Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 25 Jun 2013

Angry Bird Yong Tau Fu


Salam (^_^)

Pepagi lagi dapat penat, huhuhu... cam biasa la rutin, antar hero's gi sekolah setiap pagi, sekali tutup pulok sekolahnya akibat jerebu... petang jer si along kena ke sekolah kebangsaan :( .. alahai bila la nak hilang jerebu ni... semalam pon melemau jer rasa, pedih2 dah mata walaupon dok dalam ofis..

Kepala otak dok ting tong sebenarnya pagi ni, khayal jer rasa... tadi tengah drive pon boleh mengelamun... nasib takde ape-ape..

Lebih kurang 2 minggu jer lagi nak sambut ramadhan... kalo bebudak seronok la sebab nak raya... mak pak budak pon seronok jugak... alangkah bagusnya kalo dapat sambut puasa ngan family kat kampung kan... seriuss memang tak pernah sekali pon aku rasa sejak dah tamat sekolah menengah dulu we'olls dapat sambut puasa sama2... raya jer la yang memang tak pernah miss... tiap kali raya mesti balik kampung... cuma tahun lepas ade pengalaman baru... pagi lepas solat raya baru chow balik kampung... kengkonon nak raya kat puchong dulu ler, sekali hamik kawww... dah tu pergi sembahyang raya penuh ngan indon jer kat masjid... persekitaran umah pon sunyi sepi cam darurat jer kekdahnya... tu yang terus packing segala benda baju dalam beg dan cabut.... ohhhh serik wooo, hari raya pertama we'olls beraya kat atas jalan raya... ahaha... dah nak isyak baru sampai kampung... ingatkan lancar jer perjalanan we'olls tapi nasib tak baik, sangkut jugak..

Meleret-leret dah citer ni, belum nak raya okeyyy... tak payah nak eksited saangattt... hehehe... sapa posa hari ni ???? mesti ramai yang dok pulun ganti posa skang kan???? aku pon sama gak, ganti yang tahun lepas lepas lepas punya posa... memang tak sempat pon nak habis... ganti jer la setakat mana yang mampu... ada masalah kesihatan ni sukar skit... kadang dah puasa separuh hari dah tapi terpaksa gak buka... kalo tak lain pulak jadinya nanti... redho... sob sob ;p

Aku kalo cerita takde gambar ni macam tak syiokk pulok... rasa cam tak cukup perisa jer... hikhik, so moh ler layan gambor dinner we'olls jumaat lepas... made in pasar malam namanya... muahaha... kat sini, 4 hari dalam seminggu ader pasar malam... so,kalo time malas tu memang on ajer... sedap tak sedap belakang kira, janji perot kenyang..

dah kenyang baru nak snap Yong Tau Fu... sebab si along dok mintak nak angry bird tu yang aku beli... nampak cam menarik kan?? tamak punya pasal and takut hero's aku berebut tak cukup, so aku amik la 2 cucuk... secucuk ada 4 ketoi kepala angry bird... sekali bila ngap, tasteless... tak sedap langsung... memang indah rupa dari rasa... rasa cam gigit pemadam jer... ngan kentalnya, ngan tawarnya... pas ni kalo nampak yang cantik2 lagi cam gini memang tak beli dah, memang angryyy abis..

 
yang ni kawan kepada upin ipin sebab habis sepaha ayam goreng tu dia mammm... gigit ngan penuh penghayatan tu, cam sedap la sangatttt ... tak berbaju tu sebab baru lepas mandi... tak menyabor nak makan..

 
kalo dah snap gambor dia, memang tak cukup sekeping... mesti nak lebih dari orang lain... kadang tu rasa cam grrrrrrrr pun ader...

 
lama tak beli kerangka ayam, maklum jer la skang ni dok pemes ayam gunting tu kan... ada uncle bob, ada jai FC... sedap harusla kan tapi jemu gak kalo dok makan selalu... sesekali gigit tulang kerangka pon syiok jugak..
si angah yang demam lagi jumaat lepas, hari ni baru baik skit... asyik la dok demam budak ni... kadang rasa risau gak, kot ade yang tak kena ajer tapi mintak la djauhkan dari perkara yang buruk...

 
penat baru balik sekolah... asal balik jer mesti kebulur... hahaha... dah bagi duit poket pon kadang dia wat balik semula... ntah makanan kat kantin tak sedap or memang dia dah kenyang time rehat tu..

okayyy la... tu jer yang nak tayang... moga sempurna puasa semua-semua hari ni ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

10 ulasan:

Masya berkata...

ha'ahlah ada jual kat angry bird kat young tau fu.. tp x pernah beli yg tu.. kikikikiki... rasa mcm pemadam eh...

Riedaffya ibrahim berkata...

alaa kak zee ni..org ni pon pose tau..terliur plak tgk yong tau fu..nsb ptg ni ade pasar minggu blkg opis...sy pon asik dok berkhayal pg td...

Kakzakie berkata...

Anak-anak memang suka drumstick Zee.

psst: kalau ganti puasa yg terlajak lebih setahun berikutnya selain membayar puasa tapi dikenakan fidyah secupak beras utk setiap hari yg ditinggalkan. Wallahualam...

aTieYusof Family berkata...

wah! sedapnya Yong Tau fu..lama dah tak makan ni..huuhu..ayam kerangka ni belum ada jual kot di Sabah ni..
Harap2 masalah Jerebu ni cepat berlalu..

elyna mirsada berkata...

nk gak..hehee

Nafira usof berkata...

terliur pulak tengok yong tau fu tuh.. hahaha.

zura pon puasa ganti haini.. hari ini last day ganti.. esok leh raya dah.. kalo cuaca baik ingat nak sambung ngan puasa sunat.. tapi kalo tgk cuaca hari nih macam x jadik jer nak wat puasa sunat esok.. kena minum air masak banyak2 kalo cuaca cam nih.

selamat berpuasa n berbuka buat Zee..:)

Lynn Munir berkata...

Sedapnya makan Yong Tau Foo, rasa terliur pulak.

Mimi Azirah berkata...

Kretipnye yong tau fu ada angry bird

mama aryan berkata...

yg angry bird tu mmg x sedap pun..mcm getah pemadam mmg ada la..
akak nasib baik dah abis ganti posa hari tu,tahun ni harap2 dapat posa penuh la

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..

hihi..cma pun suka mkn yong tau fuuu..
aha.. angry bird tu mmg tak sedap la.. huk huk..tertipu dgn kecomelannye..
amoih.. semua pakat makan dgn seleranya..
alhamdulillah :)