Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 18 Februari 2014

Kisah Aniq Mikail kesayangan hamba

As-Salam (^-^)

Gigih seminggu ni dok bangun pepagi masak bekal... konon sangat padahal yang simple dimple jer... geram tengok pancake miamija, so pagi ni berpancake jugak... geram tengok kak diary update pisang goreng cheese so goreng pisang tabur cheese jugak... hahahaa

Dik niq, tetiap pagi kalo cakap nak antar umah mak pengasuh mesti cakap tak nak pegi... boring gamaknya dok berkurung dalam umah takde geng... tunggu la dik, tak tengah taon ni, taon depan confirm dah leh gi skool... kang kalo tanya nak dok ngan sape kat umah?? ibu kan keje, ayah pon keje... "ehhh ayah tak teje".. ayahnya keje petang tu yang boleh dier cakap tak keje... jeles ngan angah la tu... angah memang, selagi ayah tak turun pi keje takde maunya dier gi umah mak pengasuh... tu pon mak pengasuh komplain ngan ibu... tetiap kali ayah antar mesti menangis beria... manja sangat ni... adik lek lek jer..

arini super hepi dik niq, ayah bagi green light dok umah melepak... hahahahaaa kemain lagi dok bye bye yer... mandi pon takmo tadi takot sangat ibu angkut dier sekali..

Kalo ikut hati ni memang la taknak antar... jaga sendiri senang tapi apakan daya... nak jadi housewife, dok belek dorang 24jam blom boleh lagi... kadang pepagi antar, dorang dok buat muka kesian sayu jugok... nasib la dapat pengasuh jenis yang okey... dari abis pantang sampai sekarang dik niq dok situ takde hal..

kan dier ni makan ikut mood... semalam masak lemak lala... bertambah makan biler bersuap... katanya nak makan banyak2 biar gemok cam ayah... hahahaa, elok sangat..

 
tido malam mesti nak melekat bawah ketiak ibu kan kan kan... ada sekali tu, elok dier lena try la angkat letak atas toto... sekali bangun tengok ehhhh ada dok sebelah dah... cam tau2 jer aku takde kat dier.. lagi satu habit suka benor nak mencium... kalo kena angin cium tu seluruh muka la kena tadah, tang pipi kening mata mulut hidung dahi... paling pelik tapak kaki pon nak dicium... haaa elok dik, syurgamu tu... ibu okey jer tapi kadang rimas gak... hahhahaaaa, tengah sibuk masak kat dapur tetiba datang nak cium ape hal?? masyam kot... hehehee

 
bergaduh, bertumbuk, menangis, ketawa bertiga la takat ni... so far, dorang akrab... tetiap pagi antar along ngan angah gi skool, mesti salam2 peluh cium dulu satu sama lain... dah jadi kemestian... selalo angah pelupa skit... cecepat dik niq kuar kete berlari kejar angah... nak jugak buat tu..

Okey la, benornya banyak nak tulis tapi lupa dah... maklum la dah berumur... kahkahkah... tu blom lagi perkembangan yang lagi dua tu... kalo dulu ingat jer sumer menda... oppsss mungkin gak faktor pemakanan (ceee tak nak ngaku dah tua)


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

15 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

wah..bestnya..bersuka ria dia...

UmmuAidan-Arissa berkata...

Encem dikniq nie..makin besau makin ensem..heheeh..ms umur dikniq nie kan zee depa suka benar mencium heheh..nanti rindu lak saat tuh..
sedih kan bila nak tinggalkan anak2 ngan perasaan tak rela mereka tuh..camaner lah akak kalau kena tinggal depa berdua nie nanti..huhuh

Farah Waheda Wahid berkata...

hi hi hi, comel jer diaorang ni zee, geram akak tengok...eh eh mak dia dah nampak macam adik beradik dah tu...

syawalsimpsons berkata...

bosan kot gamaknya...kesian dik niq ni

lieyalatif berkata...

ooo tahun depan dah nak sekolah yeak...bagus gak zee..tak le die bosan mcm dok umah pengasuhkan....bagus ni ade sikap tak sabo nak gi sekolah...moga2 jadi anak yg bijak dan terang hati...in sha Allah.....

masak lemak lala? pes time tau...dah mcm menarik jek lieya bace hah...ade weekend ni pi cari siput2 ni kang heheheheeh...tu laa bagus dunia blog nie...boleh kite bertukar idea masak ke idea urus rumah tangga ke kan zee kan....

Fiza Rahman berkata...

Biasalah tu. bergaduh bertumbuk, tak lama lpas tu dok peluk cium...adik beradik ☺

lia berkata...

haaaa ktorg pon mmg biasakan sebelum abang p skool, wajib kiss, salam & hug dulu dua beradik ni... skng ni mmg da ingt... dari kecik kena biasakan kan..

Kakzakie berkata...

Kalau dah darah yg mengalir dari tempat yg sama tak dapat tidak walau bergaduh tetap berbaik semula. Apa lagi ummi. Cium mana pun sedap aje buat mereka. Bau kita ni dah sebati kat anak-anak sebenarnya Zee:)

Roha berkata...

anak akak yg sulung je penah dok ngan pengasuh..yg 2 orang lagi mok dierlah pengasuh sepenuh masa :)
betumbuk bertekak dah jadi lumrah dah macam satu game buat dorang..tak sah kalau tak buat dalam sehari..anak2 zee lelaki..akak ni haa semua pempuan sama peel je..grrr

Cho Zila berkata...

anak2 memang macam2 kerenahnyer yerk.. tapi okler masih berbaik lagi.. tak bergaduhpun tak feel gak. kalau tak gaduh bermakna takder interaksikan... semoga mereka membesar sebagai insan berguna....

Lieya Von Jay berkata...

amboi mak nya pon naik gelungsur sekali. hehe :) buang gian naik dengan anak ye kak

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..

hihi..senyum3 baca..lahamdulillah..anak2 ni mcm2 ragam..kadang blh buat kita si ibu jadi tarzan.tp at last, rase nk cium2 jer..

mmbesar dgn sihat yer hero2 semua.

Puan Kutu berkata...

budak kan klu asik terperuk jekt rumah pengasuh mmg la boring..taun depan p skool tak boring dh la..suka tgok bebudak ni walau lelaki semua rapat..jarang gaduh ekk

hainom OKje berkata...

Mana mana budak pun tak mo duk ngan pengasuh kalau boleh.....agaknya dah terpaksa turutkan jugaklah ....
Hehe....awak muda lagi zee...betullah tu lupa sebab faktor pemakanan hehe

QasehnyaRania berkata...

seronok dorang.lama sh x naik buai ceng gitu