleh makan banyak. nanti umur adik 10 tahun tengoklah kalah ayah hihi...

Roha berkata...

feeling abes akak nengok dak along makan makanan westren yer zee ?..
yg angah pulak badmood jek nampak ! hehe
akak pon zee..ala2 westren ni kurang sikit ..bab menu kampung layan habes hehe..

Fiza Rahman berkata...

Sedapnya. Kedai pon nampak menarik & kemas.

Lieya Von Jay berkata...

wow makanan dia semua nampak sedap yeee.. kedai pon shomel :)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ berkata...

Nyum2 semuamyer sedap2 nih...along kemain berselera mkn yer...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee.
cantik n kemas tmpat dia.. tgk makan pun terstap jgk alio.. eheh..bagus anak2 mkn kasi perabih.kalo cma jenuh sungguh...

Puan Kutu berkata...

semua sedap..makan cmn la berbaloi..tak habis adaorg tolong habiskan.hehe

Sharinginfoz berkata...

Fish n chips memang sedap.sangat bar lps mkn minggu lepas rasa nak pi terjah lagi