Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 17 Jun 2013

Weekend yang sempoi, Mydin Mall jer...

Salam (^-^)

Ada yang in blues mood ke pagi ni?? cam biasa la kan, asal lepas weekend je mood dah melemau, hilang ke laut mana pon tak tahu ler... weekend la masa yang semua dok tunggu, nak santai ngan family, nak pulun jalan, nak shopping, so camner?? sama la cam we'olls pon... 

Cuti kali ni, 2 hari berturut-turut dok pulun tawaf Mydin Mall USJ... kekeke... bunyi cam menarik sangat jer kan sampai gitu sekali tapi hakikatnya tak la menarik sangat pon... ada misi yang tersembunyi sebenarnya but it's okay... hero's lagi la suka, asal dapat berjalan laju jerk dorang... dan yang penting misi pon dah completed sepenuhnya... yahuuuuu... kalo dah 2 kali pergi tak selesai jugak tu memang saje la kan...

Sabtu tu misi nak cari barang dapor jer pon... bukan la kerap sangat pon gi mydin ni, ikut mood jugak... bila rasa nak jimat duit yang tak berapa nak ade jer baru pergi... hihi... sebab harganya murah sikit la kan dari tempat lain... bukan semua pon murah... sesambil tukar angin orang kata...

 
ada aktiviti pulak petang tu tapi sayangnya we'olls lambat sampai, kalo tak mesti boleh hero's aku join sekali... siap boleh dapat goodies bag geng bas sekolah..

 
sebelom start menyopping moh kita bergambar dulu sekeping dua... si kecik tu kan, hisshhh aku punya la tak kasi dia pi pakai baju belang tu tapi nakkk jugakkk dia pakai... memang ibu takkan menang kalo dok 'argue' ngan dia... ikutkan aje la..

 
dah penat cari barang, sume pon dah haus lapar... oh ye, baru ku tahu dah ada 'port makanan' kat sini... before ni ada tapi takde la sebesar ni... pon ada banyak variety makanan... harga boleh tahan murah kalo nak compare ngan kiosk makanan yang kat bawah nun..

 
ohhh saya sangatttt dahaga... slurpppp

 
antara yang sebab aku grab, durian crepe... pestime beli, not bad  rasanya... sedap la dari yang aku buat sendiri and tak berapa nak jadi tu... before ni aku rasa cam 'eh tak sedap la benda ni, nape la leh jadi fenomena ni', rupanya aku yang buat tak sedap... kahkahkah... 4 ketoi ni tak cukup la pulok..

 
siyesss karipap giant ni memang superb... dalam nya inti kari ngan telur rebus separuh... memula tu aku tak amik pon, mr.hubby yang perasan masa dorang serve panas2... harga asal RM2 seketoi tapi we'olls dapat RM1 jer... terkena waktu promosi... sayangnya mr.hubby amik 2 ketoi jer... konon nak rasa jer kennn takut tak sedap kang rugi... sekali haaaa amek kawww... tak cukuppppp

 
si along boleh abis seketoi karipap ni, siap request nak lagi... kat dalam mall tu jugak habis licin karipap... nak naik beli lagi memang aku dah malas... dalam kete dok la teringat-ingat kesedapan karipap... dah semalam nak beli takde daaa... hari sabtu jer dorang jual... hukhuk... kiranya setiap hari dia punya menu berubah-ubah... len kali nak pi cari plak karipap lori kat cyberjaya nun... tengok kat JJCM cam sedap jugak..

 
tengok budak kecik ni, berjoget-joget dengar lagu... pening jap tengok aksi dia... memula malu ler kononnya, sekali dapat langsung tak ingat nak balik.. ;p

Tu je la aktiviti sabtu we'olls... sampai umah pon dah maghrib... dah cakap ngan mr.hubby, before puasa ni boleh lagi nak berjalan dan shopping siap2 apa yang perlu... tambah apa yang kurang... start puasa jerk nak kena kuarantin dok umah jer weekend... konon nak pulun buat 'cookies' la pulok... ingat tahun ni nak buat jer sendiri... ahaha... menjadi ke tidak sama-sama la kita tungguuuu... :)


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

5 ulasan:

mama aryan berkata...

dapat gak jenjalan..akak dok kat rumah je ngan anak2...

akak pun bajet nak shopping raya sebelum puasa ni,nanti dah tak larat lak nak bershopping

Sue-Rya Qistina berkata...

dah lama x g mydin usj pdhal rumah x jauh mana pun, 15min dh sampai. hehehe
karipap yg letak telur camni dah bnyk tempat buat kan.
aritu masa otw blk melaka, husb belikan kt petronas, dia beli 3 je pulak tu.
sudahnya, mmg x cukup.hehehe

lia berkata...

karipap giant cyber tu ok la... boleh mkn cuma pernah rs yg lg sedap he3

Masya berkata...

besarnya karipap, janji dapat jalan²...

Falsya berkata...

mydin sudah maju la skang...mcm karipap ikea ade telur rebus kat dlm...hehe