Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 10 Jun 2013

Doc kata bukan Chicken Pop, habis tu???

Salam (^-^)

Nasib arini senang jerk nak kejut hero2 aku bangun... mau tak bangun, cair gak taik telinga tu dengar sore halilintar aku... liat skit2 tu biasa la... bukan tido pon dok memeram jer lebih... semalam kol 8.30pm tu dah paksa masok tido dah yang kena gi sekolah... adik takyah cakap, kol 6.45pm tak silap aku dah terbongkang dah atas sofa... penat sangat gamaknya... tup tup kol 3am dah bangun... aku risau kot payah pulok nak tido balik, rupanya membuang, suh aku basuh... nasib baik lepas tu sambung balik mentido... fuhhh lega..

Sabtu takde gi mana2 pon... nak gi kenduri pon kensel tengok keadaan si kecik... aku rasa chicken pop tapi doc kata bukan sebab bijinya kecik2... doc suspect gatal, soh tunggu lagi 2 3 hari bawak pi check semula... tanya jiran pulok katanya chicken pop... konpius dah ni... kalo korang kate ape lak kalo cam gini??


 
kat siku,bibir n vontot dah melepuh skit sebab ade gelembung air... tempat lain jadi bintik2 merah cam bintik nyamuk ... yang tak kena lagi kat belakang badan,peha,betis ngan perot... takkan alergik kot??

Arini paksa antar gak kat babysitter... tak tahu perlu kuarantin ke tak... ari sabtu jerk kuarantin, ayahnya bawak pi main basikal jap pagi tu then lepas tu dok la melepak kat umah..

Semalam dah rasa cam bosan giler terkurung dalam sarang burung, maklum la dok umah kotak kennn... hihi jadinya nak kena melepas angin jugak kat luar... alah takat gi PKNS Shah Alam jerk pon... lama giler dah tak sampai situ... okay jugak la sebab tak crowded sangat, kat SACC yang ramai plus pagi semalam pon hujan kan kejap... kalo panas tak kuasa gak aku nak keluar..


Suasana nak raya dah kat PKNS, penuh dah warna warni baju raya like kurung, tudung, baju melayu, keronsang siap biskut raya pon dah ada yang mula jual... si angah siap mintak beli lagi biskut raya... ishhh sabor sabor... kerepek kat umah pon belom licin lagi dah nak tambah stok baru... habiskan dulu baru boleh beli lain okeyy..

 
suka suki jer pi masuk bakul... tengok2 dah tertiarap kat atas lantai... elok jer bakul ke atas..

Now lega sangat2, semalam dah settle sume baju raya... 4 pasang sorang untuk hero's... tak payah nak pening2 pikir baju raya lagi dah... tinggal nak cari baju melayu jer hujung bulan ni... ade jer kat situ tapi harga masih mahal kot pada aku... tak berbaloi takat nak pakai kejap jer kennn..

 

Yang buat aku tension, nak melayan kerenah si tengah tu haa... dia kan tak reti langsung nak dok diam... ade jer benda yang dia buat aku ni marah tau... dok mintak soh aku amik gambor tapi kan sume gambor dia kabur... dah tu camner nak elok kalo tak reti nak dok diam..

 

Dah abis bab baju, perot pon dah lapar... singgah la pekena laksa ngan bihun sup kat satu gerai ni... punya la kuat si tengah ni order milo ais... hahaha... terpinga-pinga tukang bancuh air..

Habis makan terus choww... takde nak menyingah mana2 dah kalo tak penting sangat... pening weyy nak handle hero's ni... kalo tak alert mau hilang jugak jawabnya.. ;p

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

11 ulasan:

Siti Rohaida Yusof berkata...

chicken chop kot...hehe...mybe alahan kot

(Lizz) http://haslizalizz.com/ berkata...

anak saya penah kena macam ni...dr kata alahan...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.zee

huhu..yg kompom ni bukan c.pox..sbb c.pox besar skit..
kene pantau jgk tu sbb skrg udara pun tak bape nk okay..

wah..sempat menyoping baju raya..hihi :)

Haryati Faizal berkata...

salah makan kot..manatau...

shopping bj raya dah ye... syoknye

Nafira usof berkata...

kalo chicken pox biji dia besar2 kan~ hehehe

wahhh.. dah shopping baju raya~ bestnye~ zura dh hantar baju kat tukang jahit dah.. siap jer belom lagi.. hehehe

lia berkata...

mcm demam campak, bkn chic pox... xpon, alergik apa2 ker...

syawalsimpsons berkata...

entah sue pon tak pasti./..mmmm

mama aryan berkata...

tak jumpa lak kita kat pkns semalam,akak pun pg sana jugak

Masya berkata...

cuba pg klinik lain pulak tanya... sy pulak yg naik confuse.. anak x pernah kene..

Nory Zoulkefle berkata...

alahan dengan makanan kot....

Ibu Lala berkata...

Cer pi klinik lain pulak cek samada alahan ke ciken pop. Risau gak kan.