Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 23 Ogos 2013

Jalan-jalan cari... burger (BBAB)

As-Salam (^-^)

Esok dah sabtu, yeayyyy tak sabar nak sambung beraya, hehe... hero2 lagi la, dari semalam lagi dok bersorak nak cuti padahal dah cuti panjang tu... kalo boleh hari2 pon nak cuti dorang nih :)

Sabtu lepas gi terjah foodcourt sg.ramal kat kajang... biasa arr datang sini, kalo tak makan satay willy mesti burger bakar abg burn... tu je la kot yang pemes kat situ... satay willy dah biasa makan tapi burger bakar blom pernah try... tiap kali pegi pon cam tak terasa kot nak try... tapi musim raya ni kan, pegi umah owang mana ada hidangan burger, kalo satay ada la... ke ada???? kalo ada meh roger2 aku... close house pon aku gi terjah gak... kahkahkah..

Seingat aku, sekali jer kot pernah makan burger bakar tapi bukan BBAB la, tak salah namanya kaw kaw burger bakar masa memula burger bakar tengah naik dulu... start try tu, aku tak suka... huhuhu... tau nape?? sebab nak nunggu burger tu, amik masa sampai 30minit okey !!! fuhhh berpeluh-peluh beratur tuk burger jew??? hurmmm takmo dah aku... tapi skang dah improve skit... mana2 tempat pon dah takde nak nunggu lama camtu dah..

Sebab ramai sangat up entri kata sedap BBAB ni kan, haruslah aku cuba... takmo ketinggalan sangatttt la kununya padahal memang dah sah2 pon tertinggal..

 
sebab taknak bersesak ngan owang ramai, we'olls gerak awal... lepas asar jer terus chowwww... kol 5.30ptg camtu sampai and memang lengang pon... sib baik... sebelum ni gi terjah waktu malam, memang bercinta arrr nak dapat tempat duduk..

 
ramadhan aritu pemes sangat al-lazat ni kannn, so haruslah aku mencuba sedap ke tidak... okey la, aku sukaaaa ayam percik bakar tuh... oh ye, sepanjang syawal ni, ada lagi burger al-lazat nih... kot2 la ada yang nak cuba... pasni dah takde... hihihi..

 
ni order tuk angah ngan ayah, beef supremo kalo tak silap... angah kejenya makan roti sajo... yang lain2 masuk mulut si ayah... dik niq maintain, minum air sirap jer..

 
yang ni harus ramai tahu kan??? fenomena gak ni... ada yang kata sedap, ada yang kata tak sedap... dah alang2 makan burger kena la pekena meatball sekali... baru tahu rasa camner kan... tuk tekak aku boleh terima... tapi yang paling suka makan ni si along... aku ngappp seketoi jer tapi dier berketoi-ketoi... last2 tinggal wedges jer tuk aku... sob sob sob :)

 
hahhh tengok... kemain luas lagi nganga... burger langsung tak berusik padahal dia memang hantu burger... sendat perot gamaknya... hihi 

Cukup... itu jer yang diorder... kalo ikut aku nak tambah lagi tapi mr.hubby kata cukop... sib baik tak tamak, nak menghabiskan burger dua bijik tu kemain la bercinta... cepat sangat kenyang... bak kata mr.hubby ' kenyang bodoh', kahkahkah... sebabnya dah biasa kenyang ngan nasik, ni makan burger jer pon sendat... esok hari pulak baru cari makan so aku rasa berbaloi jugak la..

ingat nak gak pekena satay willy tapi takde rezeki... tutup pulok kedai sebab stok satay dah abis :(


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

16 ulasan:

Lieya Von Jay berkata...

Liya makan yang cawangan Kedah punya langsung tak sedap.. Tak tau la depa ni tukaq resipi ka apa mencemar kan nama BBAB ja kan sebab adik Liya cakap yang belah2 KL nu sedap ja.. ^_^

Fiza Rahman berkata...

Tak pernah lagi mkn satay willy. Pernah try meatball BBAB. Taoau balik umah tapi indah khabar dari rupa. Dpt meatball yg x der sos. Kering kontang.

Sayangku Zie berkata...

yummy sedapnya tengok burger nih.... terasa ketulan dagingnya ituuu..

syawalsimpsons berkata...

tak penah try pon..nmpk menarik ni

Kakzakie berkata...

Kakak pun macam Zee walau sedap mana pun kalau kena Q lama tak apa lah tak makan baik cari yg lain..
Tengok hero-hero Zee makan kakak yg terliur hihi...

ummuaidan berkata...

Banyak baca psl yg sedap2 psl burger nie kan..kalau dok ade kat sana sure dah gie cari dah nie..:)

Nafira usof berkata...

Aduhaiiii.. meleleh air liur tengok burger ngan meatball tuh.. zura dh lama dh teringin nak makan meatball tapi belom dapat2 lagi. bila tgk n3 nih terus meleleh air liur.. hahahaha

Puan Kutu berkata...

sy tak pernah lagi makan..lg ketinggilan daku ni.hehe

meatball tu nmpk sedap..uwaa..tergoda!

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..

bege bako ni pebret kami lakibini.. ehehe..
selalu terjah bege bako abg burn kat rock cafe subang...dekat je pun ngan opis..
bege sedap..meat ball lagi gojes!! nyum3..

Sue-Rya Qistina berkata...

saya pun x pernah try lagi..ketinggalan sungguh..kikiki

Merah Dagang berkata...

Hehe...kenye bodo.

izan mama mia berkata...

alamak...akak teringin laaa tgk...sedaknya

Riedaffya ibrahim berkata...

tgk gambo pon da nampak sedap...huu

hainom OKje berkata...

Bila bila nk kena pekena berger jugak tu mcm sedap je..hehe

Ain Noraini berkata...

wahhh..sedapnya zee...
bila la nak belinya pulak nii...

nik ros berkata...

sedapnya. teringin nak try. tapi tak sempat lagi..huhu