Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 3 Mei 2013

Friday Blues | Random la kali...

Salam Jumaat (^-^)

Sunyi je ofis hari ni... jalanraya pon lengang je pagi tadi... terasa sangatlah nak jugak balik kampung... huhuhu tapi pikir 'jem' jalan nak menghala ke kelate tu terus tak jadi... tak sanggup wooo nak mengharung trafik, lainlah kalau turut ngundi skali... bukan tak nak buang undi tapi lom sempat nak daftar... mr.hubby plak katanya dah daftar tapi bila check nama, hurmmm takde... abis tu, camner??

Esok tak tau keje ke tak... huwaaa boring giler keje ari sabtu ni... walaupon kejap tapi rasa cam sehari je dok opis... bos dah 'announce' dah... kalo menang dot dot dot tettttt, maka isnin ni cuti... yeayyy harap ler menang... INI KALILAH

Dah habis part PRU... full stop..

Tak besh plok kalu up entry takde gambar... rasa cam ade je yang tak kena... hehe... layankan ajelah kehendak tuan tanah...

 
makan nasi lemak dalam kete... ni time on the way balik dari sungai gabai... heyyy, masa ibu ayah makan taknak makan skali... pastu mula la ngadu lapar... nasib masa ni stop kat petronas... siap bertambah-tambah lagi si along makan..

 
menabung untuk masa depan... gigih tau aku dok mengira duit siling... walaupon sikit je tiap kali menabong tapi takpe, lama-lama banyak la tu... lagi satu akaun tabung haji... berselang seli aku topup... tak mampo nak topup sekali harung..

 
Sape suka makan kerabu?? kerabu kaki ayam homemade by aku... nyum nyum sedap tapi sayang tak cukup bahan... kalo kat kedai, kaki ayam tu dipotong kecil tapi aku per'isi'kan dia... haa buang tulang siap-siap, senang nak makan... ngap je masuk mulut terus telan... yang kerabu megi tu pestime aku makan masa pi CH... hurmm tak kena ngan tekak dan selera aku..

 
Selain yang kat atas, kerabu pauh(mangga) ngan kerabu perot pon feberet aku jugak..

 
Tengahari tadi lunch ngan tapai pulut... ternampak masa gi tapau nasi... balik ofis masuk peti ais jap, dah sejuk skit baru ngap... syok giler rasanya... hahaha... mission nak cari tapai ubi kayu goreng plok... susah sangat nak jumpa kat sini... tiap kali balik kampong, kompem aku beli tau... walaweiii sedapp... cuba la kalo tak caya..

P/S : Tetiba terasa macam nak raya pon ye jugak.. dah sume dok berlumba balik kampung, jalan pon lengang, mood keje pon takde cuma lagu raya je tak berkumandang... hohoho ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

13 ulasan:

lia berkata...

mmg hari ni jalan lengang umpama nak raya he3

Dylla Abas berkata...

kalau lepas mandi sungai mesti lapar gile kan..huhu :)

p/s : mkn kerabu mangga je..kerabu lain cam tak pernah telan lagi

Fiza Rahman berkata...

Sedapnya tapai tu.

Haryati Faizal berkata...

tapai ubi tu sedapnye.... terliur pulak tgk...hihi

Sue-Rya Qistina berkata...

ishhh..tapai pulut tu kegemaran saya tau. kerabu pun saya suka jugak. hehehe. xpe zee, menabung tu sikit2 lama2 jadi bukit :)

Nory Zoulkefle berkata...

haah..nory pon rasa sunyi and lengang je jalan arini...
ramai dah balik kg kan..

vanillasnow berkata...

wahhh terliurnya tengok kerabu akak nie..macam sedap je >.<

QasehnyaRania berkata...

melenggang kangkung ye..
hihi

selamat mengundi ye

lieyalatif berkata...

Perghhhh kerabu kaki ayam tuu!!!! Lieya penah makan...mmg sedap...nasi x dpt xpe sbb khusyuk hongges kaki ayam hehehehe

Sedap plak lieya tgk anak2 zee mkn dlm kete tuuu...

are_lin@yu berkata...

tak tahan tgk mknn..hihi

Ibu Lala berkata...

Tapai tu sedap . My peberet. Kt sinibada jual sokmo.

Kelakar la nmpk periuk ns dlm kete tu. budak2 camtu la. time kita mkn derang x nak makan.

X perasan pulak jln lengang ke x hr ni sbb naik tren. Klw
Lengang tu ramai la yg balik kpg mengundi tu. ptgnye sure jem.

Deqla Manjew berkata...

deqla suka kerabu..tp tapai deqla x mkn...huhu

QA's ~ mamapapa berkata...

Wahhhh.kerabu ngan tapai tu sgt mggoda jiwa :))