Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 18 Mac 2013

Riadah @ Taman Tasik Cyberjaya


Pantang cuti je ada la nak berjalan..mana boleh lekat kat rumah je hero-hero ni..pandai plak bila time cuti bangun pagi-pagi..tak yah nak kejut pon tapi kalo hari sekolah..jenuh ibu ni dok pekik dulu baru bangun..dah tu semua dok stanby nak keluar..siap-siap mandi dah..

Semalam punya aktiviti..hajat asal nak ke putrajaya..kat belakang Pullman tapi terpaksa wat lencongan memandangkan semalam ade 1 Million Purple Woman Walk..huuhhh confirm sesak..

Hero-hero ni dah memang selalu ikut ayah main badminton kat sini..kali ni bawak dorang berbasikal lakk..tunjuk skill sikit..mana la tau dah besar esok leh jadi pelumba basikal negara ke..hahahaha

 
Hero kecik yang baru nak pandai kayuh

 
aksi bakal pelumba negara..kahkahkah

Berpagian lagi datang sebab nak bekpes kat sini ..dah tapau siap-siap masa kuar rumah sebab kat sini memang takde orang jual makanan ye..

 
sarapan dulu..tambah tenaga skit..

Time ni tak ramai lagi pengunjung..masih awal lagi kot..tak pon ramai yang dah gi serbu putrajaya..senang skit hero-hero ni nak meronda..

 
jenuh menunggu si kecik kayuh basikal..lambat bebenor..

Luas kawasan ni..kiranya puas la kalau nak meronda..tapi kena hati-hati kalau bawak anak kecil..taman ni mengelilingi tasik ye..kot jadi case pulak nanti..

Dah puas berbasikal,tiba masa bergelongsor plak..so far,ni la gelongsor yang terbesar yang aku pernah jumpa..maybe ade yang lagi besar..hihi

 


 




 

Puas main sini,sambung balik main basikal..dorang ni memang takkan pernah puas punya kalo dah main..sume taknak balik..lebih-lebih si tengah tu..boleh dia kata baru je nak main bila di ajak balik..matahari dah mula nak terpacak dah..
on the way nak ke kete tu sempat lagi si tengah sorang ni...tengok tu apa dia wat..

 
bedal nasi lemak kat tengah jalan..lapar katanya..

 
si kecik pon sama..tumpang sekaki..

 
Si along tu takde kisahnya nak makan asal dapat main...mintak air adik tak kasi..kedekut la itu budak..asal amik je merajok..

Bab bekpes tu,kalo korang nak bekpes kat Coffee House boleh jer..dibuka dari jam 10.00pagi..nak buat aktiviti lain pon boleh..banyak sport centre seperti futsal,badminton,paintball,tenis,gym,go kart dan macam-macam lagi la..berapa bayar korang leh check kat website yer..

Dah penat main tu boleh la gi berendam kat swimming pool..tapi semalam tak berendam pon..selalo kalu ikut ayah main badminton sempat la gi swimming..RM2/person..takde la mahal mana pon..nak tahu lebih detail klik SINI
 

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

8 ulasan:

[PCL] berkata...

yes, pcl mmg suka beriadah ..lg2 kalau anak2 mita bawa ke taman..anak2 pcl dah besar...asyik ke shopping mall je mne leh tahan..huuu.

nea lopah berkata...

budak2 mmg suke xtvt riadah mcm ni. siap bfast lg. mmg best!

AyueJean AJ berkata...

Seronoklah anak2 ye......
Shopping mall banyak godaan...
Hehheheh..

Farah Waheda Wahid berkata...

wah seronoknya dapat beriadah macam ni sekali sekala...

kak, kalau sudi dan ada kelapangan dijemput join segmen ini...tiada paksaan occay?

http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/03/segmen-featured-me-on-bubbly.html

Budak Kampung berkata...

kak BK pon suke g cyberjaya ni..dame suke g yg berkaitan dgn taman2 je

Merah Dagang berkata...

Bapaknye yg penat...malam dh pegi pancing...ingat nk bantai tido jer...bole tahan jgk ngantuknye...tapi xpelh demi utk ank2 N my sweet...ku gagahkan...hehe

nadia berkata...

wahhhh, bestnyaaaaaaa tengok dorang mainnnn :)

Riedaffya ibrahim berkata...

wah...seronok main bile x ramai orang...sesuka nak lepak,nak main ape...tambah plak time pagi...pasti udara fresh lagi..hee