Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 20 Mac 2013

Submit E-Filling

Salam..

Semangat tau hari ni,masok ofis je terus online e-filling..kalau ikutkan masih ada masa sebulan lebih lagi sebelum tarikh tutup..

Apa-apa pun aku memang selalo pantas (kekeke..perasan jap)..lagipon semua dihujung jari je sekarang..tak yah nak bersesak kat kaunter LHDN..last minit punya keje ni aku memang tak suka..kang ada la yang tersilap,server down,internet lembap dan macam-macam lagi la..

Normally la kan,aku tengok ramai yang suka bersesak last last minute..aku pon tak paham..rela tu dok beratur dari awal pagi..kaunter pon blom bukak lagi tapi Q bukan main lagi panjangnya..ishhh memang aku takde tahap kesabaran yang tinggi nak beratur macam tu..

Kepada korang yang nak kena buat tax submission tu,silalah buat sekarang ye..tak silap dah 2 minggu pon dibuka untuk online..sama gak yang nak submit kat kaunter..tarikh tutup pada 30 April 2013 untuk individu..kalo  untuk syarikat sehingga Jun 2013..masih banyak masa tapi lagi cepat lagi bagus...

 
ingatkan tak kena tax, ghupenya kena jugak tahun ni..ishh ishh ishh..nasib sikit je :p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

17 ulasan:

Farah Waheda Wahid berkata...

hu hu hu... sempat lagi kan? tak buat pun lagi...

Sue-Rya Qistina berkata...

x pernah lg try buat e-filling ni. ajar sikit :D

Zee Suhaini berkata...

sempat..

♥cikmOt♥ berkata...

erkk...kita tak tau apa apa ni...alahaii...tolong tolongggg

Zee Suhaini berkata...

masuk je web hasil.gov.my..register

Zee Suhaini berkata...

zee pon pestime submit..sblom ni tak tau ape-ape..tau tau je kena bayor..hahaha

nea lopah berkata...

Tk buat jugak lagi...

AyueJean AJ berkata...

AJ tak penah buat..
Kalau suruh AJ buat mau terkulat2... =D

Hidayah berkata...

eehhh..nak try jugak la..

heehee..nasib baik bw sampai ke sini..
dpt tambah ilmu ..

:)

Zee Suhaini berkata...

:p

Zee Suhaini berkata...

tengs singgah sini :P

Zee Suhaini berkata...

hehe..buat cepat kak..

NoEn berkata...

uh xisi lagi..ea pun xdapat lg..huhu

izan mama mia berkata...

baguslah dh buat... jgn lambat..

Lina md. munir berkata...

Memang tak mau isi pun sebab belum bayo lagi income tax yang dulu tu..hehe

Aku Ibu Muda berkata...

Sy blur ttg e-filing ni. Apa yg diperlukan sblum kita isi secara on9...?

*First time nak isi :)

QA's ~ mamapapa berkata...

terima kasih sbb mengingatkan..saya ni memanjang perlu diingatkan ,huwaaa!!