Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 24 Februari 2014

Bersantai mandi manda @ Putrajaya

As-Salam (^-^)

Lama tak bawak bebudak ni gi main air... nak plak skang ni lain macam skit panasnya tu yang rasa nak berendam jerk kejenya... takde nak gi jauh2 sangat, putrajaya tu berlambak public pool... pilih jer nak yang mana..

As usual, konon sangat bawak basikal nak bagi bebudak ni main... nak soh kuar peluh2 dulu baru bleh terjun dalam air sekalinya dah nampak air langsung takde perasaan nak 'ggatih' basikal... tersadai ler kat situ... buat penat jerk mengangkut masuk kete... huhhh

 

turun ngan perut kosong sumernya... nak kata awal sangat pon tak jugak.. dah kol 10lebih gitu baru sampai... sementara hero2 dok berlari sana sini, ibu ayah ngap dulu... dorang boo layan dah makan ni... eksited nampak air..

 okey jugak ler kat sini... tenang, nyaman and dapat relak2 skit... sementara bebudak dok main, mak pak bleh la nak jogging..

 
suka la bila dapat masuk air... bebudak ngan air memang pantang sungguh..

       
dik niq nak berlagak... nak ikut gak abang2 mandi kat tempat dalam skit tapi diernya penakut... ala, dalam pon takat pinggang dier jer... muka cuak tak bleh blah tu... memang trauma lagi budak ni ngan air sebab pernah lemas..  

 
dok situ main sorang2 la dik... tu pon kejap2 dok terjerit panggil along soh amik dier... nak ketengah skit sendirian tak berani tapi nak main... along la jadik mangsa kena layan..

 
yang berdua ni dok sonok2 kat sini maunya tak menjeles si kenit..

 
pasrah jerk la dorang... dah bape kali panggil baru dik niq dapat pegi main bawak air tu... yang along plak nak bebas berenang-renang..

 
ada la dalam 15minit dalam tu dah tak tahan sejuk... mengigil budak berdua ni... tapi memang sejuk pon... ni kalo dapat berendam di tengahari buta memang syiok habes..

      
time ni baru reti lapar... sejuknya sampai hingus pon terkeluar... ahahahahaa, ape je la korang ni..

Sebelum balik sempat gak menyinggah ke mydin bazaar carik stok bekalan dorang... petang tu dik niq ngan pak ngah tidor ari petang bawak ke malam... wahhhhh, penat sangat la tu..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

17 ulasan:

Falsya berkata...

Suke anak2 ngan air ye..ehhh, ade ke bdk2 xsuke air..hehehe..xsabo nak tunggu qisya beso..

Fiza Rahman berkata...

Panas² ni syiok lah dpt mandi kolam ☺☺

syawalsimpsons berkata...

amboi seronok kekanak ni berendam kan, macam kolam dier..kikiki

LYAfrina berkata...

seronoknyer mandi2..mmg la, bdk2 klo dpt pluang bkubang mana igt lapar ke apa dah...

Kakzakie berkata...

Kakak suka tengok mereka bertiga ni Zee...
Boleh main sama-sama dan dari muka ceria mereka tahu betapa gembiranya...
Adik dah laparlah ye baru naik..

Roha berkata...

dah ada yg public pool...lagi bagus!! jimatt sikit..boleh beli makanan pulak kann..lagi pon apa yg dorang tau janji happy dapat jumpa air hehe..tengok gelagat dorang main air jer dah tau! awat ler muka diq niq guper macam tu sekali sejuk ker.. lapaq ? :)

lia berkata...

he3 bukan budak2 tu jer... kot lia pon bler nmpk air, x ingt apa dah... mmg bajet nak terjun tiruk jer... mujur la ni da ada anak, mampu kawal napsu gak.. ha3

Farah Waheda Wahid berkata...

bila dah sejuk dah puas main air, maka perut pun lapar yer...he he he...

mizz miaizzati berkata...

ni anak saya klu dapat..takmo balikkk walaupon takot air..

Kisah Si Dairy berkata...

seronoknya..mesti diorang happy mak ayah diorang dapat spend time together kan zee,..

dalila berkata...

suke bdk2 dpt mandi..sy pun penah dtg cni skali..best kan kak..klu pg terlindung ngan bangunan tinggi tu..xde la panas..

Lieya Von Jay berkata...

bes nyer main air .. ni utk budak2 saja ka ??

aTieYusof Family berkata...

amboi hero2 ni suka nya mandi manda... seronok gitu...hehe

Nastyna berkata...

bebudak, air nombor satu la, nak gatih beskal anytime boleh. hehehe sedapnya nasi bungkus.

Nastyna berkata...

bebudak, air nombor satu la, nak gatih beskal anytime boleh. hehehe sedapnya nasi bungkus.

Cho Zila berkata...

alamak bestnyer.. tak yah jauh2kan ... gi putrajaya jer.. anak2pun sukani...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..
huhu..baru tau kat putrajaya ade public pool..
seronoknye diorg mandi pool :)