Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 25 Februari 2014

Order Ferrari sebijik boleh??

As-Salam (^-^)

Kalo hari cuti dok memerap jer kat umah terasa boring giler... ari ahad tu memang takde plan langsung nak kemana but bebudak dah macam beluncas nak keluar... yang mak budak ni pon sama jugak... ahahahaaa... nak pegi carik barang dapor pon dah settle dah hari sabtu tu... takkan sesaja nak merembat tak tentu hala plak... parah parah..

Elok laki bangun terus ajak kuar... takpe la, meronda abiskan minyak kete pon boleh as long as dapat keluar... tau la, dok umah tu kadang berhaba gak... almaklum umah takde econ jadik kita rasa econ kat dalam kete..

 
meronda ke cyberjaya lagi... sekali nampak kumpulan ferrari ni... elok jerk beratur... sepanjang jalan dorang konker..

 
mampu telan ailio la takat ni... nak berangan lebih2 tak boleh... kang tak pepasal bergaduh plak laki bini sebab angan2 yang ntah bila akan tercapai... ekkeekeeke... rasanya kalo kumpul 10taun punya gaji pon belum tentu lepas duit muka :(

 
dalam kete dok cakap la ngan hero2 tu... sekali cakap ngan dik niq 'nanti dik niq belajar pandai2 tau, pastu dah besar nanti keje best2 dapat la beli satu'... 'otey, boyeh jer, nanti niq beyi manyak2 yang menan tu... ibu satu, ayah satu, amir satu, dib ayyan satu' ... gulppp, menan?? adoi la dik... beria cakap boleh rupanya menan... kalo camtu skarang pon ibu boleh beli... pastu mengekek-ngekek la gelak memasing... dier kalo nampak motor besar skit pon eksited doh... 'waaaa hebatnya moto tuuuuu (sambil mulut muncung2)' pastu suruh ayahnya beli... hohoho

 
pusing lagi seround kat sini... adoiii tak muat pon nak tembus... memasing parking ikut suka..

 
tak lepas so kena la reverse balik... aku berkenan jer ngan yang putih... nampak smart abis..

smart kan??



Dapat cuci2 mata pon jadi la... hero2 ni seronok la tengok... dah kol doblas baru gerak pi cari makan... yang angah dok nak pegi taman... dah camaner plak matahari tegak atas kepala nak gi berjemur kat taman... takde maknanya nak ikut..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

12 ulasan:

mizz miaizzati berkata...

tu lah kak gaji 10 taun pon belum tentu dapat..hihi

Kisah Si Dairy berkata...

order kan akak sebiji..hehehe...tak mampu lagi nak pakai ferrari tu zee...dapat duduk sebelah jadi lah

Nafira usof berkata...

Berbeza dgn zura.. zura tak minat kete sport kecik2 camtuh.
Zura lagi suka keta2 yang berkuasa tinggi cam MPV tu. hehehe
orang keje construction nih memang camnih kot seleranye.
hahahaha

Fiza Rahman berkata...

Banyak duit dorang kan pakai keta juta2 nih.

dalila berkata...

wahh..hebatnye..
ni org2 kayo ni..
kite tgk je lah kan..
hihi

Kakzakie berkata...

Kalau di JB ni selalu nampak kereta macam ini Zee. Tapi rata-rata dari seberang tambaklah masuk M'sia. Tempat mereka kecik nak jenjalan berbanding tempat kita kan luas, itu yg mereka enjoy di negara kita..

Roha berkata...

pelat gupernyer adik niq si hemsem boy ni..:)

zee..akak if diberi pilihan..jika eah! lebih rela memilih MPV ghasenyer..:) tapi tulahkann..dah aternyer angan2 mat jenin..jilat jari dulu leer gamoknyer hehe..

Cho Zila berkata...

memamng sampai ke tualer tak merasa .. usahkan nak beli nak ronda2 atau pinjam pun tak merasa.. maalumler takkan der orang pakai ferari kawan ngan kita yang nan adonikan...

lia berkata...

waaaaa bakper x roger.... meleleh air liur ni kalau Amsyar tgk...

Mia Kassim berkata...

Ni klu dpt drive sebiji pegi opis ni....best gilerr.....angan2 je lah..hehe

Nurul berkata...

Haha... boyeh jer, rupanya boyeh kete mainan... comey je dik niq cakap... kalau yang tu, aunty nrl pun ada byk kat rumah koleksi en.suami... *__^
tapi memang cun yang kaler putih tu...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..
hihi..cma kenan kaler silver tu..
meriahla kalo dapat perari sejibik...