Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 12 Februari 2014

Ape yang boleh dibuat di Fraser's Hill??

As-Salam (^-^)

Nak kata kuciwa sangat gi Fraser's Hill tu tak jugak... bukan la takde langsung benda yang hero2 ni boleh main tapi boleh kira sebelah jari jerk la... hehehee... yang penting merasa gak la ke situ... wokey, jom tengok apa yang hero2 aku boleh main... yang ibunya memang tengok jer, satu ape pon tak cuba..

sebab blom boleh check in bilik, jom la gi main kuda... aku sampai dah hampir kol doblas setengah masa ni..

yang ramainya cina..

along jer yang berani nak naik... dik niq ngan angah penakut giler... cer tengok muka kuda tu... monyok jerk sebab dah time lunch dier.. elok lepas along naik terus yang lelain takleh naik dah... kuda dah berbunyi tanda lapar... heret la bebudak ni gi naik boat plak..

dah kenapa plak dik niq camtu??

lagi sekali hero berdua ni frust menonggeng sebab takleh naik... lorrr kalo aku tahu bebudak ni takleh main memang aku tak jejak ke sini tau... kesian dorang... nak kena ikut ketinggian bagai tapi ye la tuk safety kan... bebudak kan lasak skit... kot2 la melompat sana sini gebeduk dalam air pon susah jugak..


along jugak la yang untung... kuda pon naik, boat pon boleh main... laki cakap tak best naik boat ni... memula tu teruja la jugak... dah lama2 boring... pemandangan kiri kanan hutan tak menarik langsung... lenguh kaki dok kayuh katenya... hahahahaa... ohh sekarang rate harga sumer pon dah naik kat sini since awal februari aritu... boat ni RM8 tuk 15minit..

 

sementara ayah ngan along main, dorang berdua ni main jer la boat yang dok kat darat tu... tu pon dok berdondang sayang kat telinga ibu nak main... ape boleh buat nak, dah takleh nak main..

dik niq buat muka kesian ni tau..

juraian air mata angah... hahahahaaa tak leh tahan dah ni... frust giler dier tengok along ngan ayah jer main... terpaksa la janji bawak pi naik kuda lagi sekali tapi kali ni mesti naik... dier kata okey... lunch dulu pastu check in bilik, solat then rehat jap... sekalinya turun dalam kol 4.30ptg camtu dah tutup kandang... hahahahaaa lagi sekali bebudak ni frust... kena la repeat esoknya before berangkat balik..

pagi tu lepas bekpes, naik bilik kemas barang terus check out... dalam kol 9.00 paddock ni bukak dah... ngam2 jerk..

muka fresh dipagi hari yang sejukkkk... bebudak ni boleh bantai mandi tak kol 7 lagi tau... ibu elok melingkar lagi dalam selimut sebab sejuk tu nyucuk tulang sungguh... amik wuduk pon berlaga-laga gigi, ni plak nak mandi... pastu bila kuar terketar-ketar dorang... rasakan nak sangat mandi..

first round bagi angah ngan along dulu merasa... memula tu angah bertolak gak taknak naik... ehhh jangan tak naik... kang dah separuh jalan mengamuk plak nak naik camaner nak buat?? paksa dier naik... sekalinya tak puas la pulak..

nama kuda ni jijie... jinak..

          
second round patutnya ayah naik ngan dik niq... dah dik niq pulak takot nak naik... apelagi peluang emas la kat si angah... dari tak nak naik tadi dah jadik gian..

'ehhh tak leh jadi... angah naik dua kali ni aku mesti nak naik jugak'... hahahahhaa psiko diri sendiri... dalam dok takut2 tu gagah jugak la naik... kang nyesal woo..

peace yooo... dah bleh eksyen skit dapat naik kuda... hehehee... pastu pakcik tu belanja naik lagi seround... pulun lagi along ngan angah... yang dik niq pon tak puas gak tu sebenarnya tapi tak dapek dik nak nolong... kang dok layan lepas sorang, sorang lagi nak naiknya... harga bleh tahan... bergendong dua orang ni RM10 seround... takde la luas mana pon kandangnya..

