Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 26 April 2013

#Along #KasutSekolah #Baru

 
Perasan tak apa yang beza??

Last saturday si along kena gi skool sebab ada kem solat untuk murid tahun satu... wajib untuk yang beagama islam, dari nak gi kenduri terus kensel... memang tak sempat sebab balik pon dah kol 2..

Sampai umah je muka kelat pastu ayahnya bagitau aku yang kasut dia dah tertukar ngan budak lain... aku bukak mulut je terus nangis, takut kot aku marah dia... hoho..

Dah nak wat camner?? redho je lah... dapat kasut kecik sebelah, memang tak muat ler dia nak sarung... teacher kata nak tolong cari balik isnin tu tapi takdenya dapat balik... bukan sorang dua budak kat skool tu... and last aku beli lagi sepasang... kasut memang kena stanby dua pasang, in case hujan lebat dah confirm kasut tu basah... dah berapa kali dah balik sekolah basah lenjun... at least ada lagi satu yang boleh dipakai.. ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

11 ulasan:

Sue-Rya Qistina berkata...

hmmm..susah jugak kan.
ingat lagi masa anak saya sek tadika.
setiap kasut kena letak tanda/nama ringkas supaya x tertukar.
skang dah darjah 1, beli 2 pasang.
ni pun rasa nak beli sepasang lg.

UmmiAbi berkata...

Alolo..syiannyer dia..Xpela..bkn sengaja kan.. Then, dapat kasut baru lg hadiah dr mama kan along?hehe

Tihara berkata...

pernah jadi pada saya masa kecik2 dulu,
memang payah lah nak dapat balik..
sian dia

QA's ~ mamapapa berkata...

Alaaaahaiii,along..eheheh!!sian dia risau takut kena marahkn....hikmahnyaaa...dpt kasut baru,yeayyyyy!!

nik ros berkata...

sian dia. nak buat mcm mana. bukan sengaja nak tertukar kan.maybe sebab nampak sama kot.hehe

Mas Zull berkata...

assalamualaikum zee...kesian nyer mcm mana boleh tertukar tu....:)

Riedaffya ibrahim berkata...

ala...kesiannye tertukar kasut..xpe la xde rezeki kan..

Si Matatajam berkata...

Sian plak takut kena marah..takpa lah belikan ja la yg baru..hi hi..

Nieyl berkata...

teringat mase dedulu nieyl sekolah...
klu g surau aje..
balik mmg kasut nyer sebelah lain..sebelah lain...

lieyalatif berkata...

Same laaa sabtu aritu pun mija ade kem solat bestari tp seb baik cikgu2 die siap2 bg plastik sorang satu utk simpan kasut masing2...kalo x sure tetukar mcm ni...yelaa dah ramai2 kan...rezeki anak dpt kasut baru akhirnye hehehehe

izan mama mia berkata...

ish...bukan sengaja tertukar tuu