Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 18 Jun 2013

Ahad yang sempoi | Selamat Hari Bapa

Salam (^_^)

Last sunday hari bapa kan?? saje nak wish jugak kat sini walaupon dah lepas... Selamat Hari Bapa to my father, my father in-law and for my hero's father , Mr.Hubby... takde celebrate beria sangat pon... malam sabtu tu mintak si along tulis and lukis2 skit dekat kad... pagi ahad dia bangun, terus gi amik hadiah yang aku sorok kat dalam stor nak bagi kat ayah... aku tau dah tak surprise pon sebab dah ade yang jumpa hadiah yang aku sorok... huhuhu... berebut 3 hero tu nak bagi... yang si ayah pulok sedap jerk dok membuta balik lepas subuh..

 
sebagai ingatan dari aku and hero's..

 
kandungan dalam kad yang along buat... rambut tu yang tak tahan, terpacak..

Macam yang aku bagitau entri sebelum ni, ari minggu we'olls abis dok tawaf mydin mall jerk... tghari dalam kol doblas lebih camtu baru kuar rumah... kesian lak tengok hero's yang dah naik borink... asyik dok ulang makan nasik lemak yang aku buat... dah tu ape je yang dorang leh buat kannn... mmg makan jer la pastu main pastu gaduh..

Kali ni shopping songkok sampin and baju melayu... memilih pon dah amik masa lama... punya la ramai orang... nasib baik tergerak hati nak repeat hari ahad tu, sebabnya stok yang we'olls berkenan dah tak berapa nak ade... sabtu tu tak membeli sebab mahal... pas balik pikir 2, 3 kali sanggup je la... nak survey tempat lain kot tak berkenan kang susah pulok... settle sumer tengok2 dah kol 3 lebih... perot pon dah bergendang gendut tali kecapi dah... sesambil tunggu mr.hubby pi surau, we'olls 4 branak makan dulu kat foodcourt..

 
si angah ngan pulut kuningnya vs ayam rendang... pulut memang lembut dan sedap cuma rendang tu jer terlalu pedas... RM 2.99 sajo ni, beli kat dalam mydin..

 
ni yang along punya... sama gak beli kat dalam mydin... chicken chop with blackpepper sauce... RM 4.89 sajo... isi ayam tu memang puas makan, besor... aku suka coleslaw tu.. 

Aku ngan hubby beli nasi ayam jerk kat kiosk foodcourt... niat nak belanja makan sempena hari bapa mulanya, sekali tak jadik sebab sumer dah lapor, grab jer ape yang ade depan mata... makanya selamat duit ibu... kekeke

Balik umah tinggal la aku sorang... dah sume hero takleh dok umah, panas bontot gamaknya terkurung, lagi sekali kuar pi mancing... hurmmm memang tak reti penat langsung... si kecik pon tahan bijik mata tu nak kuar jugak... walhal dah ngantuk yang amat dah dalam kete.. :(

 
kepenatan dah si kecik ni... dia punya style tido memang camgini... aku ni haa yang sakit badan sebab takleh nak memusing... sesuka hati jerk nak letak kepala atas perot tau... kadang tu rasa cam nak terburai jerk isi perot ibu..

Yang dua lagi hero pon aku paksa tido awal malam tu sebab isnin nak sekolah dah kan... hishhh kalo tak buat gitu memang liat ler nak bangun pagi... ikutkan dorang memang nak jer layan masterchef sama ngan ibu ayah... kena pulok malam ahad tu marathon 2 jam masterchef... ibu nak benarkan???
No No No la jawapnya ;p

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

10 ulasan:

Siti Rohaida Yusof berkata...

keletah anak-anak ye..seronok.hehe

syawalsimpsons berkata...

sue sambut hari bapa buat kari

Farah Waheda Wahid berkata...

so sweet... *_^.... akak bagi ucapan jer... yang penting ikhlas dan ingat kan? *_^...

lieyalatif berkata...

celebration yg simple tapi bermakne gituuuu...lieya tahun ni takde pun sambutan special sbb en hubby busy tuk exam die...mood malas nak keluar umah laa jadiknyer heheheeheh.....

sonok anak2 bujang dpt jalan keluar....dieorg pun tau bosan kalo teperap kat umah jek kan.....

Sue-Rya Qistina berkata...

saya langsung xde wat ape2 celebration utk incik hubby. x terfikir pulak nak celeb sbb bagi kami, hari2 adalah hari ibu dan hari2 adalah hari bapa. tapi aritu saya masa bolognese spaghetti je atas permintaan hubby dan si kakak.

lia berkata...

jarang budak kecik suka makan pulut kuning ;)

Nafira usof berkata...

alahaiii.. terliur sungguh pulut kuning tuh.. ahaha..

anak2 zura x kan tido kalo mama papa x tido.. kecuali kalo ngantuk sgt.

nadia farahida berkata...

makk aiii lenanya dia tdo atas perut akakkkkkk
empuk sangattt kottt :P

mama aryan berkata...

sedapnya pulut kuning ngan rendang tu

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.ze..
sedapnye tgk rendang ayam tu..nyum2..
bantal mana yg paling empuk melainkan badan mak @ abohnye..

sedap tidur ye dik :)