Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 30 April 2013

Pizza Double Sensation di ngap jugak akhirnya

Masa amik along skul semalam hujan lebat la pulak... dah lenjun dah si along, dah la baru baik dari demam... kalo takat hujan ok lagi tapi kalo dah kilat berdentam-dentum tu aku seriau... banyak dah kes kena sambar petir ni... mintak la dijauhkan..

Dah hujan malas nak masak, eh boleh ke gitew?? aku boleh jer... ngeh ngeh :) dah memang malas ya amat nak masak skang ni... time rajin bukan main,semua benda aku nak buat... asal nampak resepi sedap jer aku cuba tapi tu berbulan-bulan dulu lerrr.. :)

Sebenarnya dah lama terliur ngan pizza yang baru ni and semalam dapatla merasa... bulan lepas pi lunch pon makan spageti jew... last membalun pizza pon CNY lepas, bos belanja domino pizza... selalu kalo mood bos bagus, dia belanja makan dan yang pasti mesti dapat domino punya pizza, dia punya feberet... untung gak, cakap je nak saiz ape, kompem dapat... siap tapau bawak balik lagi... hahaha

Double Sensation, not bad rasanya tapi mr.hubby kata kureng sodap... 
'huk aloh, tok sedak pon abih tigo kepink jugok'... kehkehkeh

 
Drummet New Orlean tu permintaan si angah... demand tau budak ni,nak yang sedap-sedap jew..

 
Ni pulak hantu mee, segala jenis mee dia suka termasukla spageti... ngan dia tak yah tanya nak makan ape, dah tahu dah jawapan standard dia... kekadang jew mintak nasi..

 
Si kecik ni datang untuk posing jew pastu usha awek kat sebelah, ayam seketul pon tak abis..

Semalam si kecik ni muntah kat umah pengasuh... pagi tadi mengadu sakit perot, tengahari tadi pon pengasuh kol bagitau yang dia dok cakap sakit perot... cirit-birit tak hilang lagi... hurmm apenak buat lagi ni ye??
pengasuh suggest suh bagi ubat cacing... kalo ikutkan umur dia dah 2 tahun setengah ni memang tak pernah bagi pon ubat cacing (along pernah sekali, yang angah aku lupa la pulak) ... last check up si kecik ni masa umur 1 tahun setengah , habis dos injection je aku stop... malas nak ulang klinik tiap 2 3 bulan..
korang rasa cacing ke??

p/s : sedang elok nak tekan publish jer hujan turun ngan lebat... huhuhu


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

3 ulasan:

QA's ~ mamapapa berkata...

zee...ikutkan umur adik tu dh sesuai utk try bg ubat cacing skali :) nomnom..sedapnya pizza tu...dh lama niat nak blnja family mkn tp susah betul nk ejas timingnya :(

Zee Suhaini berkata...

akak bz je memanjang ye..
zee pon susah gak,nasib jer malam tu hujan so alasan banyak la tak nak masak..hehe

Ibu Lala berkata...

Sedapnye pizza tu nampak. X pernah beli yg ni. Sll beli dominos je. Mmg risau kan kalau ujan petang2. Nak nak guruh kilat. Risau kat anak anak kat sklh tu. mmg ambik anak balik sklh ke? Akk dulu ambik gak. Tp skrg suh balik naik can je sbb takut lmbt. Maklum la, akk balik naik komuter.