Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 26 Ogos 2013

Beraya with Chicken Pop

As-Salam (^-^)

Oppsss, dah syawal ke-19 rupanya... cepat jer kan?? banyak ke gi open house?? aku takde pon... huhuhu sedihhhh... dari senin lepas dok verangan nak gi umah Sue tapi apakan daya... jodoh tak kuat kot... ahaha... terbabas gak sebab si angah kena chicken pop... sob sob sob :(.. sorry sue, next time kalo ada jodoh jumpa la jugak... nak pegi boleh jer tapi takot berjangkit... aku gak yang rasa bersalah kang..

Walaupon begitu, takde maknanya aku nak kuarantin hero tu... pantang dengar nak berjalan, lajuuu jer nak ikut... nak ubat hati takleh gi open house, gi raya umah member ajo... okay, aku tak risau sebab dia takde baby... haha... kalo ada baby memang aku tak berani nak pegi..

 
bertompok sana sini...

 
blom berjangkit lagi... kalo kena hero yang ni lagi payah nak handle..

 
nasib baik dah stanby lotion ni awal2... member opis bagi masa ruam naik kat dik niq dulu yang mana aku kat chicken pop tuh.. 

Kemain jauh member aku ni beli umah... nunnn di banting, kat taman ehsan... dok lepak2 jap, isi perot terus beransur... nak mencari air kelapa lagi wat ubat si angah... alang2 lalu dengkil, ingat nak singgah pekena cendol bakar... hurmmm hampeh... tak jumpa pon kat mana...

 
konon bagi angpow nak pujuk abang mengamok la tu... hahaha... gud job dik niq...

 
bergambor dulu ngan tuan umah... we'olls rapat pon sebab hubby memasing kawan rapat... berjangkit kat bini2 pulok... kawin pon pada hari yang sama..

 
our hero with aqilah... ekceli along ngan aqilah ni sebaya... tapikan tengok ketara sangat kan... nampak kecik jer si along... 

Arini angah dah tak gi skool... dok kat umah ngan ayah leklok yer... semalam badan dah mula panas, nak demam... dok mengadu sakit kepala... tangan tu asyik nak menggaru jer... biasa la miang... aku risau kot terkena kat abang ngan adik pulok lepas ni ;p

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

16 ulasan:

lia berkata...

lawaaaa nyer mata hero yg kat pic no.2 tu.... suka tgk...

Masya berkata...

ubat losyen tu beli kat famasi ker??? atau kedai ubat .. sshkan nak cr ubat untuk chicken pop ni .. pakai losyen ni sejuk jer ker?? parut camner.. maklumlah anak sy belum pernah kene .. sy risau tau .. ramai kwn² baya dia dah kene huhuhuhu...

UmmiAbi berkata...

Moga cepat sembuh ye angah..Nt bleh ajak mama raya umah aunty..:)

ummuaidan berkata...

Alaa ciannyer angah.. tapi biasakan chicken pox nie kalau kena sorang dlm umah, nanti yg blom kena tuh habes lah berjangkit jgk..mmg takleh nak kita kwl ..:) redha jer lah..

Kakzakie berkata...

Kesiannya kakak tengok dia tapi muka still nampak happy lagi..
Budak lelaki kalau belum khatan memang kecik Zee, tapi bila dah khatan tahu-tahu aje membesar cepat.

lieyalatif berkata...

mmg kalo kene ciken pox ni kene kuarantin kan zee...tapi tulaa bosan kot nak dok umah ajek....seb baik laa ade gak open house leh pergi...terubat gak rase boring tu...yg penting dpt jalan2 keluar umah....

lieya dulu mase mia mija dayyan mmg pakai lotion tu kalo ciken pox...cepat baik n kering...pastu lagi satu lieya buat bedak dauh semambu....takde parut sbb rajin tepek daun tuh....

Sayangku Zie berkata...

Anak hero zie pulak lepaih raya haritu kena kuman apatah gatai habis badan dia... tapi sesetengah tempat jer.. kat lutut ketiak, losyen ni adalah penyelamat..

Cho Zila berkata...

alahai kesiannyer... memang tak lerh nak duk rumahjerkan kesian lak kan..
memang ketara gak sebab sebayakan.. takperler nanti dah sekolah menengah nanitbesarlertu..

Nafira usof berkata...

alahaiii.. kesiannye~
moga cepat sembuh yer~
memang gatal2 kalo kena chicken pox nih kan~ kita yang dah besar pon kadang2 rasa nak garu2 jer.

Lieya Von Jay berkata...

kesian anagah.. harap2 cepat lah baik ^_^

Ummiarissa Mahdi berkata...

biasanya berjangkitkan ni..saya anak beranak dah kena dulu,sampai anak ngasuh saya pun kena juga...jadi mak pak diorang tak bercutilah,sebab dah dalam rumah saya pun kena jugak...semoga cepat sembuhlah ye..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..

alahai... sian angah kene Chicken pox.. huhu..
semoga cepat baiknya.. :)

BUNDA a.k.a KN berkata...

Calamine lotion memang bagus...sejuk...anak2 kene ruam2 biasa pun boleh gune...bapak bunda kene kayap pun sapu lotion ni...

Liza Razak berkata...

alolo...ciannye kena chicken pox..semoga cepat sihat :)

hainom OKje berkata...

Suka tengok muka adik yg tak kena lagi CP tu hensem.....
Biasalah....budak pomouan mmg ceoat naturedkan Zee

nik ros berkata...

ala siannyer. comel2 anak awak..