Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 16 Ogos 2013

Di Hari Raya | Edisi Pas Semayang Raya

As-Salam (^-^)

Jom sambung edisi kedua lepas semayang raya plak... perghhhh raya pertam pon siap ber'edisi' bagai... ahaha... hurmmm tapi cam blurr ler pulak... tak tau nak nyetat cam mano nih tapi yang pasti hadap la gambor yang banyak... ni pon aku amik part2 yang teringin nak kongsi ajo..

Biasa arrr kann, pagi raya mesti ada part salam2 cium2 mintak mahap... takat ni memang takde jurai2 air mato lagik... minta maap pon cam gengster camano nak nangis... aku lagi la, wat2 lupa nak salam mintak ampun... kena ingatkan dulu baru hurmmmmm "ehhh bukan dah salam ke tadi?? okey la okey la, mintak mahap"... kehkehkeh... pastu mintak angpow... haa part tu memang aku tak lupa ;p

 
entah ape mimpi nak bershawl plak raya kali ni... jeles kot nengok owang pakai shawl cantik2... tengok dik niq tu, owang nak amik gambor family, dia sibok nak makan... tersembul haa biskut tu... hurmmm ape pon tak boleh... ahaha

 
ibu ngan along angah jer.. dik niq dah tak menahan nak telan biskut... redho jer lah..

 
hahhhhh dapat pon tangkap budak kenit nih... oooo lari yer... ibu babap kang..

Pas semayang raya, sumer beratur nak salam... bebudak lagi la kannn, nak kutip angpow yang lebihnya... ahaha... tingat plak time kecik2 dulu... aku sendiri memang tak pernah la nak merasa sumer ni sebab ma ngan abah dah separate... kadang sedih gak tengok kawan2... heppy jer dorang... hukhuk... takmo ingat lah :(

 
tengok dik niq tuh... owang lain kemain lagi beratur panjang, dier selamba jer pi depan terus nak sambar angpow dalam poket tok ayah... huhhh mata duitan jugak rupenya... kahkahkah... dapat ke dik?? tengok plak yang dah dapat tuh... terus bukak depan2 wooo itu angpow... lepas tu declare dier dapat bape..

 
jawabnya tak berjaya nak cilok angpow... kena salam pastu kissing2 dulu yoo baru buleh..

 
si along pon sama gak... dapat jer terus bukak amik duit... haihhhh kalo owang lain yang bagi, dier wat camni memang aku marah... kadang budak ni tau jer lah kan, dah tengok duit dok pot pet pot pet lagi... ayat standard " ala.. singgit jew"... aku dulu pon camtu gak kot... muahahaha

 
pas sapu angpow tok ayah, jommm beralih arah ke mok tok plak... kemain siap gantung beg tuk isi duit raya..

 
pastu sambung ke pak sedara pulok... kutip angah jangan tak kutip... si angah ni kan, memang 24jam dok kelek beg... fuhhh punya la takot aku ni amik duit dier... suh simpan kejap pon 5-6 minit sekali dier pi cek beg... pastu nampak aku pegang duit raya adik jer terus dier tanya " ibu amik duit laya dib ayyan ke?? jangan amik tau, nak cimpan ".. hishhhh aku sekeh jugok budok ni kang..

 

Wokehhhh... setel bab duit raya... lepas tu dah mula bergambor la masing2... raya kali ni beza skit... selalu raya ke-2 baru we'olls gi ke kuburan tapi kali ni lepas salam2 tu, bergambor siap terus gerak ke kubur... gambor kat kubur takde la aku snap... dah sumer pon nak snap tak kuasa hoii... ngan panasnya lagi... lekit2 badan... time ni sumer cepat2 bersiap takut tetamu sampai... kalo lambat kang hadap jer la... bersambung-sambung tetamu... yang tak larat tukang bancuh air ler... tu pon lepas jer we'olls gerak dah sampai tetamu... sorry la yer, datang lenkali..

 
susun yang kocik2 dulu bergambor... kemain lagi dik niq tu berposing... auwww malu makwe tau..

 

Dah petang skit biler lengang terus amik gambor lagi... kali ni tuk sumer family member mr.hubby tapi kann ado jugok yang tak do... hurmmm kalo nak nunggu complete semenuhnya memang payah la.. 

 
dik niq dok tengah sedap tido paksa gak dier bangun... ahahaha pasrah la ko dik..

 
tadaaa... time ni sumer dah musyukkk masyammm... si angah tu kan, aku geram benor nengoknya... satu gambar pon takde yang betol2 dia fokus... sumer pon nak buat aksi nakal dier tu... haihhh la anak bujang nih... nanti kang kalo aku rajin, aku up aksi2 si angah yer..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

14 ulasan:

Kakzakie berkata...

Meriahnya bila dah ramai macam ini kan Zee.. Ramai betul keluarga Zee ye. Kira semua baliklah ye:)

Farah Waheda Wahid berkata...

warna warni di aidilfitri, suasana cam nilah yang best bila sambut raya kan zee... *_^

mama aryan berkata...

bestnyer banyak gambar raya..akak ni satu pun xder gambar tahun ni...

Falsya berkata...

meriahnye family...best2...selamat hari raya..;D

Puan Kutu berkata...

meriahnya..besar famili awak..anak2 hero wak tu comel2 belaka..maknya pun comel bershawl

selamat hari raya maaf zahir batin.:)

Lieya Von Jay berkata...

syok tengok budak2 kutip duit raya. teringat zaman kecik2 dulu. ^_^

Nafira usof berkata...

waahhh.. meriahnye~
sonok lah tengok sesi salam2 bagi duit raya tuh.
budak2 memang suka lah kan~
macam2 gelagat boleh tengok masa nih.. hahaha

Cute Mum berkata...

bestnya bila tengok gambar raya orang ramai2 camnie..
kami dah takder meriah macam nie..
:(

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..

wah...meriahnye... hihi.. seronok tgk pic2 tu..
seronok lg tgk gelagat anak2 sambut raye.. hihi.. :)

alhamdulillah.. :)

Masya berkata...

BESAR JUGAK YER FAMILY .. RAMAI BERKUMPUL BALIK KAMPUNG MERIAHNYA...

Fiza Rahman berkata...

Meriahnya raya. Besar family yer. Sonok dpt berkumpul ramai2.

PakcikLie PCL berkata...

owh , baru sy nampak kat side bar tu Org Kelantan upernya....ramai dan meriah nampaknya.

ummuaidan berkata...

selamat hari raya zee..meriah betul nampaknya suasana raya kat sana yer..sronok tgk pemandangan begini..:)

Riedaffya ibrahim berkata...

wah..meriahnye family kak zee...kumpul ramai2 camni...bising pon xpe..bukan selalu dapat kumpul camni kan.