Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 8 Mei 2013

Stok dari Kelate

Salam (^-^)
Peace yo !!!
 
Yeayyy dapat kiriman dari kampung, MIL yang kasik... kalo ada yang balik kg,of course datang balik ngan kiriman... cam biasa, kelantan yang femesnya budu kan??  tapi kali ni tak dapat budu... stock kat umah pon masih banyak lagik... 

 
ni antara yang wajib bila balik kampung, mmg akan beli buat stok... kat sini bukan takde tapi mahal skit ler, rasa pon kureng skit... kalo pi kedai makan siam kan,kopok goreng dorang rasa manis... nape erkkk?? dorang sira ngan gula ke??
 teringat kopok lekor along yang we'olls beli masa pi terengganu, kalo tak silap depan sikit dari kuala ibai... memang sedap giler,susah nak gambarkan rasanya tu... perot kenyang lepas makan kenduri pon boleh lagi bedal sampai RM5... hurmm ntah bila dapat merasa lagik..

 
pakej... siap ngan sos pencicah... yang sebelah tu madu, lupakan botol recycle tu... klasik tau botol tu..
ntah bila nak habis madu tu, aku tak reti sangat guna dalam masakan... ngeh ngeh ngeh... berkurun la jawapnya dalam peti ais aku tu... tak pon tunggu la raya nanti, cuba wat cookies..

 
pisang pon dapat... blom boleh ngap lagik... satu pisang berangan, aku simpan tunggu masak...
 yang satu lagi pisang kapas kot, dah bagi kat babysitter si kecik untuk buat cekodok, kalo simpan kat umah aku memang tak abis..
 
Aku kalo balik kampung memang rambang mata... sume benda nak angkut balik puchong... walhal sesetengah tu kat sini pon boleh dapat... yang paling lucu, pokok pandan pon aku boleh angkut nak tanam kat sini tapi tak menjadi... tangan aku ni panas,tanam la apapon kompem akan mati... pernah sekali nenek aku bagi pokok cili yang dah berbuah siap ngan pasu dengan harapan pokok tu hidup subur tapi kalah jugak dek tangan aku yang menyiram... ape kes tu??


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

11 ulasan:

MAZLIZA ABD RAZAK berkata...

sedapnya...rasa macam nak pi kelantan, borong kropok banyak2 he..he..

Nory Zoulkefle berkata...

hurmmm sedapppnyer...

cik dah faridah berkata...

gitula kalu blk kg..semua nak..heheh...kdg2 buah nyor pun wat blk jgk...hehhehe

Fiza Rahman berkata...

Kopok lekor, sedapnya.

Ibu Lala berkata...

Ni yg best ni klw ada yg blk dr kpg kn. mcm2 dpt. kopok lekor tu yg menarik tu.

Deqla Manjew berkata...

assalamualaikum..singgah bls kunjungan..dpt url blog awk dari ibu lala.. sbb nk klik nama utk ke blog awk x dpt.. hukhuk...

wahhh kepok lekor! terliur tgk.. huhu

~Kak Nah Backyard (^_^)~ berkata...

dah lama tak makan kopok leko..sedapnya..=)

Kakzakie berkata...

Itulahyg best kalau ada kampung kan Zee. Kakak pun sama balik kampung aje semua nak bawa balik. Suka kan:)
Keropok lekor Kelantan/Terengganu memang tak boleh lawan sedapnya...

nadia farahida berkata...

feberetttt niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kepok lekor kakk :))

nik ros berkata...

best.adik nik baru balik dari kelate.bwk balik keropok jugak. rindu la nak balik..huhu

QA's ~ mamapapa berkata...

Nomnomnom...ole2 dr klate :))...xsbr nk blik klate lg :))