Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 16 Mei 2013

Aktiviti Sepanjang Minggu And Happy Teacher's Day

Salam (^-^)

Membahang kan sekarang ?? hero's aku memang tido malam tak berbaju... kol 10 11 malam pon rasa nak mandi... arini nak wat summary je aktiviti we'olls last and this week...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*  

 Last saturday, pi terjah mydin USJ... renovation pon dah siap tapi belom sepenohnya siap... plan nak mengusha kot kot ada yang menarik ke hape kan... perghh rambang bijik mata aku dok tengok blouse peplum ngan kurung moden... nasib ler fulus tak berapa nak cukup dalam purse, kalo tak harus melayang... 

Layankan aje aksi hero's aku ni... all in orange color that day..


 
troli ni memang khas untuk letak hero bertiga je... tak larat aku nak handle kalo tak kumpul dalam ni... nanti barang ke mana, anak ke mana...


 
yeayyy dapat naik... jarang-jarang aku nak kasi dorang main benda alah ni... dorang ni tak cukup sekali main, nak berkali-kali... si kecik pulok penakut giler, bergayut kat aku taknak lepas..
*
*
*
*
*

Aritu kata nak sangat makan tapai ubi kayu goreng kan?? terjumpa lah tapai ni kat pasar malam, yang belom gorang la... kat sini memang susah nak cari tapai goreng,maybe orang sini tak pandai makan kot... so belilah 1 paket RM 2.50 aje...

 
yess akhirnya dapat gak aku mamam... 
*
*
*
*
*

Ni kejadian sebulan lepas, tersesat masuk sini... hehehe... gerai ni aku nampak sebab laluan aku dok ulang alik pi kerja... ada gerai baru buka, harus cuba... kan aku dah kata keinginan aku nak makan tinggi kan?? demand memanjang tau nafsu tapi kalah gak ngan tekak aku yang pure melayu ni... apepon layan je selagi mampu, kang tak pepasal berlari-lari merajuk mintak kena telan ngan batu belah sebab kemponan... kesian woo anak2 aku nanti takde ibu... kahkahkah... jarang nak jumpa western food kat area aku ni... 

 
romantik habes we'olls, makan dalam gelap... ahaha dan sememangnya si along tak lepas dari mengorder mee..

 
western food in hot plate... mengelegak gravy kat dalam tu... gravy sedap cuma daging kambing masih liat sikit then banyak lemah...

Entah bila la nak sampai ke William Corner, dari tahun 2007 lagi teringin nak terjah... pernah sekali pi cari tapi tak jumpa tempatnya then sampai sekarang la tak jadi-jadi lagi nak pi... ramai yang dok kata sedap..
*
*
*
*
*

16 Mei, SELAMAT HARI GURU buat semua blogger's yang bergelar guru cikgu cikgi teacher ustazah ustaz dan semua la yang bertugas sebagai pengajar..

Last minit, malam tadi baru si angah bagi surat untuk jamuan hari guru... tadika minta sumbangan skit la, potluck... huhu mana sempat aku nak berperang kat dapur nun... stok barang pon takde... pk punya pk dapat idea baekkk punyerrr... beli je kuih masuk tupperware, kengkonan aku la yang buat... perghhh nak jugak tu perasan... settle :)

 
Angah punya... hadiah untuk teacher dan aku bekalkan donut untuk jamuan nanti... okey la dari takde langsung kan??? jimat dah masa ngan tenaga aku..
 
 
Along 2 hadiah... satu tuk sekolah agama and satu lagi tuk sekolah kebangsaan... ni pon last minit punya hadiah... korek je apa yang ade kat rumah, balut cantik2 masuk dalam beg uncang siap... 
arini pi sekolah agama takde songkok... terjatuh kat surau katanya... eiii geram je aku, cuai ini budak... hope dapat la jumpa balik nanti..




Tadaaaa dah tamat... takde ape lagi kot nak cerita... perot dah main lagu keroncong... arhhh lagi sejam setengah baru boleh kuar lunch... huwaaaaaa... aku kelaparan sudah... :p

- Wassalam -

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

13 ulasan:

Sue-Rya Qistina berkata...

amboi..bnyknya aktiviti dia. hehehe
kita x sempat nak wat pape pun utk guru2 si kakak sbb xde pulak dia minta pape.
maybe sambutan hari guru diorg wat hari lain kot

Nafira usof berkata...

hehehe..
zura pon kalo gi shopping mesti amik 2 troli.. 1 untuk isi anak2. 1 untuk isi barang.. ahaks~

terliur pulak tengok tapai goreng tu~ sedapnyeee!

untuk laaa.. kuat makan tapi badan menten slim~ jelesssss!

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.zee..
Selalu shopping kat Mydin USJ ke? Cma pun selalu borong brg bulanan kat sana..hihi..
Klu masuk Giant sebelah tu, kereta token ni bleh men free je.. :p
Pastime kot tgk tapai goreng.. cma tak reti mkn tapai..huhu..

Selamat hari guru buat semua guru! :)

Ummiarissa Mahdi berkata...

anak-anak mesti nak bagi juga hadiah kat cikgu kan...samalah macam anak saya

pinky berkata...

hehehe...mydin usj tu mcm mengamit suh pg jer..kihkihkih....

Kakzakie berkata...

Amboi adik bukan main gaya hihi...
Anak-anak memang suka kalau hari guru punya sambutan. Selain beri cikgu hadiah ada makan-makan. Makan donut ok juga tu budak-budak suka:)

nea lopah berkata...

semua budak2 excited nk bagi hadiah kat cikgu hari ni.

Nory Zoulkefle berkata...

best kan jadik cikgu..banyak dapat hadiah...
mydin under renovation yer, lama tak pergi..

Hafizah Mohamad berkata...

amboih...bestnyer sopink...nsemnyer hero zee...yg baju belang tu dah ada yg booking ke...he he he...cuaca panas ni rahmat dr Allah...syukur Allah bg panas...=)

NoEn berkata...

amboi kemain lg si kecik tu pakai spec itam

lieyalatif berkata...

Tapai goreng? Serius x penah makan...nak try laaa buat...mesti sedap kan ....biase lieya mkn tapai dgn susu cair sejuk bos eskrim vanilla....mmg syokkkk!!!

Cute je semua bertema oren hehehehe

(Lizz) http://haslizalizz.com/ berkata...

ermm saya pun terliur gak ngan tapai goreng tu...sedapnyer...

AyueJean AJ berkata...

Banyaknya aktiviti...
Silau mate tengok serba oren tu...
hehehhehehe..