Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 22 April 2013

Sepetang di Dataran Gemilang Putrajaya @ Presint 4

Salam (^_^)

Aktiviti weekand semalam, gigih jugak bawak hero's aku jenjalan... mati kutu dok kat umah, sesekali amik angin syok jugak walaupon si angah tak berapa sihat... aku agak food poison kot sebab abang ngan adik dia dok cirit, tang dia je teruk sikit sebab cirit ngan muntah, badan pon dah lembik..

Jumpa lagi port santai yang baru walaupon agak terlewat skit... ngeh ngeh... ni pon tau melalui rakan blog,ni la untung berblog kan?? korunk share, aku baca... kalo rasa cam best, aku akan follow... kali ni ke putrajaya je @ dataran gemilang... jumpa sini dari blog Nik dan Mrs.K ..

Sepetang jugak la kat sini... lepas zohor lagi dah kuar sebab nak isi perot dulu... port aku kalo datang putrajaya ni masih lagi kat Taman Warisan Pertanian... so far sini je lah kot yang best..

 
pekena nasik ayam... pedas meletop dia punya sambal... si angah time ni mmg tak larat,2 3 kali masuk tandas..

Lucky time ni cuaca tak panas terik sangat... dah kenyang terus ke dataran gemilang, konon nak main basikal kat botani tapi terpaksa kensel... 

 
 Lepaking jap... alang-alang dah angkut basikal dari rumah ingat dapat la berbasikal kat sini... si along dah bebel nak main basikal... maklumla baru dapat bawak basikal tayar dua... hoho... excited terlebih woo

Sekali pi jalan kat pool, haa amik... lupa terus basikal... si angah dari lembik semacam terus segar bugar dapat berendam... aku memang dah stanby swimming suit dorang awal-awal lagi... memang pantang budak berdua ni kalo jumpa air..


 

 si adik je taknak mandi... betul-betul fobia ni lepas 2 kali lemas kat pool... bukan dia tak terliur nak mandi tapi dia takut... nasib ler dik... dapat tengok pon jadi la..

 
sempat lagi usha aweks..

Okey jugak la dia punya pool, ada 2 pool, satu bawah dan satu kat atas... we'olls dok tingkat atas jer dan yang penting free okey... lepas berendam sure lapor kan??? jangan risau, situ banyak gerai yang jual makanan... kalo nak berbasikal tapi takde basikal pon boleh... ada booth yang sediakan khidmat sewa basikal... sume yang berniaga kat sini staff gomen, orang luar aku tak sure boleh niaga kat sini ke tak..

We'olls datang ari ahad sebab nak tengok persembahan sekali... persembahan start pukul 4.30pm to 7.00pm setiap ahad... kena lak semalam tema animasi... macam-macam watak kartun jumpa... hoho



Not bad la kalo nak bersantai waktu petang, dapat gak hiburan... tengok 'kartun-kartun' menari oppa gangnam style..hoho... ada pertunjukan silap mata lagi tapi sempat tengok satu tu je... then ada la persembahan artis... semalam ada zatul@mentor, aku tak tengok pon... malas la nak tunggu... dalam kol 6.00pm je aku blah... kesian hero's aku dah ngantuk sangat dah.. ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

19 ulasan:

Farah Waheda Wahid berkata...

wah seronok betul hero2 main air yek... he he he...

Nory Zoulkefle berkata...

bestnya mandi manda...

Zee Suhaini berkata...

best..cam nak join terjun sekali..hihi

Zee Suhaini berkata...

tu la kak..ngan cuaca skrg ni kalo dapat berendam mmg syok..

lia berkata...

msih x dpt tangkap kat mana dataran gemilang ni...

Zee Suhaini berkata...

masuk presint 4 nanti ada signboard lia...mengadap kementerian pembangunan wanita..

AyueJean AJ berkata...

Macam best je kat situ..

dalila berkata...

pool tu kat Dataran Gemilang ke sis?

Fiza Rahman berkata...

Meriahnya. Dah lama tak bawak anak2 mandi pool.

Riedaffya ibrahim berkata...

ok la ade gak aktiviti daripada xtau nak buat ape..

lieyalatif berkata...

Lieya dok bace entry member pasal dataran gemilang mmg nak pegi tp sampai sudah x pegi2 jugak heheheheh

Menarik sbb ade aktiviti mcm tu....

Falsya berkata...

kalau org tua boleh masuk dh lama dh terjun dlm pool..hehehe

Zee Suhaini berkata...

mmg best AJ..

Zee Suhaini berkata...

yup..kat situ la..

Zee Suhaini berkata...

cuba la Fiza..budak mmg suka

Zee Suhaini berkata...

boring la dok umah..

Zee Suhaini berkata...

sebab liya mmg dok putrajaya kot,tu yang tak berapa teruja..

Zee Suhaini berkata...

boleh je mandi falsya..tapi nape ntah aritu takde lak orang dewasa yang mandi..

QA's ~ mamapapa berkata...

Ehhhh..blm pernah pg lg tmpat ni zee..nk pegila skali :)