Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 30 Ogos 2013

Jamuan Raya Along ngan Angah | Rezeki Jumaat

As-Salam (^-^)

Salam jumaat sumer... arini si along ngan angah ada jamuan raya kat skool... aku paksa gak angah gi sebab dah lama kuarantin kannnn... pegi pon bukan belajar, tadah perot jer terus balik... kahkahkah... chicken pox pon kering dah cuma tinggal parut2 la... yang herannya parut tu jadi cam lecur... berair plak... hishhh risau gak kot jadi kudis..

Dah kata jamuan raya, nak kena bawak jugak ler juadah sikit... so semalam nak tak nak gigih la ibu ni haa wat balik biskut raya... tengok cornflakes pon ade lagi, bahan sumer pon banyak terus zassss wat cornflakes madu... buatkan sekali agar2 jagung sebabnya ada serbuk yang warna kuning jer, kalo ada yang clear tu leh buat agar2 milo... bebudak lagi suka yang tu... sob sob :(.. tu je la yang termampu buat... kemalasan sangat nih..


 

 Pukol 10 malam camtu, paksa dorang tido... cakap siap2, sapa lambat bangun takyah gi skool... takyah pakai baju raya... terus laju jer masuk bilik tido... si angah la yang auta skit..

 
sabtu lepas masa sekolah ganti dah wat jamuan raya dah... tapi tu sekolah rendah... kali ni sekolah agama pulok... dok recycle baju raya je la jawabnya... pulun la along selagi boleh, kang skit lagi dah tak muat pakai :(

 
dik niq yang taknak kalah... dah sumer pakai baju raya kan... ehhh mana boleh dier sowang tak pakai... mengamuk nak pakai jugak la... hahaha... ape je la dik... janji jangan tencing dalam seluar... nasib baik dier tak mintak nak pakai songkok ngan samping sekali :)

oppsss dah dekat seminggu dik niq tak berpampers... malam waktu nak tido jer pakai... ni pon dier sendiri yang taknak... blom sempat ibu nak ajar lagi... hihihi... katenya nak sekolah sebab tu taknak pakai pampers dah... haaa pandai pon, dah makin besar kan... ingat tahun depan nak antar gi tadika gak sekali ngan angah... pasni untung duit pampers ibu tau... muuuaahhhh sayang adik..

 
Angah ni biasa, meragam skit kalo lama tak gi skool... memula kata nak berak, soh ibu tolong hantarkan kat pintu... amik gambar okey lagi... soh masuk jer terus nangis... hohoho... geram betol ngan dier... selagi la cikgu tak amik bawak masuk selagi tu la dok mengekor nak ikut balik... manja terlebih lebih... balik nanti kang banyak la citer dier nih ;p

Settle hero2 ni baru leh gerak gi keje ngan aman... hahaha... berpeluh-peluh gak la nak settle satu persatu kan... dah jadi rutin ibu2 yang bekerja gini la..

 
gi sana gi sini perot pon dah kruk kruk lapor... sempat tapau sat tosai... ni la pestime makan tosai... selalu roti canai... takpon roti telur... itu je la yang dok ulang makan... ntah ape kena ari ni nak makan tosai la pulok... mmmm okey gak rasa dier... takde la masam sangat... pekena plak ngan kari ayam... perghhhhh sedap

 
rezeki hari jumaat... masuk opis nampak ada ni kat atas meja... tanya saper bagi, sumer tak ngaku... thank u erkkk saper yang letak... janji halal memang aku ngappp ajer..

Yeayyy rezeki gak arini sebab ada yang nak belanja lunch nanti... haishhh kalo hari2 murah rezeki cam ni sedap gak... kahkahkah... melampau plak kan bunyinya.. esok lusa pon murah rezeki sebab ada jemputan open house... yang mana sempat aku terjah... kalo yang sebelah petang memang takde nak terjah dah sebab mr.hubby keje ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

11 ulasan:

ummuaidan berkata...

Wah semangat maknyer masak tuk jamuan raya angah yer..sempat lg tuh buat cornflakes madu tuh..
hero2 melayu kecik pun kemain semangat pakaibaju melayu tuh..hehe

lia berkata...

rezeki d pagi jumaat...

syawalsimpsons berkata...

amboi seronoknya abang adik ni

Lieya Von Jay berkata...

wah rajin nya mama adk2 ni kan siap buat juadah utk di bawa ke sekolah... budak2 kecik cm tu lah mesti kalo apa yang abg2 buat dia pon nak buat jugak, comel lahh ^_^

Nafira usof berkata...

sedap nye biskut kacang tuh.. nampak lazat sgt..
haitu ade gak beli biskut kacang nih.. memang sedap!

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee.

hihi..gegeh buat buat kuih raya utk anak bwk g skool..
smart berbaju melayu :)

Dkna Abza berkata...

wah! anak ke2-angah memang perangai sama jer ngan anak buah dkna.. :)

nik ros berkata...

untung la. dtg2 jea ada makanan kat opis yea :)

Deqla Manjew berkata...

byknye menu jamuan.. comei dak 2 nih berbaju melayu.. sedondon.. ;)

Kakzakie berkata...

Adik ingat abang-abang dah siap pakai baju melayu mestilah nak beraya yg dia boleh ikut tu yg nak juga pakai baju dia. Lagipun tak puas lagi pakai baju melayu. Kalau tak pakai pun tahun depan mesti buat baru lagi. Pakai ajelah dik nik..

hainom OKje berkata...

Mak dia ni mmg rajinlah buat kuih bagai....okje hari tj bawah air twistter je hehe