Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 6 Mac 2013

Bengang ngan abg lori....grrrrrr

Salam.. :)

Otw nak datang kerja pagi ni,ade kemalangan plak..ngam-ngam kat traffic light..dah melintang kete tu kat tengah jalan..aku agak mesti kes nak kejar lampu ni..dah tau lampu tu nak merah dok tekan minyak buat ape..macam la dia sorang je yang keje..nak rushing sampai nyusahkan orang lain..hishhh geram la spesis pemandu yang camni..

Petang semalam pun aku nyaris-nyaris jugak..kuar dari ofis tu ada la lori kat blakang aku..bukan main laju lagi dia bawak..himpit aku dah macam nak cium bontot kete aku je..dah ada bonggol kat depan mesti la aku slow..takkan nak main hentam je tapi risau gak kot-kot la tercium ke..

Lepas je bonggol ngan selekoh,aku slow then biarkan dia potong..dah tak sabar nak cepat sangat kan..bukan main laju lagi abg lori ni bawak..time tu segala surat khabar yang ada kat atas lori tu berterabur..aku dah membebel dah sensorang kat dalam kete..aku nampak dia bawak bakul plastik..ala bakul yang selalu jumpa kat pasar tu..walaupun plastik tapi berat woo..selalu aku nampak orang letak buah kelapa..memang besar la bakul tu,dok goyang-goyang cam nak jatuh je..tawakal je aku campur cuak,risau kot la jatuh nanti camner kan??

Sekelip mata je dah melayang bakul tu..nasib kete depan aku tu sempat main elak-elak..melantun-lantun bakul tu kat tengah jalan..aku dah cuak dah, nak langgar ke nak brek..kalau langgar memang akan jadi xcident sebab bakul tu besar,memang lekat la kete and sure kete blakang aku akan cium bontot aku..jarak dah dekat tak leh pk banyak dah..nasib lepas, sipi-sipi je nak langgar divider..huhhh menyirap je aku rasa..

Depan tu ada traffic light dalam 100mtr ++,kena plak lampu merah,aku ingat nak jeling kuat-kuat kat abg lori tu..hehe..mana tau aku sampai je lampu dah hijau,so teruskan perjalanan kang tak pepasal aku kena hon plak..mugkin abg lori tu perasan bakul dah tercicir kot sebab nampak kat side mirror tu dia trus parking lori kat tepi,mungkin nak gi kutip balik kot...kalau tak kutip mau kena baham ngan bos nanti erkkk..

 
sekadar gambar hiasan..cam ni la lori tu

Kepada abg2 lori kat luar sana tu,korang nak laju camner skalipun sampai nak terbang lori tu korang bawak..it's okay tapi ingat la bukan korang je yang bergerak atas jalan tu...bukan korang je yang nak cepat..orang lain pun sama,nak juga cepat tapi cuba la berlajar bersabar and tolak ansur sikit..silap hari bulan ada nyawa yang melayang disebabkan kita...

Ni dok tringat-tringat lagi..syukur la selamat..





Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

7 ulasan:

Ema Blog berkata...

mentang-mentanglah dia besarkan.

Falsya berkata...

ish ish ish..xde yg hon2 ker?..kalau kite pun kite geram..kang xpasal kite plak yg accident..

NoEn berkata...

xsuka la org macam ni...bukan saja bahayakn diri, org lain pun terlibat sama...

Zee Suhaini berkata...

@Noen @falsya @Ema

tu la..memang geram..kalau melantun bakul tu atas cermin kete confirm retak..lagi malang kalau pecah..

izan mama mia berkata...

bahaya betul.nak g mana agaknya laju2 sampai kacau keselamatan org lain,.er pemandu tu bangsa apa?

Zee Suhaini berkata...

melayu..huhu

ieda immi berkata...

uishh tu lah .. bila besar dia ikut dann aje memandu kan ..
selalu dah akak perhatikan huhu