Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 4 Mac 2013

Sup UrAt Keting,Sek.7 Bdr BAru BAngi

Salam...

Happy monday...lemau je nak keje pagi ni..huhu..ramai yang rasa camni kan???apapon nak kena lawan gak perasaan..banyak yang nak di'settle'kan..dah bekpes lom??alhamdulillah baru je pas pekena roti canai + milo ais..pepagi dah pekena ais..masa hirup tu syok semacam je,sejukkkk..2 ke 3 jam pastu mula la sakit badan..tang pantang ni payah skit aku nak follow..hehe

Petang sabtu lepas berkesempatan ziarah anak-anak rumah amal buah hatiku,sayu jugak hati tengok dorang..semua pun chomel dan hensem..orang ramai memang tak putus-putus sejak berita dorang tersebar kat FB pada minggu lepas...tak amik gambar pon sebab dorang tengah makan kat bilik atas..just jenguk je la..

After that,we'olls gi makan kat Restoran UK...wahhh UK tu..ekceli short name UK la tapi nama penoh Restoran Urat Keting..tau tak ape tu urat keting??tak tahu pi ngendap kat cik google ye..

 
menanti dengan penuh kesabaran

 
pembuka selera..bedal satay ayam ngan lontong..

 
ni la sup urat keting (urat bahagian kaki/keting lembu)..

 
perut air asam..perghhh pedas meletop..

Haa yang ni my fav..sedap gilerrr...makan ngan nasi panas mmg kebabomm la jawapnya..selalo time raya haji je dapat makan ni..tu pun kalau de wat korban..tapi kat kg senang jumpa kat pasar but make sure pepagi la kena cari..lewat skit je mmg tak dapet nak nolong rr..nak jumpa perut muda kat sini memang susah..

 
kembung masam manis..

 
Si tengah ni beria nak ikan..tu kembung masam manis tu dia la yang punya tapi tak dimakan pon,aku jugak yang prabih..nasik kosong je dia bedal..selalo camni,order bukan main lagi demand tapi grrrrrr tak nak makan..selalo pon dia makan nasi kosong je kat umah tak pun taruk kicap..tuk dia,aku memang jimat belanja makan..kekeke..kena ikut dia punya selera..gi sekolah pon tak nak bawak bekal sebab cikgu marah katanya..padahal dia malu nak makan..hmmm macam-macam ragam la hero sorang ni..

Wassalam..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

4 ulasan:

dayana yana berkata...

sedapnyer.... si hansem mkn satay.
faiz n fitri pun suka..

Merah Dagang berkata...

Si nakal tu byk perangai...tapi mungkin betul andaian tentang anak kedua ni...

Ema Blog berkata...

rasanya macam pernah lalu tapi tak pernah singgah

Mrs Lurve berkata...

sup tue sedap..isi pejal2 kan..best