Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 20 Mei 2013

Pra Menyoping | Dari GM Klang ke Tesco Shah Alam

Salam (^-^)
Dari GM lagi hero's dah bising... lapor katenya padahal kat umah dah bekpes tadi... tapi aku sendiri pon dah lapor... kekeke... mau tak lapor, dah kol doblas lebih kot... memang tepat dah timing ni, tak yah nak kata kenyang sangat la... tipo woo kalo kata tak lapor

 
ayoyo... tepuk-tepuk dahi dah ni... lambat benor nak sampai makanan... padahal dalam kete tadi dah habis sebotol susu dah pon..

 
ni baby paling kecik ni, paling manja dan paling banyak ragam... patutnya adik yang dok baby chair tapi terbalik...

 Melayan tekak si hero bujang yang nak makan chicken chop, akhirnya sampai la ke sini... ibu nak masak cam malas jew... hehe leceh nak d'bone' tulang (alasannnn je lebih)... alhamdulillah, berbaloi bawak si along ni makan... memang habis licin...

Kalo dia senyum aku bantai gelak sebab dah hilang pagar 2 batang kat depan... ahahaha... baru je jumaat lepas si ayah bawak pi cabut kat klinik... masa kat dalam kete tadi kemain eksited sebab dah dekat nak puasa katanya... siap pesan kat angah soh puasa penuh... alhamdulillah, tahun lepas pestime belajar puasa masa umur 6 tahun and sehari je kantoi... first day tu, aku ngan mr.hubby tinggal jap pi NSK, balik2 umah je tengok dia dah makan... tak reti lagi sebenornya hari tu puasa tu camaner... 

 yeayyy sampai jugak mee goreng... bekpes kat rumah tadi pon mee, tengahari pon dok request nak makan mee jugak... habis tak adik makan sorang???

 set nasi kukus ayam penyet... tak shedap sangat pada aku sebab ayamnya keras... maybe yang goreng semalam kot ayam tu..

Dah habis sesi memenuhkan perot, kena plak layan hero's ni main... tau je la food court ni megadap je ngan tempat mainan... dari mula masuk pon dah ada kete token tu kat enterance... kat situ pon dah sebabak drama tau... walau lapor camner pon perut tu, sanggup woo tak makan kalu nampak mainan... sebab dah janji kena makan bagi habis dulu baru boleh main, so terpaksa la penuhi janji tu... kang kalo aku tak janji gitu, takde plak dorang ni nak makan...





 
setel dah main... sume benda nak main, sengkek jap ibu korang tau... 

Baru nak gerak skit, si budak kecik dah wat hal... tak puas nak main lagi... adoiiii la
 
siap ade adegan tarik menarik woo antara ibu ngan anak... dan pemenangnya adalahhhhhh... rahsia

Mencabar sungguh ngan hero's aku ni... makan minum main... pas main dahaga plak... nampak pulak coolblog, so layan je lah... memang kalo nak kuar tempat cam gini kena stanby je la fulus tu lebih sikit... takdenya nak ngam2 budget... aku kalo bab makan takpe, jangan nak merepek benda yang bukan2 sudah...
Fuhh banyak pulak kiosk makanan kat tesco ni... aku sendiri pon kalo ikut hati macam2 aku nak mencekik... yang tu nampak sedap, yang ni nampak sedap...

 

Setel sini, si angah mintak bahulu pulok... adik pon menjerit sama nak coklat... aduhhh pitam jap... dah, terpaksa pekak telinga jap, sumbat sume dalam troli and menyoping dalam tesco... haa berbaloi skit masuk shopping kat market... dari nak beli coklat ngan bahulu dah bertambah-tambah ngan benda lain... ahahaha... kalo kat kiosk tu punya coklat je pon dah RM5, bahulu sebekas tu aku tak sure tapi bau memang wangi semerbak sebab baru masak kan... tu yang si angah dok suh beli tu... 

Relaks jap, sume hero's dah dapat apa yang dia nak, baru leh gerak... almost pukol 3 lebih jugak la... and sempat la aku merembat 2 pasang baju kurung tuk raya... tu pon salah satu tujuan asal datang sini sebenarnya, not bad la sini punya baju kurung... cantik and harga pon masih boleh tawar menawar ..

Aku memang lebih suka yang ready made... senang murah dan yang penting tak yah tunggu tailor... pernah sekali tu aku tempah jahit baju raya sampai last day nak balik kampong (sebab jahit kat sini kan) baju tu tak siap-siap jugak... memang hangin satu badan masa tu... and last dia bagi je yang tak siap kat leher suh aku balik jahit sendiri... ewah ewah banyak cantik... dah la upah mahal... lagipon kalo dipikir balik,beli kain ngan upah jahit lagi mahal dari beli yang readymade... pada pendapat aku la...

Dah... jom balik tido... Zzzzzzz :p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

14 ulasan:

QasehnyaRania berkata...

as-salam..

jauhnya berjalan.
sy tak pernah smapi ke GM klang lagi la

nadia farahida berkata...

nadia tak pernah sampai lagi gm klang, tapi kalau gm dekat chowkit ni dah selalu. huhuh

BUNDA a.k.a KN berkata...

assalam,

bunda pun tak pernah sampai sane...padan lah budak2 tu lapor sangat..

Masya berkata...

gm klang yg baru x pernah pg, yg lama pernah lah hihihihi....

Zee Suhaini berkata...

saya nak jalan..

Zee Suhaini berkata...

chowkit akak tak pernah sampai..best tak ctu?

Zee Suhaini berkata...

kat tesco tu yg buat lapo..

Zee Suhaini berkata...

rasanya tempat lama lagi best...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..

hihi.. terhibur rasa hati baca citer akak melayan kerenah 3 hero ni..
bagusnye along dah pandai puasa & habiskan mknn die..

cane akak didik anak berpuasa? share la tips skit.. bulan puasa x lama je lagi ni.. jenuh mikir cane nk ajar seri pose nnti.. huhuhu

Kakzakie berkata...

Kalau berada di tempat permainan macam tu mesti ada adegan anak tak puas lagi nak main. Tak anak kita anak org lain. Kakak selalu perhati memang adegan tarik tangan ibu/ayah tak mahu balik lagi mesti adalah Zee.... Macam adiklah sama:)

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..
singgah sini.. :)

lieyalatif berkata...

amboi boleh tahan anak2 zee sorang satu pinggan hah...sonok tgk budak2 suke makan kan zee....

sonok dieorg dpt jalan2....budak2 nisenang jek nak hepi kan dieorg..bawak laa main kat tempat2 yg ade game mcm tu..sure senyum sepanjang hari heheheehh

salwana nordin @ che'wa berkata...

wahhhh awalnya awak beli baju kurung ye..

eh anak3 kita pun sama..kalo dpt main benda2 alah tu mmg kopak jap makpaknya hhhhuuuu

Nafira usof berkata...

jauhnye berjalan.. sampai shah alam~

betol lah~ kadang2 beli ready made lagi murah~ cuma susah sket kalo nak carik yg sedondon.. hehehe