Isnin, 3 Jun 2013

JJCM | Dari Nilai 3 kita ke Banting, Juvita Seafood Restaurant

Salam (^_^)
Halluuuu... ada orang tak??

Kemain sampai ke Nilai3 rancangan nak menyopping tapi nanges... dahlah cuaca yang panas skang ni... mana tidaknya, pegi pon dah petang... lepas zohor gerak dari rumah, sampai putra mahkota jer, dah mula dah jammed... berpeloh-peloh dalam kete walaupon ber'air-cond'... dah tu pulak, nak lepas toll yang jarak kurang 300meter dari simpang masuk highway pon setengah jam... ape kes??? elok je lepas toll tu line clear... eee geram segeram geramnya tau..

 
takde nak pakai baju dah... dah bukak pon still berpeluh..

Elok sampai, memang ler ramai manusia but still under control... takde la sampai tak dapat parking... plan asal nak borong hero's punya baju... tup tup satu pon tak dapat... ternsion weyyy sebesar-besar nilai tu, satu kedai pon tarak boleh pakai... takat baju basahan tu banyak cumanya yang elok-elok untuk buat berjalan, raya tu takde la... cop dah taknak gi lagi kalo takat dapat penat jer... kalo nak buat langsir boleh la datang sini... tapi kalo pompuan yang kaki shopping, aku rasa elok datang sini... memang meriah ngan tudung,kain pasang,baju kurung and acsesories... harga pada aku tak murah sangat pon..

dapatla along beg sekolah satu... nak gantikan beg sekolah lama yang dah tak berapa elok..

Dari Nilai terus gerak ke banting... tujuannya nak makan seafood... saje nak kasik hero's ni makan besor skit... last week masak ketam kat rumah tak cukup makan so bawak je la pi makan... dari review blog2 lain, aku decide pilih Restoran Juvita Seafood & Tomyam... sini bukan takat seafood jer yang ade, ikan bakar ngan western food pon ade... saje tukar selera, bagan lalang dah pernah makan 2 kali... memula nak ke kuala selangor tapi cam jauh sangat pulok plus ade yang kata sedap, ada yang kata kureng sedap..

Bertahan aku anak-beranak dari pagi tak jamah nasi... makan yang ringan2 jer asal kenyang... tersangat lah simpan 'space' katekan... hahaha... konon nak makan puas2 ler petang tu..

 Sampai pon dah kol 6... nasib waktu ni orang tak ramai lagi... jadi cepat jugak la makanan we'olls sampai... lebih kurang 15 minit jer, kalo lama kena tunggu mau nanges jawabnya..

Pilih punya pilih, then we'olls decide amik ikan kerapu, sotong, udang dan pepahat... ketam terpaksa kensel walaupon tu tujuan asal datang... hukhuk... sebab ketamnya kecik molek... memang tak puas makan ler jawabnya..

 
kerapu sweet sour

 
udang goreng tepung

 
pepahat masak berlada

 
sotong sambal petai

Memang tak toleh kiri kanan dah dapat makan ni... dengan penuh penghayatan belasah sume ni... paling sedap aku rasa pepahat tu... mr.hubby pon setuju ngan aku... udang goreng tepong pon sedap... ape tepung ntah dia pakai... 
order banyak2 ni hanya aku ngan mr.hubby jer yang makan... ohh heaven giler weyyy... si adik dok layan laici kang, yang si angah pulok makan nasi ciput jer ngan sotong 2 potong... pastu dah tak nak makan dah..

ni special request dari along... grill black pepper chicken chop with mushroom sauce... wah wah wah, kemain lagi ber'western'nya... kenyang tak henggat lepas tu..

Perghhh memang puas hati dapat makan ni... perot tegang giler aku rasa, mujur tak meletop... yang last2 udang tu tak abis 4 ketoi... cuba gak sumbat tapi tak boleh dah... memang abis guna dah 'space' yang ado... so tapau jer la bawak balik..

Masok kete dok sendawa kekenyangan... hahaha... bayangkan sendawa bau petai... ouchhh seram weyyy... nasib aku tak makan petai ;p


Harga sangat berbaloi pada aku compare ngan tempat lain... kalo bagan lalang tu paling skit pon RM100++ gak habes... kat sini we'olls kena RM 71.70 sajo... antara lain yang we'olls pesan kailan ikan masin ngan nasi putih 2, sirap ais, teh o ais, milo ais dan laici kang..

Alang2 dah sampai sini, pegi borong kerepek skali... selalo time rayo memang aku akan datang borong kerepek ngan biskut kat sini... memang murah, pilihan pon banyak...

 
dapat la 3 plastik besar ni... memang mengunyah je la pas ni kat umah... badan pon dah makin naik dah ni... huhu ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

5 ulasan:

  1. seyes murah gitu regenyer? ada terbaca kawan p cni gak, nk singgah hari tu tp da maghrib, cancel,... makna nyer ujung bulan ni bole la p sana... eiiii suka suka...

    BalasPadam
  2. kerapu sweet sour yang mengiurkan selera... *_^

    BalasPadam
  3. Kakak selalu sangat lihat kawasan sana makan pepahat. Jgn Zee tak tahu kakak tak pernah makan dan tak pernah jumpa. Banyak seafood restoran yg kakak makan di JB ni bila kakak tanya mereka pun macam hairan. Kakak sebenarnya pun tak tahu tapi selalu nampak di blog kawan-kawan..

    BalasPadam
  4. nak nanges tengok menu2 tuh.. semua sedap2.. meleleh2 air liur baca n3 nih..

    banyaknye borong kerepek!! beli kerepek ape?

    BalasPadam
  5. restoren juvita dah bukak cawangan dekat teluk panglima garang dekat dgn segi .. tp x pernah pergi lagi... popular tempat ni kan.. ramai kata sedapp..

    BalasPadam