Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 13 Ogos 2013

Coret Coret Sebelum Syawal 1434H

As-Salam (^-^)

Arghhhh nak kate lemau pon tak lemau, blues pon tak tapi biasa ler kan baru pas cuti ni nak start keje tu cam hurmmmmm malas... jalan clean and clear wei... ramai yang masih cuti raya ni haaa plus cuti sekolah plak lagi... dah amik cuti awal terpaksa rela la keje gak hari ni... huhuhu

Ape nak citer erkkk??? nampak gaya nak kena random jer la hari ni... banyak sangat nak citer sampai tak tau nak camner nak nyetat..

.
.
.
.
.
.
.

 
the making of ketupat daun palas..

sampai2 jer terus si angah mintak ketupat... seminggu sebelum raya lagi dia dok mintak nak makan ni... terpaksa la mok tok buat atas permintaan cucunya... hoho kesian mok tok tau... dah la tak larat sangat sebab takde assistant nak tolong... aku??? takat nak bukak daun palas tu boleh la tapi nak bungkus memang failed... hampeh betoi... esok2 kalo anak cucu nak makan kena order ler nampak gayanya..


 

setel bab ketupat, moh kita gi gunting rambut... dah wat 'appoinment' ngan tok bah awal2 lagi, takut jem... hihihi... janji kol 3 petang tapi kol 4 petang baru sampai gara2 tunggu ketupat masak dulu, mok tok nak kirim kat tok bah skit... fuhhhh ramai betul yang Q... nasib la hero2 ni cucu tukang gunting... dapat la potong lane skit kennn... lama dok peram rambut sebab nak gunting kat kampong..


 

habis gunting rambut pon dah kol 5 petang... plan nak gi berbuka kat umah nenek plak hari tu... dah tau nenek tak larat, lagipon pegi tak inform... moh ler kita singgah bazar ramadhan dulu... dekat jer ngan tempat tok bah... dok ka'po ni macam2 plak yang teringin nak masuk ke tekak... jenuh tau dok pusing bazar pilih makanan... sumer pon wat aku kecur liur... gulpppp... akhirnya rembat ajo ayam percik, teresek jantung pisang, kerabu perut ngan kuih akok... ada lagi cendol ngan sagu, pastu air soya panas... sampai umah beli lagi air tebu... perghhh kekenyangan tidoq..


 

 huk alohhh 28 Ramadhan baru dapat main bunga api... layankan ajo la... lama dah hero2 ni duk request nak main tapi tak dilayan... dugaan gak wat dik niq sebab tangan dah lecur... owhhh hero kena kuat... no nangis2... nak main sangat kan... ahaha


 
ni la kasut raya titew... cantik tak??? hasil dok tawaf GM dapat la sorang sepasang... yang penting pilihan sendiri... kalo tak kenan jugak mau ibu lempang kang.. muahhaha... yang biru ada bijik mata tu dik niq punya, yang merah si angah punya dan yang hitam tu si along yang punya... murah2 sajok... paling mahal pon RM29 yang dik niq...


 

tahun ni perjalanan balik kampung okey... smooth jer perjalanan we'olls... mungkin jugak sebab amik cuti awal kennn... ramai yang dah pandai rancang perjalanan cam we'olls... tapikannnn

dugaan betoi nak datang balik KL... hoiiii 13 jam hokey... bertolak kol 12 tengahari, masuk tol gombak dalam kol 10 malam gitew... perot dok kriuk kriuk pi makan dulu kat sungai buloh, pastu hantor anak buah ke puncak alam, sampai umah dah kol 1 pagi... rasanya vontot dah kematu tahap dewa... huhuhu... 

nak balik kelate hari tu kena sakit perut, nak naik KL balik pon sama... kena gak lagi sakit perot... nasib kena2 tu dah hampir nak sampai RnR Benta... kalo dok tengah hutan mau menggelupur gak dalam kete... 25 minit gak la aku dok bertapa dalam toilet... sorry erkk sape yang dok tunggu turn tu...


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

4 ulasan:

zaza nizam berkata...

Amboi kak panjang lebar citer raya hehe.. seronok baca.. selamat hari raya! meriah betul raya bersama family kan!.

Ibu Lala berkata...

Akk mls nak layan klw anak anak nak men bg api. Sbb tu mls nak beli. Tp ayah dorang yg rajin beli. Rajin beli je. Tang nak monitor time serah kat ibu ler. Bengang je. Selagi x abis mercun tu siang malam dukerjakannya.

Masya berkata...

kt pun x reti anyam ketupat daun palas.. tp suka makan, lg² yg ada kacang merah dalam tu.. alahai nyum² terasa tetiba nak makan pulak...

haduh² sakan... makan, sy kene raya ke3 sakit perut kejap² nak ketoilet adeh.. parah kalau kene dlm jem...

Deqla Manjew berkata...

nmpk bebenor tuan blog ni sakan beraya.. hihi.. anyam ketupat smpai skng deqla failed tau..hahaha... mmg xleh blah betol.. ;p