Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 14 Ogos 2013

Lunch Raya di Mc'D

As-Salam (^-^)

Raya ke-5 dah sampai puchong... orang laen dok raya sakan lagi kat kampung tapi we'olls dah terpacak di sini :(.. nak wat camner kan, berkoje la cari rezeki... kalo ikutkan start keje hari selasa, 6 syawal tapi kena datang sehari awal... memang dah tau dah nak kena tempuh jammed... nak kate rest tuk sehari pon tak jugak... banyak benda nak kena kemas... alhamdulillah dah setel pon kemas umah, basuh baju bajan, lipat sumer... tak yah nak stress sangat dah ;p... aku memang camni, selagi tak setel selagi tu la dok pikir... serabut mata nengok sepah2 ni..

Sampai pagi tu dalam kol 1, setel skit2 yang penting... kol 2 lebih gak baru boleh lelap mata... dalam kete lelap gitu2 jer... 5 minit kang aku jaga... risau gak mr.hubby bawak kete sorang2... pastu kan biler terjaga cam pening2 lalat... pastu mula la bising (macam jpj la lagaknya) ... 'ehhh bawak leklok skit', 'hati-hati', 'brekkkkk'... haa tu la ayat aku pon... dari kelate sampai puchong, ayat sama jer dok ulang... kehkehkeh... nasib la tak kena lempang :)

Bangun pagi kebulur kot... nak hadap biskut raya rasa cam takde selera... jemu le kunun... pastu paksa mr.hubby beli roti canai pas subuh tu before dia sambung balik membuta... masak plak megi 2 paket tuk alas perot sementara nunggu 'driver' bangun kennn... bagi dia tido puas2 dolu... kesian kot nak kejut... seharian dah dok drive bagi la chance... tapi tau la hero2 aku tu bukan boleh sangat nengok ayahnya tido... kejap2 kang kejut bangun... ahahaha... nasib la labu... tak kuasa aku nak halang haihhh..

Dalam kol 12tghari camtu baru kuar... nak gi amik kete kat kem kementah umah adik ipar aku... jauh simpan kete, risau nak tinggal kat area umah... buruk2 pon tu la harta aku... kang kalo kena kebas putih mata wei... baik beringat sebelum terkono... sebelum tu singgah makan dulu kat McD Kuchai Lama..

 
hasil snap dari dik niq... sibuk jer nak tangkap gambor... tak bagi kang merajuk la pulak... sekarang ni kemain lagi rajuknya... selagi tak di ikut kehendak tu selagi tu la dia merajuk..

 
 beraya kat McD ajo la kiter... lama kot tak pekena McD... dah takde pilihan terpaksa gak terjah.... kedai pon banyak yang tutup lagi yo..

 
muka budak minum coke... ahaha terangkat-angkat idung tahan gas... tu la, sedut coke cam sedut air teh sape suruh??

 
ohhh eskrim... nyaman jer pekena time panas2 camni..

 
try la samurai beef burger... rasa not bad jugak la kalo korang suka manis2... sebiji tu si along jer yang habiskan... yang angah plak kedekut taik idung masin tau... dia sorang jer nak makan eskrim tu..

 
acara menbuang sayur mayur... haihhh susah benor nak makan sayur... satu jer sayur yang angah ni memang craving giler, bunga kobis... kalo dapat memang dia boleh ratah cam gitu jer tapiiiii kalo bagi lain sayur sorry to eat la jawabnya... 

Setel isi perot, pi terjah NSK jap carik barang dapur... maklum ajo la, esbok aku memang clean and clear before balik kampung hari tu... tiba masa nak kena menopup dah haa... sejam jugak kat situ sampai si angah dah ketiduran dalam troli... kenyang sangat gamaknya dah pekena sebiji burger... plus ngantuk pon yer jugok... tak cukop rest hero2 aku ni... nasib la sepanjang perjalanan, dalam kete dorang ni tak banyak sangat ragam.. ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

8 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

teringin pulak nak makan mcd nie...

Farah Waheda Wahid berkata...

sepanjang raya x jamah pun McD walaupun dekat dengan rumah, cuma sehari sebelum raya time berbuka jer gi McD tapau... he he he...

elyna mirsada berkata...

sy pn mls je nk start keje nie..hehe

Ibu Lala berkata...

Dah lama gak x jamah mcd ni. Nampak cam sedap pulak..

Masya berkata...

hahahha ... janji makan .. mc d pun okkk lah siang² sebulan x makan mc d kan kikikikikiki

NoEn berkata...

mcd pun mcd la janji xkelaparan...

Deqla Manjew berkata...

yela..skali skala mkn mekdi di hari raya best jugak kan.. hihi.. pndai anak tlg snap pic ye.. jelas nmpk muka.. ;)

Puan Kutu berkata...

comel je muka hidung terangkat minum air gas..sy klu mekdi ke kfc order air milo..mmg tak reti minum air gas..nti terangkak hidung gak.hehe