Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 2 September 2013

Citer Open House yooo... TQ Ezreen

As-Salam (^-^)

Halluuuuu... sengsara jap arini, partner aku kat opis ni dah resign... dia resign aku tak kesah pon tapi keje yang bertambah tu yang buat aku kisah... heeheee..

Dah nak sangat jadik blogger kan, so kena gak la hadap blog... takmo bersawang sangat aihhh... :) 
walau bizi pon, masa tuk blog kena gak ada... hihi
Cam biasa ler, masuk senin jer mesti nak citer aktiviti weekend... dah bulan syawal ni ada lagi, kompem la aku citer pasal open house atau ada yang panggil aktiviti ternak lemak... hihihi... alhamdulillah rezeki kan... dah owang jemput, kita terjah ajer..

 
tepek muka sendiri dulu... 
before ternak lemak, singgah sat tesco shah alam...konon nak beli barang dapur sekaliiiiiii pang terbeli jubah... zasss terus pakai kat situ jugok... kehkehkeh... ni sumer angkara mr.hubby la ni, komplen sangat... itu tak kena, ini tak kena... ggrrrr, time dok bersiap kat umah taknak plak komplen, huhuuu... aku kalo dah dengar owang komplen, mula la rasa tak selesa nak gi jenjalan... kang rasa cam ade jer mata yang memandang ;p

 
sementara tu, gi check blood pressure ngan diabetis dulu... nak gi open house ni... kang gi bedal daging bebanyak tetiba gedebuk jatuh cam nangka busuk sapa nak jawab?? kahkahkah... propa sangat kan... sib baik normal... kalo tak, mau kensel gak open house :)

 
amik troli tuk usung anak, bukan barang yer... hero2 ni memang akan aku taruk dalam troli... tak kuasa la nak heret sorang2... kejap kang lari sana lari situ lari sini... ohhh tidakkkkkk... paling tak tahan si angah la... banyak sangat peel..



Settle carik barang, baru gerak gi klang... ada jemputan open house dari Ezreen... thanks yer sebab ajak we'olls sefamily... memula segan gak nak pergi sebab kenal pon kat blog jer kan... kang kalo tak dilayan, rasa cam malu... huhuuu... tapi bila pikir balik, redho jer la... bila lagi nak kenal secara nyata kannn plus si angah pon dah ok skit... tapi on the way balik, dalam kete tu jugak muka dier jadi bengkak giler... kena air hujan puncanya... dah hujan kan, dier plak tak reti nak dok diam... dok ulang alik amik buah oren... hohooo seram aku tengok... ingat nak bawak pi klinik kasi cucuk dah tapi sampai umah sumer lena tak ingat dunia, tak jadi la pegi... hujan kemain lagi lebat sabtu lepas kan... siap ngan kilat... lagi la payah aku nak bawak dorang kuar... malam tu tengok dah ok skit, bengkak pon makin surut... fuhhh lega... laaa dah tak hensem hero aku sorang nih... hihiii

 

ngam2 sampai jer hujan mula turun... sempat la nengok owang dok bakar kambing... dah hampir masak kot masa nih... dapat port dekat2 situ, so terasa gak la bahang... sib baik hujan lepas tu... tu yang bebudak ni suka... berlari-lari anak dalam hujan kannn sambil dok amik makanan... bukan nak makan sangat pon sebenarnya, lebih nak main hujan..

 
alamakkkk... tersalah port la... masa dok tak tahu la pulak meja ni dorang akan letak try tuk serve kambing tuh... nak pindah pon dah takde tempat... aku cam errr malu skit... nanti ada gak yang ingat we'olls ni beria benor nak makan kambing... muahhaahaa... don't worry hokey, tak sempat masuk tray pon kambing tu... ramai dah Q masa tengah potong... hehehe

 
sempat gak bergambar ngan tuan rumah... walaupon sibuk, tetap gak layan aku nak bergambar... entah bila dapat jumpa lagi kan... tengs lagi sekali yer Ezreen n family... kalo jenjalan puchong, singgah umah we'olls plak yer ;p 


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

12 ulasan:

hainom OKje berkata...

Wah sedap tu kambing golek Zee....
Seronok dpt jumpa teman blogger yeh!

Masya berkata...

blogger tegar sehari mesi nak bukak blog, sehari mesti nak bebel kat blog jugak hahaha sylah tu... wahh seronoknya siap ada kambing golek .. x makan ker??? kalau sy kat rumah dah jemput akak dtg sekali.. nsb baiklah jadual sy penuh hahahahha

lia berkata...

wahhhh besar2an open house, siap kambing bakar lagi...

Lieya Von Jay berkata...

haha,, beli2 terus pakai yer jubah nya... sedap la dapat makan2 lagi time hujung2 ni ^_^

syawalsimpsons berkata...

fuhhhh makan besar yee

Farah Waheda Wahid berkata...

selagi tak habis syawal selagi tu lah kita penuh dengan aktiviti2 open house ni kan?

*bila partner resign memang sengsara, akak memahami keadaan itu... hu hu hu...

izan mama mia berkata...

hihihi..beli pakai terus tuu...

NoEn berkata...

kambing tu nampak menyelerakan la...tp sy xmkn kambing...huhu

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..
wuuuu..ade kamben golek..nmpk menarik walau cma tak mk kamben.. hihi..cantik la jubah akak :)

Falsya berkata...

wahhhh, kambing golek okayh..sedapnyeeee..hehe

nik ros berkata...

wahh..kambing golek tu.asyik mkn la selagi syawal ada..hehe

UmmiAbi berkata...

Terima kasih k'zee dtg umah...Seronok sgt dpt jmpe tp xpuas hati sbb x dpt sembang lme2. Kelam kabut sgt aritu ngan anak lg, tetamu lg.. Ezrn pn tercari2 akak msa tu tah mkn lg ke tak tgk2 nak balik dh..huhu.Maaf ye klau ade kekurangan & x sempat melayan. Maaf sgt3...huhu.Yg baik dari ALLAH..yg kurang/buruk itu khilaf kami... Moga kita jmpe lagi...:)