Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 22 Mac 2013

Gores dan Menang kembali

Salam (^-^)

Sape pernah kena dengan sindiket gores dan menang???tak lama dulu ramai yang kena kan??dah agak menyepi la sekarang ni tapi sindiket ni dah nak mula bergerak aktif balik daa..

Dulu aku pernah kena dua kali..pestime masa zaman bujang, kena kat umah sewa ngan member..siap ajak masuk umah lagi sebab masa tu tak tau apa pon,sindiket baru nak mula operasi waktu tu..nak nak lagi student kan,bila dengar je lucky draw dapat hadiah tu hadiah ni kemain lagi teruja..nyaris-nyaris jugak ler sebab bila time dia mintak barang berharga sebagai cagaran memang kitaorang takde..kalo ade mau dibagi jugak time tu..student ape je yang ade..duit nak makan pun catu time tu..

Second time kena kat parking tesco..ni yang betul-betul buat aku fobia..dengan dukung hero sulong yang waktu tu masih baby lagi,aku turut sindiket tu sampai ke ofis dia..memula dia kata kena amik hadiah kat ofis..dah sampai situ suruh aku cabut no lagi..'tahniah,dapat hadiah misteri..you sangat lucky hari ni'..tu la ayat yang aku ingat..perghhh Kereta Vios hadiah misteri tu..walaopon dah mula was-was tapi takleh nak lari jugak sebab dorang ramai..tunggu dan dengar je la apa yang dorang cakap..sejam jugak aku kat situ tau..last last dia mintak aku RM 5000.00 untuk urusan nak bawak kete tu keluar..dan dan tu jugak aku nekad lari..nasib baby dan aku selamat..mengigil aku drive balik umah..dorang ni kalo tak dapat apa yang dorang nak macam-macam dorang sanggup buat..

Dan hari ni sejarah mungkin berulang lagi sekali kalau aku bertindak bodoh tadi..sekali lagi kat tesco..konon nak tapau lunch tapi blurr tak tau nak makan ape tu yang aku pi tesco..baru je aku masuk parking..kete pon belum parking elok lagi dah melambai-lambai dah 'laki' tu kat aku..aku dah takot dah,nak marah pon ade..huhhh nasib aku tak langgar dia..pastu siap tunggu aku kuar kat tepi pintu kete..adehh

laki : tau tak mana IOI?

aku : tahu..nape?

laki : kita ada vocuher free kak nak bagi

aku : takpe..takpe.. tak payah.. 

'laki' tu follow je aku,cepat-cepat aku jalan..memang takot giler kot..mana tau dia seret ke,tekup mulut bagi pengsan ke hapa kan??sekarang kat parking mall banyak sangat kes samun dan rogol..guard pulak tak nampak batang hidung..memang lengang ler parking tadi,orang tak ramai..

Kalau betul free,takyah nak susah-susah cari orang kat parking camtu..buat je announcement,kompem berduyun-duyun yang datang..betul tak??

Time nak balik tu aku intai dulu..nampak dorang agak jauh je terus berlari aku gi kat kete..huhu mana tau skali lagi dia datang kat aku kan..then sempat la snap pic sindiket ni tapi agak jauh la skit..

 
yang dalam bulatan tu salah sorang darinya..ramai jugak aku perasan tadi..ade la dalam 3 ke 4 orang..

Kesimpulannya, harap korang lebih berhati-hati lepas ni..sindiket ni selalu berubah-ubah lokasinya..sekarang ni sume nak dapat duit cara senang..

Wassalam :p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

13 ulasan:

Mrs Velentine berkata...

palig menyampah dgn gores & menang dulu pernah dtg rumah sekali bapa MV mengamuk terus cau

syawalsimpsons berkata...

adoi cuak pulok....risau kalo kena tu kan

Dylla Abas berkata...

macam2 org boleh buat utk tipu duit kan..bahaya nya..kena lebih hati2 lepas ni.

Sue-Rya Qistina berkata...

saya pernah jugak alami situasi camni. tapi dia gunakan budak sekolah tu, kesian betul budak tu. kitorg dah tau taktik diorg. tapi saje nak tgk betul ke ape yg diorg nak bagi tu. pegi office diorg, lintang pukang office nya. rupa2nya ahlong! kitorg pun ckp cara baik, tamo join. nak duit kita pulak tu. bila kita kata xde duit, dia kata nak bagi pinjam. dasar penipu!

Farah Waheda Wahid berkata...

diaorang ni penipu jer...saya dulu pernah sekali orang approach kat Mid Valley... haih...memang x layan ler...

♥cikmOt♥ berkata...

hurmm...menakutkan orang gini..sanggup buat apa sahaja kan...
kita pulak jadi takut...ayakss...

Cik Nurul Siezuka berkata...

kalau Nurul, terus laridari diorang ni.. satu lagi diorang ni suka memaksa.. x suka..

Lieya VoN JaY berkata...

tak pernah terkena lagii.. tapi bila baca ni rasa seram pulak. +_+

nea lopah berkata...

tq share...kt ktn tk nmpk lagi.

Perttzyana Alpah berkata...

Bahaye2 ...tp skng masih jugak ada orng tertipukan. Ni kes x tengok berita lah ni hehe.. Neway thanks visit blog sy :)

adzairdawati makdara berkata...

mmg tak suka betul dengan ulat2 mcm tu mmg suka perdayakan orang kannnn..

Riedaffya ibrahim berkata...

x serik2 diaorg ni kan...kene ati2 la kan..diaorg kadang macam memaksa

Atikah berkata...

akak kene kat tesco mana? saya dah terkena. tp sy tak sempat bg duit. lega. pandai diorang kenakan kita.