Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 25 Februari 2014

Jenjalan Tanpa Tujuan ke Street Mall

As-Salam (^-^)

Jenjalan takde arah tujuan ni memang blurrrr skit... dok meround sesaja pon bosan gaks... lepas dok tenyeh mata tengok kete2 ferrari tu gerak la pi carik makan... tapi sememangnya aku takde la gemor sangat kete kedekut cam gitu... rege mahal tapi dua orang jerk boleh masuk ape kelas... hahahaa, cer kalo bagi free takde plak aku nak tolak..

Memang lagi prefer MPV pon... lagi besar lagi best... selesa kan boleh baring2 lentok dalam tu sambil layan movie... huwaaa best..

 

 
bergediks anak beranak... angah dahi merah sebab dier gi main cop paid ayah punya... dah kena jual budak ni..

 
street mall again... bebudak ni memang cepat benor ingat... elok ayahnya park kete terus berebut kuar nak tengok turtle... sama gak kalo nak gi jalan mana2... even sekali jer pon kalo jalan tu dah pernah lalu, otomatik dorang tahu nak ke mana... cuba kalo aku, dah 8 taon pandu kete jangan harap nak ingat jalan melainkan area puchong dan yang sewaktu dengannya... nak soh pi kl sensorang memang say sorry jerk la..

       
pak ngah yang kuat benor melaram... ngan cap, ngan kasut siap berstokin, ngan jam... suar jeans pendek taknak pakai melainkan ibu ni paksa pakai sampai nanges siap ugut tu baru la amik pakai... pagi tu pon dah berdrama gak nak pakai baju jersey yang lusuh boleh wat lap kaki...benang dah tertarik-tarik dah kuar... tiap kali pon aku cakap nak wat lap kaki tapi tak sampai hati la pulak... lantak la, dah koyak rabak nanti baru buang... memang peberet dier baju tu ngan suar trek... pantang kering kat ampaian terus amik pakai... time tu cakap la ape pon takkk guna... nak jugak tukar... siap cakap suar yang dier pakai tu bau bontot la, bau kentut la, kotor la, bla bla bla manyak alasan lorr..


 
dik niq pon 'nurun' jugok perangai angah skit2... ikut mood dier... kena nak melawa memang cakap ape pon tak boleh... yang along kena pasrah ikut apa yang ibu cakap... dier ngan slipar jepun pon on jer... soh berkasut nak berslipar plak..

 
eeee berlumut badan turtle... ntah berapa lama la dok bertapa tak pernah cuci... hehehhee licin bila pegang... ada sekor tu garang giler... bengis jerk muka..

    
along yang tak berapa nak berani pon sebenarnya... action tu kena kasi lebih..

      
ni budak semalam dah totally free diaper... weee suka suka... lama dah sebenarnya dok cakap2 ngan dier tapi tu la ibu ni pemalas nak sental tilam... risau kot dier terrrrrkencing malam, last2 aku sarung gak la pampers... semalam percubaan pertama dah lulus... elok kol 5 dier sedar terus soh masuk kencing dalam bilik air... lepas tu kemain lagi ber'oppa gangnam style' la pulok... ntah kol brape dier sambung tido balik pon aku tak sedar..

 
sian turtle ni cacat...

      
agak2 dah puas nengok turtle moh ler carik makan... aku tingin jerk nak try kat cibo rest tapi laki plak was2... memula tu tak nampak signboard halal... dok intai kot luar tu nampak chinese yang ramai... dah masuk kyros kebab ni baru nampak muslim food kat signboard atas... adehhh melepas... kebab pon kebab la... next time kena gak try situ..

 
dah ada nasik ni mesti la aku yang punya... abis separuh kena ngap... lagi separuh tak leh nak telan dah..

 
wrap ni laki punya... ohh dier tengah diet skang nih jangan main2... ahahhahaa, bengang kot asyik kena kutuk ngan bini ngan anak tu yang start mendiet... moga2 lepas ni turun la skit keboyotan perut tu ehhh abe... baru comey nok sarung baju melayu rayo nih..

 
along as usual la makan tak hengat punya... set ciken chop ni siap ada spageti.... ohhh heaven dier boleh makan... yang berdua tu jerk takde order ape2... makan fries jer la korang..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

12 ulasan:

Chot berkata...

Hehe..street mal again. Mesti rindu kura2 kan

lia berkata...

ktorg kalau p c2, makan kat mamak penah la... kedai lain, hurmmmmm mr fallah x layan ha3...

lieyalatif berkata...

AMBOI2 syok jalan2 hah....gitu laa dikelilingi hero kan zee...riuh rumah hah...lain riuh anak pompuan ngan anak lelaki nie...tapi ni laa buat kite hepi n seronok kan.....

berani dieorg pegang kura2 tu...lieya ni mmg penakot....penah bela dulu zee kura2 nie...besar jek sikit terus lepas kat tasik....scary plak tgk besar2 ni hahahaah...takut kene gigit...

wahh bravo2 dah free diapers...dayyan ni gamaknye bile laaa...betul org kate kalo anak perempuan cepat free diapers....anak lelaki ni lambat sikit...mcm lieya dulu mia mija pun jenis cepat...nak masuk 3 tahun dah leh tak yah pakai pampers dah....jimat gitu hah...

Kisah Si Dairy berkata...

Comel DikNiq senyum...

Mia Kassim berkata...

Tersenyum2 aku sorang2 bila baca peel anak2 ni. beza2 perangai dorang kan...kita yg pening kepala nak ikut apa yg dorang mahu...hehe

aTieYusof Family berkata...

macam2 peel anak-anak ni... menghiburkan... seronok juga jenjalan zee...walaupun tak tau nak ke mana...hehe

Nurul berkata...

kalau cuti x pi jalann2 memang x syok kan... biarpun jalan2 tempat yang sama je tiap2 mggu... cam nrl ler tu...encem lah dik Niq... ^__^

Cho Zila berkata...

ka t mana ni Zee.. tak tauler akak sekarangni banyak sangat Mall.. best gak budak2 suka kalau tengok benda2 gitu..

Zee Suhaini berkata...

kat bus stop cyber kak tapi bukanlah dalam mall..nama jer street mall..
banyak kedai makan kat situ..dulu ada nasi ayam malaysia..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..
ehehe..sekali sekala jenjalan tanpa arah tujuan mmg best!
sukaaa tgk pic candid akak anak beranak tu..sweet jer..

adik niq dah free diapers? alhamdulillah..cma masih gege lagi dgn faiz ni.. huhuh...

syawalsimpsons berkata...

yang best bapak2 hero ni pon sama2 join amik pic muka nak minta gelak jugak..kikiki...

Masya berkata...

wahh dah free dypers... tahniah².. kemain abg long berselra makan..