Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 2 Ogos 2013

Last Kopek Ramadhan Sebelum Balik Kampung

As-Salam (^-^)

Wehuuuu dah jumaat pon hari ni... ni mungkinnnn entri terakhir kot before balik kampung... kat kampung tak tau lagi camner... kalo bizi memanjang memang takde la nak update entri2 baru... malu kot nak online depan mentua... ahahaha... bajet cam baik sangat nih..

Makin hampir nak raya ni mood nak masak dah kurenggg... ramai gak yang camtu kan??? Minggu ni menu berbuka memang from bazar jerk, sahur jer aku masak tapi yang simple giler... lagipon nak clearkan esbok sekali, tu yang takde nak menopup lauk2 basah... senang nak switch off elektrik... memang kalo tinggal umah, aku akan off terus elektrik... takut terjadi litar pintas ke ape time takde kat umah..

 
lauk sahur pagi tadi.... telur kicap sajo

 
ikan keli berlado... beli kat bazar petang semalam... 
 ok tak basi pon walaupon tak taruk dalam esbok... dah biasa beli ngan orang yang kenal ni senang... kalo tempat lain aku tak sure... kadang tengah malam tu dah bau masyammmm..

Pastu aku gorengkan daging burger 2 ketoi... yeayyyy esbok dah clear... tinggal nak cuci jer malam ni..

 
packing udang kering sekali bawak balik kampung... jauh datang udang ni dari sabah... kawan mr.hubby yang kasi... banyak giler kot... adalah sekilo camtu... aku plak tak reti nak masak pakai ni tapi dah orang kasi kita amik jew... rezeki jangan ditolak kan???

 
lepas sahur terus projek menggulung kulit popia nak buat 'popia oat'... aritu buat skit ajer sebab nak perabih balance yang ado tapikan hero2 suka la pulok, sedap kater along... hurmmm dah rasa kesian takut tak cukop... mintak mr.hubby beli lagi sepeket malam tadi... boleh la wat kudap2 masa drive nanti... selalo kalo jalan jauh mesti nak kena mengunyah... ubat tahan ngantuk katernya..

 
sumer bangun sahur pagi ni... dah hari2 dok bilang hari kannn so dah last ni semangat tu lain skit arrr... adik pukol 5.30pagi dah siap mandi... tu dok tengah makan popia oat

 
Konon hari ni last day keje kan, bawak siap2 kuih raya nak bagi kat boss ngan opismate... tapikannnn esok kena keje lagi... huwaaaa tapi takpe sebab nak balik kampung pon malam lepas buka puasa... sekerat ari ajo keje pon..

 
get ready nak hantar along ngan angah gi skol... last skol dah ari ni... sekolah agama dah tutop so along gi sekolah rendah jer arini... kena gi sesi pagi pulok tu padahal sesi petang... kemain cikgu cikgi eksited nak cuti raya..

Okey, tu jer citer pagi jumaat ni... see u soon... ;p

SELAMAT HARI RAYA SEMUA
MAAF ZAHIR DAN BATIN
INSYA'ALLAH PANJANG UMUR KITA JUMPA LAGI 

KEPADA YANG BALIK KAMPUNG, SILA BERHATI-HATI DI JALAN RAYA YER
JANGAN RUSHING2 SANGAT
PANDU CERMAT JIWA SELAMAT
INGAT ANAK, ISTERI DAN KELUARGA YANG MENANTI KAT KAMPUNG NUN


XOXO..

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

15 ulasan:

Siti Rohaida Yusof berkata...

dah start cuti ke nie..seronoknya...

Cik Puan Rara berkata...

tapi kicap telor pon sodappp.hehehe selamat hari raya =)

aTieYusof Family berkata...

Masak simple pun sedap..
tulah kan..sama lah dgn sy..dah malas nak masak, peti ais banyak isi lg..adui..nak cuti 10 hari.. malam ni gigih nak bersihkan rumah sblm balik kg esok...
drive safety ya..Selamat Hari Raya:)

nea lopah berkata...

Selamat Hari Raya... ati2 di Jalan raya =)

Nafira usof berkata...

seronok nye Zee dah nak cuti balik kampung.. jelesnye..
zura isnin nih pon keje lagi. selasa baru balik kampung.

ape2 pon.. selamat hari raya.. hati2 di jalan raya~

Kakzakie berkata...

Raya pun raya juga Zee. Kerja belum siap kena buat dulu hihi... kakak esok pun kerja lagi tapi samalah half-day. Nak buat macam mana alternate saturdaynya jatuh esok kerjalah pulak...

AnneRaini berkata...

selamat hari raya...syoklah mgu ni last keje..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.Zee,,

hihi..same la.. dah ujun2 ni menu sahur sesiple abis je masak..
sonoknye dah start bercuti.. wuuuu..cma isnin ni keja lagi.. ehehe..

selamat berpuasa..selamat berhari raya...hati2 balik kampung tuuu :)

Puan Kutu berkata...

telur kicap peberet anak sy aiman.selamat balik kmpg,selamat hari raya maaf zahir batin..:)

Lieya Von Jay berkata...

selamat balik kampung dan selamat beraya ^_^

NoEn berkata...

amboi esbox dh clear ye...selamat balik kg dan selamat hari raya

Riedaffya ibrahim berkata...

awal kak zee cuti..selamat ari raya kak...maaf zahir dan batin,.

ainnoraini berkata...

kicap telur tu..mak budak pun suka jugak..sedap mkn dgn nasik masih2 panas2 lagikann...

Masya berkata...

selamat hari raya maaf zahir batin, gigih lg buat popia tu hihihihihi

mama ila berkata...

awalnye dia mandi..5.30 dah mandi ekk...semangat nk cuti yer =)