Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 16 April 2013

Dinner Air Tangan Mr.Hubby , Siakap + Bawal Emas

Salam (^-^)

Pergghhh semalam mr.hubby masak... saje aku nak ngada-ngada lebih skit... jemu kot hari-hari tapau kedai je... hari kerja ni penat skit, sampai umah pon dah dekat kol 7.00pm...  balik keje kang nak kena pi amik along dari sekolah lak,tunggu sampai kol 6.40pm, baru dia keluar... kalo ari khamis ngan jumaat awal la setengah jam... kadang kalo aku rasa malas nak tunggu ngan badan lekit-lekit,aku mintak mr.hubby tolong pick-up... bergantung pada mood aku la...

Malam sebelom tu aku dah pesan dah soh masak... stok ikan ada kat peti ais, baru je topup sabtu ari tu... balik kerja je terus singgah AEON Big semata-mata nak beli ikan... murah giler kot promosi... sume ni jenis ikan yang jarang aku nak beli...

 
Siakap stim homemade by mr.hubby... ni aku beli RM4.90/ekor...murah kan???boleh tahan besar,dalam 400-600gm... memang tak habis 2 orang makan... then tadi pagi boleh lak tanya aku nape tak abis...tak sedap ke??? ehh sedap, cuma manis skit... hehe...

 
Haa ni ikan bawal emas goreng garing untuk hero's aku... pon sama harga ngan siakap... ni kali kedua aku beli ikan ni, selalu beli bawal hitam/putih je dan ternyata sedappp... kalo takde promosi mungkin tak merasa lagi gamaknya... mahal ler ikan ni... 

Beli pon sebab aku terpengaruh ngan Kak Ana sebab katanya ni feberet anak-anak dia... gaul nasi ngan kicap dan makan ngan ikan bawal goreng ni... fuhhh, aku kalo bab makan ni memang senang tergoda... walaupon simple tapi kalo korang leh memecah liur aku tu,confirm sedap lah tu... kahkahkah

Tengs ye mr.hubby sebab melayan kemalasan aku... tapi serius korunk, kadang mr.hubby masak lagi sedap dari aku masak... nak suh dia masak aku kena ngada-ngada skit,bagi la alasan apa yang patut... takdenya balik-balik dah siap masak.. :p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

9 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

sesekali rasa air tangan en asbeen..ok gak kan..

Cik Nurul Siezuka berkata...

Wah bestnyer ade hubby tolong masakkan.. :)

zaza nizam berkata...

untung badan!!!
zaza kalau nk suruh hubby masak senang je!! sediakan bahan2 so dia msk je.. bab sediakan bahan dia malas sikit..hehe

elyna mirsada berkata...

wow msti sdp kn ..hehe

Sue-Rya Qistina berkata...

Rajinnya ur husb masak...hihi

nadia berkata...

bestnyaaaaa, pandai hubby akak masak. :)

nik ros berkata...

bestnyer hubby pandai mask. hubby nik blh gak masak tapi malas jea..hahaha

AyueJean AJ berkata...

Untung dapat husband pandai masak kak.... =D

Masya berkata...

hubby pandai masak yer.. oklah tu.. mesti makan berselerakan..