Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 29 April 2013

Ke Klinik juga akhirnya

Salam (^_^)

Mengalah jugak akhirnya semalam, terpaksa bawak si kecik gi klinik sebab cirit-birit yang berterusan, dah seminggu pon dan semalam yang paling teruk sampai montot dah tak leh nak gosok bila basuh... meraung-raung dia taknak kasi aku sentuh... then dia punya najis pun dah merah,aku syak berdarah and petang lepas asar we'olls gi checking... doc kata maybe pendarahan usus... just kasi ubat and suggest suh bagi makanan yang lembik-lembik skit cam bubur and sewaktu dengannya la..

 
kat klinik dok berkepit bawah ketiak ibu... takot kena inject ngan doktor... si ayah lak dok nyakat jew kejenya..

Abis part klinik masuk part susu lak... kena cari susu lain, maybe alergik lagi ke?? hurmm takat ni memang aku tak tukar pon susu sebab dah tau susah nak tukar... memang alergik ngan laktosa... nak cari yang takde laktosa tu memang payah skit ler... ade tu memang ade,kena periksa ngan teliti...

Dah lama tak survey susu tup tup nak kena survey lagik... terkezut jap tengok harga susu sekarang ni... walawei tersangat-sangat lah mahal... susu budak jerk pon... patutla yang susah brtambah susah, sampai ade parents yang hanya mampo bagi anak kecil minum air teh,susu tin dan lagi teruk air masak... maybe pihak berkenaan kena pantau dan pertimbangkan balik le harga susu di pasaran sekarang.. *peace no war*

Last aku amik DutchLady ActivGold... hope la sesuai, kalau yang biasa memang tak boleh... try tengok dulu 2 3 hari ni camaner... tak okey gak kena tukar lagik...

On the way balik menyinggah makan dulu spukol... lapar giler kot sampai kena gastrik, tengahari aku tak makan... hero's sume kuar main badminton,so dorang dah kenyang makan kat luar, aku jerk dok umah... mr.hubby de tanya tapi time tu takde la lapor sangat sebab dok kudap-kudap karipap,kopok lekor,eskrim... pagi dah keno nasik lemak... mana tau petang skit perot ni dah meroyan... dari niat asal nak masak trus kensel... hoho


 
dua hero's yang addicted ngan milo ais
si angah mintak nasi goreng,pastu nak pulak kopok keping... baru baik demam macam-macam dia punya selera... nasik goreng langsung tak berusik... terpaksa la mintak tapau, sampai umah masuk peti ais... huhu.. pagi tadi aku panaskan balik kot-kot la dia nak makan..

 
si kecik ni mr.hubby pesan nasi bubur and tau ape yang dia makan??? nasi 2 3 suap pastu dok kudap ikan bilis goreng... hishh susah betol nak bagi makan... laicikang kat atas tu dia yang minum..

Dah kenyang balik umah, mandi dan tido.. zzzzz... kepenatan dah hero's aku... seharian berjalan dari pagi sampai petang... pagi sempat gi berbasikal kat putrajaya sebelum main badminton.. ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

7 ulasan:

Kakzakie berkata...

Dalam kata ke klinik boleh round sana-sini. Si comel pandailah pulak tak menangis ye... kalau meragam susah juga jenjalan kan..

Tengok muka dia macam tak ada masalah je:)

Zee Suhaini berkata...

tu yang lambat gi klinik kak..dia nampak chat je,lasak lagi..pegi pon sebab najis dah berdarah..

Nory Zoulkefle berkata...

susah jugak nak cari susu yang betul2 sesuai kan...

Sue-Rya Qistina berkata...

semoga cepat sembuh ye. anak sue yg bambam pun pernah jadi gini. sian kan kalau budak2 kena cirit birit, cepat susut badan diorg. tapi bagus jugak kalau warded, at least dpt pemantauan dari doktor :)

QA's ~ mamapapa berkata...

alahai..kesiannya dia..smpai macam tu skali cirit biritnya :( takpe..auntie doakan cepat sembuh,ye ")

Suzira Shahabudin berkata...

my son skrg ni dh start minum activgold tu...mmg d perubahan

Suzira Shahabudin berkata...

my son juga dh start minum activgold ni...mmg d perubahan ketara...