Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 19 April 2013

Adik + Angah = Burger

Salam Jumaat (^-^)

Peaceee yooo... pejam celik pejam celik dah jumaat pon, tapi takleh nak happy sangat sebab esok kena keje... huwaaaa, ingatkan this week dapat la rest on saturday... huwaaa lagi sekali :(

Hari sabtu memang mood nak kerja tu takde, boring giler kat ofis ni... kesunyian yang teramat sampai bunyi tikus kat atas siling pon boleh dengar... sume pon dok layan u tube (boring tahap gaban)... hope la boss ubah fikiran petang nanti and bagi we'olls rest..

Pagi ni si kecik bangun awal dari ibu hokeyyyy, dengar pintu bilik bukak je berdezup ibu bangun... dah tau dah peel dia... nak kena bukak lampu ngan kipas kat luar tuk dia menyusu... aku tinggal je dia kat situ, terus masuk bilik air... tengah menyental uniform sekolah along si kecik ni ketuk pintu bagitau aku yang dia muntah susu... kuar je tengok dia dah amik tisu nak lap... tisu sehelai je nak lap muntah yang banyak... mana maunya hilang nak ooiii...

Huhhh bangun amatlah masyammm... muntah sebab berkahak... bebudak ni kalau batuk berkahak mana reti nak buang, tu yang bila menyusu boleh mutah..

Last-last dia pun ikut sama basuh baju ngan ibu... wuhuuu kol 6 dah mandi, awai sunggoh... lagipon sekarang ni memang bahang sangat... tido pon kadang tak pakai baju si kecik ni... 

 
 lepas mandi pon pakai singlet berlubang jew, panas... dah segar skit badan terus mamam burger yang ayah bawak balik malam tadi... sebijik terus dia ngap... taknaknyer kasi ibu potong..

 
angah pon menjoin sekaki, dengan muka yang blom basuh lagi dah mamam tapi yang bagusnya setiap kali bangun pagi mesti dia minum air kosong dulu... 
aku pernah baca, tak tau la boleh pakai ke tak
' antara petua awet muda, bangun pagi terus minum air kosong tanpa berkumur/gosok gigi '

Dah tu je nak update... along time ni masih lena diulik mimpi... kol 6.45 baru aku kejut mandi... dia memang kalo time nak kena kejut bagai tapi kalo time cuti pandai lak bangun sendiri... kadang tu kol 6.30 dah bangun dah pon...hurmmm teringat lak time sekolah dulu... :p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

1 ulasan:

mrs kayrul berkata...

sedap betul pepagi dah sarapan burger...