Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 20 Ogos 2013

Giler ngan Coklat Moist Cake

As-Salam (^-^)

Adehhhhh baekkkk punya ternak lemak musim raya ni kan... aritu kat kampung, banyak plak owang bagi coklat moist cake, besor2 lak tu... biasa kalo buat sendiri takde nak letak topping yang meleleh-leleh tuh... konon nak control diet la, sekaliiiiii dapat makan yang meleleh camtu terus rasa ooooo yummmehhhh... terasa-rasa kat tekak ni hahhh...

Biler lemak banyak ni, mood nak masak pon kelaut dah... senang citer beli jer la... memula ingat nak tempah ngan Nadia .. nampak sedapppp dap dap dia punya coklat moist cake tapikan nak ngappp cecepat... camner nih??? singgah petronas isi minyak, nampak plak ader... beli ajolah terus... senang koje... next time nak jugakkk order yang Nadia punya :)

 
 so sedapppp... makan plak sejuk2... ooooo takleh cakap dah... hihi

 
kebetulan plak hari tu, BIL kasi strawberi dari Cameron... sampai umah jer terus hero2 request soh buat coklat nak celup... balance coklat tuk buat biskut raya tuh ada lagi so terus projek petang tu jugak..

 
tadaaaaa.... no celup2, curah jer terus kat pinggan... punya la banyak strawberi tuh, tak sampai setengah jam settle okay...agaknya jemu dah kot telan kuih raya..

 
cer tengok aksi dik niq nih... bebudak biasa arr kan... asal la makanan tu ada coklat, memang lajuuuu jer makan..

Ohhhh lepas ni memang nak kena maintain balik diet aku nih... badan memang tak bertambah besar tapi takut jugak... kurus tak bermaksud, sihat walafiat... ader jer owang kurus yang sakit kannn... nak kena pi buat blood test jugak la lepas nih... nengok tahap kolesterol dalam badan... huhu ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

13 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

nampak muka seronok tu makan kek ngan strawberry tu

Cik Puan Rara berkata...

Ya Ampunnnn~ berkilat2 coklat tu.jgn kata budak je suka.mak budak ni pon tergedik2 tgk kek coklat.hehehe

Kakzakie berkata...

Jgn kata anak-anak suka coklat Zee, kakak pun suka tau:)

Kakak dah buat blood test tapi resultnya tak ambik lagi. Terlanjur puasa minggu lepas tu kakak buat senang sikit.

Falsya berkata...

Aduhaiiiiii..tgk coklat yg meriah tuh tetibe mcm dh terasa2 pulak anak tekak nie..

Sayangku Zie berkata...

adohai cokelat sedapnya...

Masya berkata...

kek coklat kegemaranku jugak, mahu tpg kek coklat sy juallah .. kek coklat dah siap sy tak jual hahaha.. mmg meleh air liur tgk kek nadia kan .. tak dapat kek nadia.. kek dalam gambar ni pun nampak mengiurkan..

Nafira usof berkata...

waaahhhh.. terliur habes tengok kek tuh~
zura memang hantu coklat.. kalo beli pape..mesti nak yg coklat. :)

huny madu berkata...

Huhu sedapnya strawberry choc!

lia berkata...

suka beli kek cekelat kat petronas jenama anis... balqis pon sedap...

lieyalatif berkata...

cis zee!!! ini sungguh kejam...telan2 ailiyo lieya tgk tau..dah le di ambang puase petang ni perut dah keruk2 ekekekekeek....mmg sedap laa zee choc moist cake tu...topping tu buat geram kan...dulu kat opis ade akak tu jual....mmg selalu order ngan die...sebab sedap n lembut gituuuu...lieya pun suke kalo sejuk2 ....

ambooiiii ni nak geng ngan dato ct le ni mkn strawberi celup coklat...ehh tapi versi zee ni strawberi curah coklat laaa heheeheheh....

mama aryan berkata...

hoiii...sedapnya stoberi cokelat tu...yummy2

Riedaffya ibrahim berkata...

strawberi cecah coklat...sodap tu..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..
okeh..dua dua ni peberet cma... hahaha..
nk ckit!!! :)