Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Sabtu, 8 Jun 2013

Demam sebab Chicken Pop??

Salam (^-^)

Keboringan dok kat ofis harini, dah la sabtu, kerja pulok takde... rasanya minggu ni memang online jer la keje aku... memang boring tahap gaban dah ni...

Semalam amik halfday, kol doblas terus cabut... kihkih... amik kesempatan sebab hero kecik demam... kalo demam aku risau skit nak antor babysitter, alang2 ayah ngan abang2 die pon ade kat umah kan so bagi je lah ayahnya jaga... aku takde keyakinan ngan babysitter walaupon dah bertahun dia jaga anak aku... hihi

Balik keje petang khamis tu dah perasan dah lemah lain macam... owang dok kecoh2 nak makan dia wat dekk jer... slalu dia paling cepat... mulanya mr.hubby kata sebab die ngantuk... hishh mana mungkin... die kalo ngantuk camner pon, nampak makanan jer terus zassss... cergas

Makin lama makin panas badan and malam tadi muntah... yesss memang sah jangkaan aku yang budak ni demam..

 
bangun pagi badan masih panas... tido pon tak berbaju walaupon kaki dia aku rasa sejuk cam air batu... tak nak derr pakai stokin..

 So, elok aku balik keje tengahari semalam tengok dia cergas pulok dok main... mr.hubby kata dah takde demam tapi aku rasa badan still panas... heran gak aku, cepat benor chat dari demam... masih tak mengesyaki ape2 time ni, cuma risau tetap ade... tipu la kalo kate tak risau kan..

Lebih kurang kol 2.30pm tu aku nak mandikan dia sebab dah melepas baru perasan kat vontot dah ada bijik2 air cam chicken pop... mungkinkah sebab ini dia demam??? betol ke chicken pop??? nape kat vontot jer??? cuak kejap..

Then malam tadi nampak ade kat tepi bibir pulok... sebelah jer... anak dah 3, ni baru pestime kena kalo betul la itu chicken pop... 

 
pagi ni sihat walafiat jer cumanya bertambah lagi bijik air kat bibir... kat vontot pon bertambak jugok

Pagi tadi tambah sebelah bibir lagi... aku dok harap jangan la penyakit kuku tangan dan mulut tu sebab skang ni tang muka ngan vontot jer yang ada... paksa mr.hubby bawak pi klinik pagi ni sebab aku keje ken... hope nothing serius..

Kalo betol chicken pop fuhhh pengsan... mau dua lagi hero kena jangkitan... dah la esok lusa sekolah dah nak mula..

Nota kaki : Melepas nak gi kenduri kawin member time sekolah dulu hari ni kat kepong gara-gara '......'


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

5 ulasan:

Nafira usof berkata...

uih.. memang kesian lah kalo kena chicken pox tuh..
moga cepat sembuh yer~

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..
maafkan cma ye..rasanya simptom tu lebih kepada penyakit kaki tangan dan mulut.. ruam awal selalunya dibahagian kemaluan @ votntot..
elok la akak bawa segera jumpa doktor..
penyakit ni dah mula menyerang budak2 sekarang..

opismet cma, anaknye baru je kena..
huhu..sian dia..semoga cepat baeknya sayang...

Riedaffya ibrahim berkata...

musim anak2 demam kan...anak2 sy br je baik kak zee..

lieyalatif berkata...

Alahaiii lieya plak yg bedebar bace...sikit2 die keluarkan...hope dr x cakap bende yg serius laaa....kalo betul kene ciken pop kene laaa kuarantin....kalo kene sakit kaki tgn mulut pun same laa kene kuanrantin kan....harap bukan laaa....risau plak dibuatnye.....

Nanti zee update laa kami yek...

Kakzakie berkata...

Kalau kena chicken pox ni Zee memang at least kena seminggulah. Tapi Zee tahu tak daun mapele yg biasa ada di kuil-kuil india boleh dijadikan ubat kalau sesuai... cubalah..

Tak boleh makan yg bergoreng juga tau.