Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 21 Mac 2013

Dah semangat nak gi tadika

Salam.. (^-^)

Yeayyy dah tak nangis lagi dah nak gi tadika malah terlebih excited plak dia minggu ni..reti plak minggu depan holiday..asyik kira hitung brape hari lagi sekolah..hurmmm


Macam yang aku tulis sebelum ni,memula hantar si tengah ni gi tadika memang leceh..sebulan jugak ler..asal sampai je dia nangis..kadang hangin jugak aku, kesian pon ade..nak tinggal pon tak sampai hati tapi kena jugak tinggal..ada la tanya kat teacher 'nangis lama ke?? katanya kejap je pastu dia okey main ngan kawan'..risau jugak mana la tau kena buli ke hape kan...

Masuk bulan kedua dia dah cool down skit..dah tak nangis tapi jarang-jarang tu kedengaran la jugak bila tiba time manja terlebih tu..walaupon tak nangis,still nak ibu hantar sampai ke kelas tau..kelasnya kat tingkat atas...nak tak nak terpaksa la jugak menghantar..aku hai hai bye bye kat pintu pon dia tak nak..kalo sampai kelas tak nampak muka teacher dia tak okey jugak,menitik gak la airmatu jantan tu..nak tengok muka teacher dulu..haiyaaa..teacher pon risau kalo teacher cuti camaner la gamaknya...lama kelamaan okey dah walaupon teacher takde..

Minggu ni lagi improve tau..ntah apa mimpi dia aku pon tak tau..nak gi tadika cepat-cepat sebab nak main dulu kat bawah..hehehe dan yang paling bagus aku tak yah kejut bangun pagi pon..dia bangun sendiri..dah bangun dia pi kacau plak si adik suh bangun cepat..si adik ni bila dah kena kacau bukan nak nangis ke marah ke hape,terus je tersengih-sengih berpeluk kat katil..tadi kol 6.20 dah bagun..

 
makan ngan muka pon blom basuh

Dari semalam dok request ngan aku nak makan topeyek @ cornflakes (pelat..hehe)..aku tak kasi sebab baru je lepas makan nasi..dah sah-sah kenyang lagi kan..nak main je ni bukan nak makan sangat pon..pagi ni ngan muka tak basuh,gigi pon tak gosok lagi dah tuntut balik apa yang dia mintak semalam..nak tak nak bagi aje la..

Pukol 7 pagi dah suh aku hantar pi tadika...'gelap lagi nak oiii,teacher pon blom sampai,gate pon tak bukak lagi'..kol 7.30 baru aku gerak..antar si along gi SAR dulu pastu baru drop by si tengah ni..termakbul gak hasrat dia nak main kat bawah sebab sampai je tadi ramai dah member dok main..3 hari lepas gi awal gak tapi takleh main sebab takde geng..aku dah pesan kalo takde member main kat luar tadika tu jangan main sensorang,terus je naik kelas..nanti kena kidnap..nasib dia dengar cakap..risau gak kan..

Hope berterusan la cam gini lepas ni..bangun pagi sendiri takyah ibu nak kejut lagi dah..terus mandi,bersiap dan bersemangat nak gi belajar..kalo bab mandi memang senang hero-hero ni...dah train dari dalam pantang lagi mandi awal pagi..kalo lambat skit mandikan,dorang pi masuk bilik air dan mandi sendiri..suka sangat ngan air..

Wassalam.. :p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

5 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

semangat dier nak G tadika yee

Nad MamaZN berkata...

Alhamdulillah
Perubahan yg positif
Sgt ketara plak tu! :)

♥cikmOt♥ berkata...

hurm...awal awal jek kan...
bila dah rasa seronoknya alam sekolah tu...barulah semangat...

NoEn berkata...

muka sangat excited nk g school

NM03 berkata...

bagus la kalu dpt bangun sendiri