Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 15 Ogos 2013

Di Pagi Hari Raya

As-Salam (^-^)

Cakkk... hehe nak nyetat citer raya dah... biasa la kan, dah musim raya ni memang citer raya ajo la kat blog... kalo selingan skit2 tu ado cuma tak banyak mano... rata2 pon nak up citer tuk kenangan bersama kennn..

Aku ngan mr.hubby sekapal, so senang la nak balik raya... tak yah nak rebut2 balik mana dulu tapi kebiasaannya hari 'wat tupat' ngan raya pertama belah mr.hubby dulu... saje aku kasi chance.. hehheh sebab nak kasi hero2 rasa meriah skit raya... memang crowded giler la umah ngan anak beranak... kalo kat umah ma aku sunyi sepi ajo, manusia tinggal berapa kerat jer pon... kesian gak kat ma tapi takpe sebab ma pon akan gi beraya umah nenek saudara aku jugak dulu... alhamdulillah tahun ni ma pi raya umah mertua aku sekali..

Pagi raya lepas subuh sumer dah kena get ready, tunggu turn tuk mandi haa... maklum ajo la dah ramai kan... kasi laki2 dulu mandi sementara yang pompuan nak siapkan hidangan pagi raya tuh... semayang raya dalam kol 8.30pagi camtu arrr so kena cepat2 skit... nasib baik 3 hari sebelum raya aku dah iron siap2 baju raya... giler semangat nak raya... kahkahkah..

 
baru nak potong nasi impit... dik niq dah siap pakai baju raya pon tapi ibu lom mandi lagi... musyukkkkk ke dik sampai idung terangkat camtu??

 
pagi tu baru kuarkan bekas2... hiris ulam tuk makan nasi kerabu... jarang sangat wat nasi kerabu pagi raya, tahun ni tukar skit... hehe

 
ada gak sate ayam... tempah ajo... takde masa nak bakar2 sate hoi... pagi raya baru pi amik tapi kuciwa skit sebab banyak yang tak berapa masak... kot ye pon banyak tempahan, janganla wat cam gitu... kesian tau kat pembeli..

 
 along ngan sepupunya firdaus..

 
dik niq dah bedal sate dulu..

 
kita santap kat dapur jer senang nak kemas... pas semayang raya baru angkat ke ruang tamu..

 
kalo makan nasi kerabu toksoh kalo takdok budu... kena lak ngan telur masin and solok lado... hukhuk time ni dah kenyang baru tingat kat solok lado... terlupa nak hidang ghupenya... patutla rasa cam kurengg jo.. jawabnya nak kena makan lagi tuk second round... ahaha

 
cik azimah... umur dah 4 tahun baru boleh bercakap ;p


 
budak ni kemain berstokin bagai... asal ibu nak amik gambor jer macam2 gelagat dia buat... orang lain sibuk makan, dia lak sibuk kaco... suasana dapur memang selerak la skit... dah ramai kannn, ruang luas pon nampak sempit..

Setel makan baru aku boleh mandi... hero2 sumer ikut ayah pi semayang raya... asal aku pon nak ikut tapi dah terlewat... tu la, sape soh terhegeh-hegeh sangat kannn..

Pasni kiter citer pasai raya pertama lak yer... edisi lepas semayang raya... ewahhhh siap ber'edisi' lagi... kalo nak letak sekali harung rasa cam panjang bebenor :)


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

14 ulasan:

izan mama mia berkata...

wah sempat juga ambil gambar
akak sibuk sangat
langsung xdo gambar

Nory Zoulkefle berkata...

selamat hari raya....meriahhnya raya....

Farah Waheda Wahid berkata...

wah seronok dan meriahnya... zee, makanan tu semua serious nampak yummylicious...

Deqla Manjew berkata...

pergghhh meriahnye menu raya dia.. terliur lak tgk sate tu..haha.. selmt hari raya ..maaf zahir batin.. ;)

Masya berkata...

alahai napa satay x masak pulak, emmm spoillah kan...

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

Selamat Hari Raya..

suka nasi impit..tapi kenapa besar nasi impit tu. biasa klu saya buat kecik2 ja :)

Nafira usof berkata...

nasi kerabu orang kelantan mesti sedap nih~
jarang jumpe juadah nasi kerabu di pagi raya kan~
Mak zura masak juadah wajib jer.. Nasik minya.. anak2 mesti request itu jer pagi raya.. senang keje mak..:)

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..

wah..meriah rayo...
akak buat nasi impit sendirik yer..huhu..cma gune yg instant tu jer...
seronok la tgk keluarga besar mcm ni...meriah2.. :)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ berkata...

Waaa bestnyer raya...nasi kerabu ader sate ngan nasi impit pun ader...saya raya memnang mkn ketupat lemang rendang..sampai sendat perut...inilah masanyer bersama anak beranak bersama menikmati juadah sedap2kan...

Falsya berkata...

kelainan skit kan nasi kerabu di pagi raya...meriahnye dgn makanan..;)

Puan Kutu berkata...

sedapnya hidangan raya.ada nasi kerabu lg.peberet sy tu..

PakcikLie PCL berkata...

as-salam, t.kasih singgah blog pcl dan ucap bezday..,orang kelantan ke ? ..nasi kerabu dan budu memang sy suka..

Riedaffya ibrahim berkata...

pagi raya da makan nasi kerabu...sedap nye...

Sayangku Zie berkata...

meriah dengan makan-makan