Dah la jom balik... tak puas gak kita gi merepeat kuda kat IOI Mall yang bleh pusing2 tuh... lagipon nak cepat balik sebabnya kejar masa nak melayan Robocop yang tak jadik tengok tu tapinya ticket plak takde... penat jer bergegas turun bukit... tinggal yang seat depan memang tak la nak tengok..

baru tahu kat IOI ni ada 2 panggung GSC..



       
 kena gak la naik kuda baru takde yang bising... kalo selalu ikut kehendak dorang memang pokai jawapnya haaa... sesekali melayan boleh la..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

15 ulasan:

Fizi Zaidi berkata...

jalan2 sekali sekala boleh lagi kak..hhihi..x pokai sngt..

Kisah Si Dairy berkata...

lagi cerita di sna...besst pulak tengok..

Petak Bunga berkata...

atleast merasa gak naik kuda. suka lah

Nafira usof berkata...

Ooohh.. mmg x byk xtvt untuk budak2 lah yer. mmg kena pikir byk kali nk bawa anak2 naik ke sini. kalo mamapapa gi berdua ok kot. hehehe

zaza nizam berkata...

as salam kak,
hehehe kan! zaza pergi pon xde apa utk honeymoon ok la hahaha... makan pon mahal sgt! sejuk tu xyah citer la hehe...

lieyalatif berkata...

lieya tak penah lagi sampai sini zee...tapi at least zee dahpenah la sampai kan walau takde ape sgt...tapi takpe laa tu jadikan pengalaman.....seronok gak dpt main kuda mcm tu....kalo lieya mmg tgk jek laa sebab lieya ni penakot hahaahahaha.....

ape2 pun naik kuda p using2 kat ioi tu paling best kakaakakaka....sbb byk kedai ade boleh cuci mate kan...haiiihh pergi mall sape laa yg tak suke kan zee kakaakakakaak

Roha berkata...

zee.. kalau pi honeymoon mmg best lerr gi Fraser's Hill..sejukkann hehe..
siann auntie tengok angah ngan dik niq..dapat naik bot kat darat jew..nasib baik menunggang kuda tak ikut ketinggian..:)

Amanda Suria berkata...

rasanya kat sini x sesuai untuk budak2 kot zee....

Sue-Rya Qistina berkata...

wahhh..x pernah tau pun tempat yg best kt fraser's hill..ishhh..ruginya x pegi..hehehe

Dkna Abza berkata...

kesian lak kat si adik..merajuk tu..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..
cma pernah nek kuda..best..best..

hihi..alhamdulillah..sekali sekala menunaikan kehendak anak2 kan..tgk diorg gembira,otometik,kita turut rasa bahagia..

Cho Zila berkata...

tuler pasal masa akak suggest tidur sana suami akak kata tak payah...
anak2 akakpun suka naik kudatu.. tapi mahal gakkan..pusingnyer kecikjerkan...
yang naik bot nasib tak gi memang tak lepasler anak akak..
lagipun suami akak memang tak nak naik akakler kena layan...
akak lepas balik dari fraser hill pergi tanjung malim.... best gak...

MaDiHaA a.k.a Ratna berkata...

seronoknya.. dah lama teringin nak pg Fraser Hill ni.. tp blm ada rezeki lagi..

::EIDA:: berkata...

sejukk takkk FH? hehehee

Jalillah illa berkata...

Klu nak cari theme park byk kat tempat lain. Fraser Hill mmg tak sediakn benda2 cam gitu ...yg mahalnya adalah pengalaman semasa pendakian dari bawah hingga sampai ke puncaknya. Itulah Fraser Hill. Klu nak lagi power pengalamannya ko naik dgn basikal. Nak best lagi biking dlm team. Barulah power naik Fraser Hill. Tak jumpa Kat tempat lain experience mcm ni.